Pokémon GO Gen 4 - alles wat je moet weten

  Niantic heeft eindelijk Gen 4 toegevoegd aan Pokémon GO. Gen 4, de Sinnoh-regio, bestaat uit 107 Pokémon. Deze Pokémon waren te zien in de DS spellen Pokémon Diamond, Pokémon Pearl en Pokémon Platinum. Nu zijn ze ook te zien in de populaire Pokémon app. Wat brengt Pokémon GO Gen 4 nog meer?

  Een paar maanden geleden werd er al bekendgemaakt dat een dataminer wellicht een grote hint over de vierde generatie Pokémon had gevonden. Een bekende dataminer had een code voor Gen 4 gevonden. Er werd toen al gespeculeerd wanneer de nieuwe Pokémon zouden verschijnen.

  De geruchten hadden het over eind augustus, maar dit bleek niet waar te zijn toen er geen update werd vrijgegeven. Vanaf dat moment werd er steeds gespeculeerd over de dag dat de vierde generatie zou uitkomen. Meerdere geruchten en enkele weken wachten, bracht ons dan eindelijk Gen 4.

  Het Pokémon GO team kondigde de vierde generatie Pokémon aan op Twitter.

  Wat brengt Pokémon GO Gen 4 nog meer met zich mee?

  De vierde generatie van Pokémon voegt een hoop aan Pokémon GO toe. Zo zijn er een paar Raid bazen toegevoegd aan de game. Dit zijn Bidoof, Kricketot, Buneary en Shinx uit de vierde generatie. Tot nu toe behoren deze vier Pokémon nog tot tier 1. Of de legendarische Pokémon via Raids beschikbaar worden gesteld, is nog maar de vraag.

  Maar er is veel meer toegevoegd aan de game! Zo kun je straks alle Pokémon uit Gen 4 vangen. Wacht je al een tijdje op één van de te gekke Sinnoh starter Pokémon of een andere Gen 4 Pokémon? Dan is dit de kans om ze toe te voegen aan je team!

  Nieuwe Pokémon uit de Sinnoh-regio

  Het zou een lange lijst worden als we elke nieuwe Pokémon zouden opnoemen. Voor nu zijn er dan ook maar zeven Pokémon aan de game toegevoegd. Dit zijn Turtwig, Chimchar, Piplup, Starly, Bidoof, Cricketot en Buneary. Niet alle Pokémon zijn in één keer beschikbaar in de game, maar dit komt in golven. Het is dus afwachten voor de rest.

  In de trailer zagen we enkele andere Pokémon van de vierde generatie voorbijkomen. Dit waren Munchlax, Mamoswine, Shellos, Gastrodon, Glaceon, Leafeon, Pachirisu, Garchomp en Lucario. Er zullen ook weer enkele regionale Pokémon toegevoegd worden.

  Zo is al bekendgemaakt dat Pachirisu alleen voorkomt in het noorden van Canada, Rusland en Alaska. Fans van Pokémon GO hebben al opgemerkt dat ook Chatot (zuid Amerika, Afrika en Australië) en Carnivine (Zuidelijk Verenigde Staten en Caribisch gebied) regionale Pokémon zijn.

  Nog meer Eeveelutions!

  Leafeon en Glaceon worden binnenkort toegevoegd aan de game. Dit zijn de twee nieuwe evoluties van de populaire Pokémon Eevee. Wie de andere evoluties al heeft, weet dat je de evoluties van dit schattige diertje kunt krijgen door middel van een trucje.

  Zodra je Eevee een andere naam geeft, transformeert hij naar de bijbehorende evolutie. De namen voor Leafeon en Glaceon zijn nog niet bekendgemaakt, ondanks dat er al veel geruchten zijn. We moeten nog even wachten totdat we een gevecht aan kunnen gaan met de twee nieuwe Eeveelutions.

  Nieuwe Pokémon uit eieren

  Een ei uitlaten komen is iets wat bij Pokémon GO hoort en ook erg populair is. Na meerdere rondjes gelopen te hebben, weet je eindelijk welke Pokémon er al die tijd in dat ei zat. Het geeft je een kans om Pokémon te krijgen die je anders niet in het wild ziet. Uit elk soort ei komt ook een andere Pokémon. Ook verschillende Pokémon uit Gen 4 zitten in deze eieren!

  In 2km eieren kun je Kricketot, Starly en Bidoof verwachten. Uit 5km eieren komen Buneary en de drie starters Turtwig, Chimchar en Piplup. Een ei waardoor je 7km moet lopen is een Alolan ei. Dit betekent dat alleen de Pokémon uit de Alolan regio uit de 7km eieren komt.

  Als laatst zijn de 10km eieren. Hier zitten zeldzamere Pokémon in. Tot nu toe zijn er nog maar twee Pokémon uit Gen 4 die uit een ei komen. Dit zijn Shinx en Riolu (evolueert naar Lucario).

  De 6 baby's van Gen 4

  Er zijn ook enkele baby Pokémon bijgekomen, ondanks dat sommige evoluties van deze baby’s al in de game zitten. Wat er bijvoorbeeld gaat gebeuren met Mime Jr. is niet bekend, omdat Mr. Mime al een regionale Pokémon is. Mr. Mime komt namelijk alleen voor in Europa.

  Dit zijn de baby's die dankzij Gen 4 in het spel komen:

  • Mime Jr. (Mr. Mime)
  • Mantyke (Mantine)
  • Munchlax (Snorlax)
  • Budew (Roselia)
  • Chingling (Chimecho)
  • Bonsly (Sudowoodo)

  Hoe je de Pokémon kunt verkrijgen is nog niet duidelijk. Omdat het baby's zijn, gaat het waarschijnlijk via een ei. Het zou kunnen zijn dat deze baby Pokémon worden toegevoegd aan bijvoorbeeld de 2km of de 5km eieren.

