Top 5 hints naar Pokémon Diamond en Pearl remakes

    De Pokémon franchise staat bol van de tradities. Zo komen de games altijd per paar uit, kun je elke keer weer kiezen tussen drie verschillende starterpokémon en krijgt elke game een aantal generaties later een remake. De laatste remakes die we kregen waren van Ruby en Sapphire, dus de beurt is nu logischerwijs aan de Pokémon Diamond en Pearl remakes!

    Voor de oplettende Pokémonfan zijn er tal van hints naar Pokémon Diamond en Pearl remakes te vinden in de zevende generatie Pokémon games. Als GameFreak de traditie volgt, kunnen we over niet al te lange tijd een onthulling van Pokémon Diamond en Pearl remakes verwachten. Het is dan ook al weer tien jaar geleden dat we voor het eerst de wereld van Sinnoh konden verkennen, hoog tijd voor een herziene versie dus!

    Pokémon Diamond en Pearl zijn bij veel Pokémonfans enorm geliefd en velen kijken dus ook al tijden uit naar een nieuwe versie van de vierde generatie games. In Pokémon Sun en Moon zijn er verschillende hints te vinden die zouden kunnen wijzen op aankomende Pokémon Diamond en Pearl remakes. In deze top 5 bespreken we de beste hints!

    Pokémon Diamond en Pearl remakes

    Het zou dus goed kunnen dat we ons al snel enthousiast kunnen gaan maken over Pokémon Diamond en Pearl remakes. De terugkeer naar de Sinnoh regio, de starter Pokémon Piplup, Turtwig en Chimcharr, de legendarische Pokémon Palkia en Dialga, de schurken van Team Galactic; er is genoeg om naar uit te kijken voor de Pokémon Diamond en Pearl remakes!

    5. Munchlax als event Pokémon

    De eerste event Pokémon die beschikbaar kwam in Pokémon Sun en Moon was Munchlax. Deze pre-evolutie van Snorlax verscheen voor het eerst in de vierde generatie Pokémongames. Dat GameFreak er nu voor kiest om in de zevende generatie een pokémon uit de vierde generatie als speciale event Pokémon beschikbaar te maken bij lancering, lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd. Zeker als je bedenkt dat Snorlax en Munchlax verder vrijwel niet terugkomen in het verhaal van de nieuwe Pokémon games.

    Als we drie jaar teruggaan in de tijd naar de release van Pokémon X en Y, dan kunnen we zo'n zelfde soort situatie ontdekken. Toen de games net uitkwamen was het voor spelers mogelijk om een Torchic als event Pokémon te ontvangen. Deze pokémon komt uit de derde generatie en had, net als Munchlax, verder weinig met het verhaal te maken. Niet lang na de launch van Pokémon X en Y werd dan eindelijk de remake van de derde generatie Pokémon games aangekondigd.

    Het zou dus wel eens goed kunnen dat de Munchlax die je ontvangt als event Pokémon een hint is naar de Pokémon Diamond en Pearl remakes!

    4. Pearl Harbor en Diamond Head Volcano

    Zoals iedereen ondertussen wel zal weten is de Alola regio in Pokémon Sun en Moon gebaseerd op Hawaii. Op Melemele Island, één van de eilanden in de Alola regio, zitten verschillende hints verstopt die zouden kunnen wijzen op Pokémon Diamond en Pearl remakes.

    Pokémon Diamond en Pearl remakes

    Het eiland Melemele is gebaseerd op één specifiek eiland van Hawaii, namelijk Oahu. Wanneer je de kaart van Melemele Island vergelijkt met foto's van Oahu, zullen al meteen wat overeenkomsten opvallen. Het eiland Oahu, dat in de foto hieronder te zien is, heeft een aantal belangrijke toeristenattracties. Twee daarvan, Pearl Harbor en Diamond Head Volcano, komen wel heel overduidelijk terug in de kaart van Melemele.

    Pokémon Diamond en Pearl remakes

    De vulkaan zal niemand ontgaan zijn op de kaart van Melemele en de stad Hau'oli, die op Honolulu is gebasseerd, ligt maar elf kilometer ten oosten van Pearl Harbor. De haven van Hau'oli klopt bovendien niet alleen qua locatie, maar heeft wat betreft vormgeving ook wel wat weg van Pearl Harbor.

    Pearl Harbor en Diamond Head Volcano dus, dat kan toch geen toeval zijn?

