Top 5 toffe Pokémon Sun & Moon veranderingen

Article
zondag, 27 november 2016 om 12:02
xgn google image
Ontwikkelaar Game Freak gooit het roer compleet om met de zevende generatie Pokémon games. Vertrouwde elementen als gyms en HM's zijn niet meer aanwezig en daarnaast bevatten de games een hoop andere vernieuwingen. Welke hiervan de beste zijn, lees je in deze top 5 toffe Pokémon Sun & Moon veranderingen!

5. Alola Forms

Op Alola komen we niet alleen nieuwe Pokémon tegen, maar juist ook een hele hoop oude bekenden. De eilandenregio biedt spelers namelijk een mix van Pokémon uit alle generaties. Maar niet alle oude Pokémon zijn even herkenbaar: het klimaat van Alola zorgt er namelijk voor dat sommige Pokémon uit de eerste generatie er totaal anders uitzien. Dit zorgt er ook voor dat het type van die bepaalde Pokémon kan veranderen: een Alola Form Vulpix ziet er niet alleen anders uit, maar is qua type ook veranderd van vuur naar ijs.
Op dit moment zijn er 18 Pokémon in Alola Form te vinden, waaronder Pokémon als Meowth, Sandshrew, Marowak, Raichu, Ninetales en nog veel meer. Niet eerder hebben we op zo'n andere manier met originele Pokémon aan de slag mogen gaan, maar het werkt zeker goed: zo zie je een wellicht favoriete Pokémon eens van een geheel andere kant! Hieronder kan je een overzicht vinden van alle Alola Form Pokémon en hun nieuwe types:
  • Rattata - Dark/Normal
  • Raticate - Dark/Normal
  • Raichu - Electric/Psychic
  • Sandshrew - Ice/Steel
  • Sandslash - Ice/Steel
  • Vulpix - Ice
  • Ninetales - Ice/Fairy
  • Diglett - Ground/Steel
  • Dugtrio - Ground/Steel
  • Meowth - Dark
  • Persian - Dark
  • Geodude - Rock/Electric
  • Graveler - Rock/Electric
  • Golem - Rock/Electric
  • Grimer - Poison/Dark
  • Muk - Poison/Dark
  • Exeggutor - Grass/Dragon
  • Marowak - Fire/Ghost
101200

4. Z-Moves

Waar de zesde generatie (Pokémon X&Y) het concept van Mega Evolution introduceerde, krijgen we in de zevende generatie te maken met Z-Moves. Eigenlijk werken deze in principe een beetje hetzelfde als de Mega Evolutions: je kan er slechts één keer tijdens een gevecht gebruik van maken, omdat ze zo krachtig zijn.
De Z-Moves vormen een toffe toevoeging aan de gameplay. Aangezien je maar één Z-Move tijdens een gevecht kan gebruiken blijft de gameplay aardig in balans, zeker sinds sommige vijanden ook over Z-Moves beschikken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de Z-Moves veel te sterk zijn en dat je daardoor binnen een mum van tijd de allersterkste trainer ooit bent. Je bent echter wel wat overpowered tegenover sommige wilde Pokémon, maar je zal voor deze gevechten ook minder snel een Z-Move willen gebruiken.
Door middel van progressie in de game verkrijg je steeds meer Z-Crystals, waardoor je uiteindelijk Pokémon van allerlei typen Z-Moves kan laten uitvoeren. Voor ieder verschillend type is namelijk een standaard Z-Move beschikbaar, maar er zijn ook Z-Moves die alleen specifieke Pokémon kunnen leren. Voor meer informatie over deze krachtige aanvallen en hoe je ze in Pokémon Sun & Moon gebruikt, kan je in onze Z-Moves special terecht.
101201

