Pokémon Sun and Moon Special Demo hands-on

Article
dinsdag, 18 oktober 2016 om 17:39
xgn google image
Pokémon Sun en Pokémon Moon komen op 23 november uit, dus het blijft nog een poosje wachten voordat we met de nieuwe Pokémon games aan de slag kunnen. Om die periode te overbruggen is er vanaf vandaag een Pokémon Sun and Moon Special Demo beschikbaar gesteld.
De Pokémon Sun and Moon Special Demo opent voor iedereen de nieuwe wereld van Alola. De demo, die gratis te downloaden is, geeft toekomstige trainers de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal nieuwe features. Welke dit zijn en hoe dat is, lees je in deze hands-on!
Let op, spoiler alert! Er worden verschillende details over de Pokémon Sun and Moon Special Demo vermeld.

Een nieuw avontuur in de Pokémon Sun and Moon Special Demo

De Pokémon Sun and Moon Special Demo is niet zomaar een deel van het verhaal van Pokémon Sun en Pokémon Moon, maar een opzichzelfstaand avontuur. In de demo kruip je in de huid van Sun, een jongen die samen met zijn moeder is verhuisd naar de Alola-regio.
De Pokémon Sun and Moon Special Demo start niet, zoals gebruikelijk, met het uitkiezen van een starter Pokémon. Je krijgt namelijk van een mysterieuze weldoener een Greninja opgestuurd, de laatste evolutie van de waterstarter uit Pokémon X/Y. Met deze Pokémon zul je het ook (grotendeels) voor de rest van demo moeten doen, want je krijgt nergens de mogelijkheid om Poké Balls te kopen.
Pokémon Sun and Moon Special Demo

Opgewacht door de bad guys van Team Skull

Zoals gewoonlijk start het verhaal met een uitleg van de diverse elementen uit het Pokémon universum en een introductie over de regio. Hierna maak je kennis met Hau, een enthousiaste jongen die ongetwijfeld een goede vriend van je zal worden. Samen met Hau kom je al vrij snel oog in oog te staan met een stel schurken van Team Skull.
Wat meteen opvalt is dat de ondersteunende muziek niet uitsluitend instrumentaal is, maar (een soort van) vocals bevat. De bad guys van de Alola regio ondersteunen bovendien alles wat ze zeggen met handgebaren, wat ze een uniek karakter geeft.
Pokémon Sun and Moon Special Demo

Kennismaking met de Island Trials

Na het verslaan van de Team Skull grunts vertelt Hau je dat je deel kunt nemen aan een Island Trial. Deze trials vervangen de welbekende gyms uit eerder Pokémongames en vormen dan ook een belangrijk onderdeel van de Pokémon Sun and Moon Special Demo. Deze trial verschilt van de trial die we gezien hebben toen we voor de preview van de game aan de slag konden met Pokémon Sun en Pokémon Moon.
In plaats van dat je je meteen in een gevecht kunt storten, zul je eerst je artistieke talenten uit de kast moeten trekken voor deze trial. We gaan namelijk foto's maken! In de grot waar de trial plaatsvindt bevinden zich twee soorten draak Pokémon, Jangmo-o en Hakamo-o. Twee van elk van deze Pokémon moeten vastgelegd worden op de gevoelige plaat om de trial te voltooien. Om dit alles te vergemakkelijken krijg je de Pikachu van professor Kukui mee.
Pokémon Sun and Moon Special Demo
Hoewel dit niet klinkt als een echte uitdaging en wellicht als een tegenvaller kan voelen voor trainers die liever de strijd aangaan, blijkt al snel dat de Pokémon niet gediend zijn van deze vorm van toerisme. Trainers krijgen toch waar ze op hoopten, want na het succesvol vastleggen van de Pokémon word je aangevallen.
De gevechten zijn niet bepaald uitdagend, vooral doordat bij elke aanval wordt aangegeven of deze "not effective", "not very effective", "effective" of "super effective" is. Het is dus niet meer nodig om te weten welke types effectief zijn tegen bepaalde Pokémon.
De laatste Hakamo-o die je tegenkomt blijkt een Totem Pokémon te zijn, een sterkere Pokémon die andere Pokémon op kan roepen voor hulp. In het gevecht met deze Totem Pokémon zul je bovendien voor het eerst kennismaken met Ash-Greninja. Door de unieke ability van je Greninja verandert deze in een sterkere variant na het verslaan van één Pokémon in een gevecht. Naast een uniek voorkomen heeft deze variant ook een betere versie van de aanval water shuriken.
Pokémon Sun and Moon Special Demo

