PlayStation Store Update - Surgeon Simulator & Silent Hill

Article
door Wouter
donderdag, 14 augustus 2014 om 12:05
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel? Neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor je uitlichten.
Het is de week van de Gamescom dus de drang om even lekker weg te kruipen achter een leuke game is vast bij iedereen aanwezig. Maar wel tussen alle persconferenties en shows door natuurlijk, want die wil je immers niet missen. Deze week kunnen we aan de slag met de ietwat duistere simulator Surgeon Simulator in de vorm van de Anniversary Edition voor de PS4.
Verder zien we een gratis demo verschijnen van P.T. wat een nieuwe horror-ervaring naar je console moet brengen. Alleen spelen dus wanneer een schone onderbroek binnen handbereik is. Op de PlayStation 3 is het tijd voor Risen 3: Titan Lords, een role-playing game die zich afspeelt in een fantasievolle wereld.

Surgeon Simulator: Anniversary Edition (€10,99) (PS4)

Bij Surgeon Simulator denk je misschien aan een realistische weergave van het dagelijkse leven van een chirurg, maar niets is minder waar. Tenminste, we mogen hopen dat het er in het echt niet zo aan toe gaat als de verdoving eenmaal werkt. Het palet aan instrumenten van de doktor in deze game bestaat namelijk naast de standaard scalpel vaak ook uit een hamer, laser, of knuppel.
Tel daar de enorm knullige besturing bij op en je weet dat het een wonder zal zijn als de patient het er levend vanaf brengt. De game verscheen eerder al voor de PC en iPad, maar nu kunnen PlayStation 4-bezitters ook van de simulator genieten. Dat betekent dat je naast alle reeds verschenen content ook aan de slag kunt met een heuse co-op modus.

Silent Hills (Demo) (PS4)

P.T. was een van de verrassingen van de persconferentie van Sony afgelopen dinsdag. Niemand wist exact wat het voor moest stellen, maar het werd al snel duidelijk dat het hier om een griezelige horrorgame gaat. De demo is inmiddels te downloaden uit de PlayStation Store en natuurlijk zijn er al mensen die de demo hebben uitgespeeld. En wat blijkt nou, het gaat hier om een nieuwe Silent Hill.
Mensen die het einde weten te bereiken zien in de aftiteling namelijk Silent Hills Playable Teaser staan. Mocht je dit met je eigen ogen willen zien dan moet je jezelf eerst voorbereiden op een uur aan spanning en sensatie in een oud verlaten huis. Zo lang duurt de demo namelijk.

Risen 3: Titan Lords (€69,99) (PS3)

Velen zullen misschien raar opkijken, maar Risen 3: Titan Lords haalt niet meer het piratenthema aan wat door het vorige deel op de kaart werd gezet. Risen 2: Dark Waters was een piratengame in hart en nieren, maar voor het nieuwste deel gaat ontwikkelaar Piranha Bytes toch weer terug naar zijn roots en brengt het een grote fantasievolle wereld.
Zoals in onze eerder geschreven impressie is terug te lezen is de wereld van Risen 3 gigantisch. De verschillende gebieden zitten vol met leven en quests zijn er in overvloed. En ook is er een nieuw combatsysteem in het leven geroepen wat misschien wat gewenning vereist. Verwacht ons uiteindelijke oordeel binnenkort te lezen in de recensie.
Dat was het weer voor deze week. Voor de volledige lijst met alle nieuwe releases van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.