3. Vol met nieuwe features

Pokémon Sun & Moon bieden daarnaast een hele hoop andere nieuwe features die zich naast de main game bevinden. Opgesomd zijn dit: Poké Pelago, Festival Plaza, Pokémon Refresh, Battle Royal, Battle Video en een QR scanner. Zoals we ook in onze review al benadrukten, is er voor iedere speler wel wat wils in deze nieuwe features. De features zorgen gemakkelijk voor vele uren extra speelplezier, wat natuurlijk weer extra waarde toevoegt aan de gameplay.
Poké Pelago zijn eilanden voor de Pokémon die zich in je Box bevinden. Op deze eilanden kan je verschillende dingen doen: je kan Berries laten groeien, je Pokémon op speurtocht naar verborgen schatten sturen, je Pokémon trainen en zelfs eieren laten uitkomen. De eilanden ontwikkel je op basis van het aantal Poké Beans dat je hebt en het aantal Pokémon dat zich in je Box bevindt.
Festival Plaza doet denken aan het Join Avenue dat we kennen uit Black 2 & White 2. Hier kan je winkeltjes, restaurants en andere kraampjes neerzetten en moet je ervoor zorgen dat bezoekers aan je Plaza zich vermaken. Deze bezoekers kunnen zowel echte mensen (via Streetpass of Wireless communicatie) of NPC's zijn. Hiervoor krijg je Festival Coins, die je kan gebruiken om dingen in het Plaza te kopen. Ook kan je verschillende missies ondernemen met mensen van over de hele wereld.
Pokémon Refresh lijkt op Pokémon Amie uit X&Y, maar ook deze feature werkt net wat anders. Hier kan je terecht om je Pokémon te knuffelen (want wie wil dat nou niet?) en om ze te voeren. Hoe dieper je band met je Pokémon is, hoe meer dit in je voordeel zal werken: tijdens een gevecht zal je Pokémon minder snel flauwvallen of gemakkelijker een vijandige aanval uit de weg gaan. Ook kan je de Refresh feature gebruiken om de Status Ailments van je Pokémon te genezen, zoals je op het screenshot hieronder kan zien.
pokémon sun & moon veranderingen

Battle features

Voor de wat meer strijdlustige Pokémon trainers zijn er nog verschillende nieuwe Battle features beschikbaar. In de Battle Royal Dome kan je terecht voor Battle Royals, een nieuwe manier van Pokémon gevechten. In een Battle Royal strijden vier trainers tegelijk tegen elkaar, totdat alle Pokémon van één trainer uitgeschakeld zijn. De trainer met de meeste punten wordt vervolgens als winnaar uitgeroepen.
Daarnaast zorgt de Battle Videos feature ervoor dat je jouw gevechten later opnieuw kan bekijken. Maar dat is niet alles: je kan ze zelfs nog eens naspelen, zodat je verschillende uitkomsten van het gevecht kan zien. Ten slotte kan je via de QR Scanner verschillende bonussen ontgrendelen. Wanneer je de QR-code van een bepaalde Pokémon scant, krijgt jouw Pokédex de informatie over deze Pokémon, waaronder het gebied waarin deze voorkomt.
101202

2. Geen gyms, maar Trials

Waar iedere voorgaande Pokémon game standaard over acht gyms beschikte, die je moest verslaan om verder te komen, gaat het op Alola wat anders in zijn werk. De gyms zijn deze keer niet slechts aangepast, maar geheel uit de zevende generatie games gehaald.
Je komt nu uitdaging tegen in de vorm van Trials. In deze Trials moet je jouw talenten als trainer op allerlei verschillende manieren laten zien: in één Trial moet je bijvoorbeeld naar ingrediënten voor een maaltijd zoeken, in een andere (hilarische) Trial moet je verschillen tussen foto's zoeken en in weer een andere (erg toffe) Trial moet je in een verlaten supermarkt op zoek naar geest-Pokémon. De Trials monden echter wel altijd uit in een pittig gevecht met de Totem Pokémon, dus ze bieden nog steeds genoeg uitdaging.
Het overhoop gooien van het gym-systeem is natuurlijk een grote breuk met traditie en daarom is het enorm gedurfd. Maar gelukkig pakt deze verandering juist erg goed uit: de Pokémon serie is inmiddels al twintig jaar oud, maar de mate van vernieuwing in Sun & Moon zorgt ervoor dat de serie nog steeds fris aanvoelt.
101203

1. Geen HM slaaf meer!

Wat echter de grootste verbetering is in Pokémon Sun & Moon, is het feit dat je geen HM-slaaf meer nodig hebt. Alle vorige Pokémon games kenden het concept van HM's (Hidden Machines), die speciale aanvallen aan je Pokémon leerden waarmee je obstakels in het landschap uit de weg kon gaan. Boompjes die in de weg stonden kon je omhakken met Cut, zware stenen op je pad kon je aan de kant schuiven met Strength en een donkere grot kon je oplichten met Flash. Dit betekende echter wel dat je altijd Pokémon bij je moest hebben die deze aanvallen kenden, oftewel een HM-slaaf, die je alleen bij je had voor de HM moves.
Dit hoeft nu niet meer! Dankzij de nieuwe toevoeging genaamd de Ride Pager zijn HM's namelijk verleden tijd. In je Ride Pager staan verschillende Pokémon geregistreerd, die je op elk gewenst moment op kan roepen. Denk hierbij aan een Lapras die je op zijn rug over het water kan laten surfen of een Charizard die je van plaats A naar plaats B kan vliegen.
Deze Pokémon hoef je niet in je team bij je te dragen en hierdoor kan je dus eindelijk het team samenstellen dat je echt wil, zonder rekening te moeten houden met HM's. Wij willen niet meer anders!
Pokémon Sun & Moon zijn nu verkrijgbaar voor Nintendo 2DS, 3DS en New 3DS.