    3. De verbinding tussen Arceus en Silvally

    Silvally, een nieuwe legendarische Pokémon die in Sun en Moon geïntroduceerd werd, lijkt in verschillende opzichten wel heel veel op Arceus. Deze God van de Pokémon werd in de vierde generatie geïntroduceerd en heeft standaard het type Normaal, maar kan van type veranderen door hem één van zeventien verschillende plates te geven. Tot voor kort was het de enige Pokémon die in elk bestaand type kan veranderen door het geven van een voorwerp.

    Pokémon Diamond en Pearl remakes

    Tot Silvally op kwam duiken. Deze Pokémon beschikt over de ability "RKS system" die Silvally in staat stelt om in elk bekend type te veranderen door hem een memory te geven. Deze ability lijkt niet alleen wel heel veel op de ability van Arceus, de fonetische uitspraak van RKS is in het Engels een woordspeling op Arceus. De hint naar Pokémon Diamond en Pearl remakes wordt er wel heel dik op gelegd!

    Maar dat is niet waar de overeenkomsten ophouden, want qua design heeft Silvally wel wat weg van Arceus en uit het verhaal blijkt dat de Pokémon is gecreëerd om het tegen goden op te nemen, Arceus dus. Bovendien hebben ze beiden een vergelijkbare signature move, die qua type correspondeert met het type van de Pokémon op dat moment.

    2. Team Galactic en Ultra Beasts

    In Pokémon Sun en Moon maken we voor het eerst kennis met Ultra Beasts. Deze Pokémon uit de Ultra Space verschijnen in de Alola regio door zogenaamde Ultra Wormholes. Deze verbindingen tussen dimensies komen sterk overeen met de Dimensional Rifts die de leider van Team Galactic, Cyrus, wil creëeren met behulp van de kracht van Palkia en Dialga.

    Pokémon Diamond en Pearl remakes

    Palkia en Dialga leven in de Temporal en Spacial Dimension, alternatieve dimensies die wel te vergelijken zijn met Ultra Space. De vierde en zevende generatie zijn vooralsnog de enige Pokémon games waarin je als onderdeel van het verhaal tussen verschillende dimensies reist. De link die bestaat tussen Ultra Beasts, Dialga en Palkia, Team Galactic en alternatieve universa zou dus wel eens een voorbode kunnen zijn voor Pokémon Diamond en Pearl remakes.

    1. De Rotom Pokédex

    In Pokémon Sun en Moon krijgt de bekende Pokédex een flinke upgrade, voor het eerst woont er namelijk een Pokémon in je Pokédex. Je raadt het al, die Pokémon werd geïntroduceerd in de vierde generatie Pokémon games. Aangezien de Rotom Pokédex zo'n groot onderdeel is van de ervaring van Pokémon Sun en Moon en je de Pokémon verder niet tegen kunt komen in de Alola regio, is dit wel een heel opvallende verwijzing naar de Sinnoh regio en mogelijk de Pokémon Diamond en Pearl remakes.

    Pokémon Diamond en Pearl remakes

    Rotom is een kleine Pokémon van het type Elektrisch/Geest die het vermogen heeft om zich in elektrische apparatuur te verschansen. Hierdoor verandert zijn type naar Elektrisch/Water (Wash Rotom), Elektrisch/Gras (Mow Rotom), Elektrisch/Vlieg (Fan Rotom), Elektrisch/IJs (Frost Rotom) of Elektrisch/Vuur (Heat Rotom).

    Het is al enige tijd traditie dat de voorloper van een remake weinig Pokémon bevat uit de regio waar een remake van komt. Zo kwam je in Pokémon X en Y maar weinig Pokémon tegen uit Ruby en Sapphire, en in Diamond en Pearl vind je weinig Pokémon die geïntroduceerd werden in Silver en Gold. Die gaten werden later opgevuld door remakes.

    Sun en Moon zetten deze tradities voort, want Rotom is niet de enige Pokémon uit de vierde generatie die niet beschikbaar is in de Alola regio. Sterker nog, het is één van de slechtst vertegenwoordige generaties in Sun en Moon. Ook dit zou dus kunnen wijzen op een aankomende Pokémon Diamond en Pearl remakes, die dit gat weer gaan opvullen.

    Welke verwijzingen naar Pokémon Diamond en Pearl remakes ben jij tegengekomen tijdens je avonturen in de Alola regio? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op dit artikel!

    Pokemon Moon

    Verkijgbaar vanaf 23 november 2016

    Meer over deze game

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.