Deze starters kiezen jullie in Pokémon Sword en Shield

  Pokémon Sword en Shield zijn aangekondigd en zullen eind 2019 naar de Nintendo Switch komen. In de Pokémon Direct van februari 2019 werden er naast de nieuwe regio ook de nieuwe starter Pokémon onthuld. Wij vroegen jullie vorige week welke starters jullie zouden kiezen als Pokémon Sword en Shield uitkomen. Hier is de uitslag.

  3. Scorbunny (Vuur)

  Op nummer drie van de Pokémon Sword en Shield starters staat Scorbunny. Deze konijnachtige Pokémon is de vuursoort van het stel. Veel gamers zijn bang dat net als in de vorige Pokémon RPG’s de vuurPokémon een vuur-vecht type zal worden, waarschijnlijk één van de grootste redenen waarom deze op nummer drie staat.

  De eerste starter uit de achtste generatie Pokémon zal vanaf eind 2019 te kiezen zijn in de Galar regio als Pokémon Sword en Shield uitkomen op de Nintendo Switch. Deze Pokémon zit vol energie en houdt ervan om de hele tijd rond te rennen, een grote energiebom dus.

  2. Sobble (Water)

  Sobble is de watersoort starter die je in Pokémon Sword en Shield kan kiezen om mee op reis te nemen. Op het moment is het nog niet duidelijk in welke Pokémon deze gaat evolueren, maar we kunnen er zeker van zijn dat deze net zo schattig is als de eerste evolutie van Sobble.


  Van de drie starter Pokémon is Sobble toch wel degene die het meest in de smaak viel bij het publiek, in ieder geval in eerste instantie. Ook werd er een live-action-versie van Sobble gemaakt, aangezien Detective Pikachu een tweede trailer heeft gekregen. Hier is Sobble te zien als een kleine levensechte blauwe salamander.

  1. Grookey

  Op nummer één van de starters in Pokémon Sword en Shield staat Grookey. Opvallend dat jullie deze grassoort op de eerste plaats hebben gezet. Na de aankondiging van Pokémon Sword en Shield werd er vrijwel het minst gepraat over deze starter en viel hij redelijk in de schaduw van Sobble en Scorbunny.

  Grookey is een aapachtige Pokémon met een groen lichaam, bruine staart en oren en oranje ledematen. Grookey is de meest nieuwsgierige Pokémon van het stel.

  Pokemon Shield

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.