Team Skull keert terug voor wraak

Na het voltooien van de trial beloont professor Kukui je met een Z-Ring en Z-Stone om te gebruiken met Pikachu. Deze blijkt goed van pas te komen, want de blijdschap rondom het klaren van de trial wordt al snel bruut verstoord door Plumeria, de 'big sis' van Team Skull. De admin van Team Skull is uit op wraak omdat je eerder in de Pokémon Sun and Moon Special Demo korte metten gemaakt hebt met de twee grunts.
Pokémon Sun and Moon Special Demo
In dit Pokémongevecht, dat er overduidelijk is ter introductie van de Z-Moves, neem je het met Pikachu op tegen de Golbat van Plumeria. De Z-Move, Gigavolt Havoc, maakt van Golbat al snel een smeulend hoopje ellende en meer dan één keer aanvallen is dan ook niet nodig.
Na het gevecht begint de outro, waardoor de impressie gewekt wordt dat de Pokémon Sun and Moon Special Demo voorbij is. Dat blijkt niet zo te zijn, hoewel er niet heel veel nieuws meer te doen is na de outro movie.
Pokémon Sun and Moon Special Demo

Poké Rides maken hun entree

Het meest interessant zijn de Poké Rides. Na het voltooien van de main story line krijg je van professer Kukui een pager en een speciale outfit. Met deze pager is het mogelijk om verschillende Pokémon op te roepen om verschillende obstakels te trotseren. De Poké Rides zijn een vervanging voor het inmiddels gedateerde HM-systeem.
In de Pokémon Sun and Moon Special Demo krijg je toegang tot een Tauros. Deze Poké Ride vervangt Rock Smash voor het breken van stenen die in de weg liggen. Hiermee krijg je toegang tot verschillende nieuwe gebieden, zoals een gebied waar je een Pokémon Catching Challenge kunt aangaan. Deze challenge is er voornamelijk om nieuwe spelers uit te leggen hoe het vangen van Pokémon in zijn werk gaat en levert naast een nugget niet veel interessants op, aangezien je de Pokémon na de challenge weer moet vrijlaten.
Daarnaast kun je op verschillende plekken star dust verzamelen en diverse trainers verslaan, waarvoor je met nog meer star dust beloond wordt.
Pokémon Sun and Moon Special Demo

Geheimen in de Pokémon Sun and Moon Special Demo

De demo zal in totaal niet meer dan een uurtje van je tijd innemen, maar dat betekent niet dat er geen redenen zijn om terug te komen. Een aantal NPC's geeft namelijk aan dat je in een x aantal dagen terug moet komen. Op deze dag, en alleen op deze dag, zal er iets gaan gebeuren. Wat dat is, is nog niet duidelijk.
Eén van deze NPC geeft alleen vandaag tien pretty wings, dus het is te verwachten dat je verschillende voorwerpen zult krijgen van deze karakters. In totaal zijn er nog vijf andere NPC's die je kunt bezoeken op een specifieke dag. Om het allemaal overzichtelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt in onderstaande tabel.
NPC Locatie Activiteit Datum
Jongen Voor het Pokémon Center 10 pretty wings ophalen 18-10
Meisje met hoed Links van de City Hall Ontmoeting met 'cool guy' 22-10
Oude man In de City Hall Verjaardag van Pikachu vieren 29-10
Politieagent Voor de Ferry Terminal 'Shady deal' stoppen 04-11
Jong Meisje In de Ferry Terminal De boot uitzwaaien 10-11
Café eigenaar In het Pokémon Center Terugkeer van de eigenaar 18-11?
De winkelbediende in de Café Area van het Pokémon Center geeft geen specifieke datum voor het terugkeren van de eigenaar, maar spreekt van een terugkeer in "ongeveer een maand". Dit zou kunnen betekenen dat het café pas opent bij de release van Pokémon Sun en Pokémon Moon op 23 november, maar het zou ook kunnen betekenen dat we 18 november al iets kunnen zien van het café.
Pokémon Sun and Moon Special Demo

Pokémon Sun and Moon Special Demo is een goed voorafje

Al met al kunnen we stellen dat de Pokémon Sun and Moon Special Demo vooral dient om mensen klaar te stomen voor de release van Pokémon Sun en Pokémon moon op 23 november. De demo is niet bijzonder groot, maar toch zijn er verschillende leuke dingen te beleven in Alola.
De Pokémon Sun and Moon Special Demo kan dus het best gezien worden als een goed voorafje voor de grote maaltijd. Niet genoeg om onze honger voor meer Pokémon te stillen, maar zeker wel genoeg om het enthousiasme voor het nieuwe deel aan te wakkeren. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het 23 november is en we ons weer kunnen storten in een nieuw Pokémonavontuur!
Wil je zelf ook aan de slag met de Pokémon Sun and Moon Special Demo? Scan dan onderstaande QR-code om de demo te downloaden!
Pokémon Sun and Moon Special Demo QR code

Populair Nieuws