  Legendarische en mythische Pokémon uit Gen 4

  Er zijn negen nieuwe legendarische Pokémon en vijf mythische Pokémon. De mythische Pokémon uit Gen 4 zijn Arceus, Darkrai, Shaymin, Manaphy en Phione. De legendarische Pokémon zijn de Lake Guardians, Creation Trio, Cresselia, Heatran en Regigigas.

  De Lake Guardians zijn Uxie, Azelf en Mesprit. De drie symboliseren kennis, wilskracht en emotie. De Pokémon konden Pokémon Diamond, Pearl en Platinum gevonden worden in grotten dichtbij drie meren. Hoe je de drie in Pokémon Go kunt vangen is nog niet bekend.

  Dialga, Palkia en Giratina behoren tot de Creation Trio uit Gen 4. Net zoals bij de Lake Guardians, kun je de drie Pokémon vangen in de games. Hoe ze geïntroduceerd zullen worden in Pokémon GO is nog maar de vraag.

  Evenementen in Pokémon GO

  Momenteel kun je Giratina vangen in Pokémon GO. Giratina is namelijk de nieuwe Legendary Raid Boss tot 20 november. Hierna neemt Mewtwo het weer over. Dit komt vanwege het Halloween-event dat momenteel bezig is.

  Dit jaar krijgen trainers twee keer zoveel snoepjes, wat onder andere traditie is geworden. Ook worden er, net zoals vorig jaar, nieuwe Pokémon toegevoegd aan de game. Officieel weten we dat Stunky en Drifloon in de game zitten.

  Een andere Pokémon die speciaal met dit event te verkrijgen is, is Spiritomb. Deze Pokémon kun je tijdelijk vangen met de nieuwe Special Research. Het is nog maar de vraag wanneer Spiritomb weer verdwijnt.

  Ben je vastberaden om Giratina en Spiritomb in je Pokédex te zetten? Houd er dan rekening mee dat je tot 1 november 22:00 uur (Nederlandse tijd) mee kunt doen met dit event.

  Nieuwe evoluties van vorige generatie Pokémon

  Sommige Pokémon van de vorige generaties hebben een nieuwe evolutie erbij gekregen dankzij de Gen 4 update. Voor de update werd er al aangekondigd dat het verstandig was om niet zomaar snoepjes te verspillen. Nu is er dus duidelijk gemaakt waarom dit werd gezegd. Dit zijn de nieuwe evoluties van Pokémon uit Gen 1, 2 en 3.

  Uit Gen 1 zijn dit:

  • Magneton (evolueert naar Magnezone)
  • Lickitung (evolueert naar Lickilicky)
  • Rhydon (evolueert naar Rhyperior)
  • Tangela (evolueert naar Tangrowth)
  • Electabuzz (evolueert naar Electivire)
  • Magmar (evolueert naar Magmortar)
  • Eevee (evolueert naar Leafeon en Glaceon)

  Ook enkele Pokémon uit Gen 2 krijgen een nieuwe evolutie:

  • Togetic (evolueert naar Togekiss)
  • Aipom (evolueert naar Ambipom)
  • Yanma (evolueert naar Yanmega)
  • Misdreavus (evolueert naar Mismagius)
  • Murkow (evolueert naar Honchkrow)
  • Gligar (evolueert naar Gliscor)
  • Sneasel (evolueert naar Weavile)
  • Piloswine (evolueert naar Mamoswine)
  • Porygon2 (evolueert naar Porygon-Z)

  Uit Gen 3 zijn er ook een paar Pokémon:

  • Kirlia (evolueert naar Gallade)
  • Roselia (evolueert naar Roserade)
  • Nosepass (evolueert naar Probopass)
  • Dusclops (evolueert naar Dusknoir)
  • Snorunt (evolueert naar Froslass)

  Als je snoepjes van één van deze Pokémon hebt weggegooid of verspilt, is dat nu best jammer. De nieuwe evoluties zijn nog niet in de game, maar komen er wel aan! Je hebt dus nog de tijd om zoveel mogelijk snoepjes te sparen, zodat je straks deze Pokémon kunt evolueren.

  De drie starters van Gen 4

  Net zoals elke generatie begon het verhaal van Gen 4 met drie starters: Turtwig, Chimchar en Piplup. Waar je in de DS spellen maar één starter kon kiezen, heb je in Pokémon GO de mogelijkheid om alle drie te vangen. Je kunt ze ook alle drie evolueren naar hun laatste vorm. Voor Turtwig is dit Torterra, Chimchar verandert in Infernape en Piplup in Empoleon.

  Om de starter Pokémon naar de laatste evolutie te brengen, heb je in totaal 125 snoepjes nodig per Pokémon. Met deze drie starters weet je zeker dat je team sterker wordt.

  Andere updates komen eraan!

  Naast de Pokémon die geleidelijk toegevoegd worden aan de game, komt er binnenkort ook een update aan die je Pokémon opslag vergroot. Je kunt momenteel al een upgrade voor je Pokémon opslag kopen met de muntjes die je spaart door een gym te verdedigen.

  Toch gaat Niantic de opslag vergroten. De reden is heel simpel: je kunt straks meer Pokémon vangen, dus heb je ook meer ruimte nodig. Wanneer dit in de game verschijnt, is nog niet zeker.

  Speel je de game nog niet, maar ben je toch nieuwsgierig? Pokémon GO kun je nog steeds gratis downloaden in de App Store en Play Store.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.