PlayStation Store Update - Road not Taken & Metrico

Article
door Wouter
donderdag, 07 augustus 2014 om 9:49
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel? Neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor je uitlichten.
De update van vorige week met het mooie The Last of Us kan natuurlijk moeilijk overtroffen worden, maar toch is er ook deze week genoeg te doen. Het is namelijk de eerste update van de maand augustus en dat betekent dat de lijst met gratis Plus-titels ook weer wordt aangevuld. Deze keer met onder andere Crysis 3, Road not Taken en Metrico.
Verder kunnen we aan de slag met de mysterieuze ruimtegame The Swapper. In deze side-scroller kruip je in de huid van een astronaut die vast zit in een verlaten ruimteschip. Dat en meer lees je hieronder terug.

Road not Taken (€14,99, gratis met Plus) (PS4)

In de puzzelgame Road not Taken volgen we de avonturen van een mysterieus mannetje in een klein dorpje bij een groot bos. Ieder jaar verdwalen er allerlei kinderen uit het dorpje in het grote bos, waardoor jij de taak opgelegd krijgt om hen weer veilig thuis te brengen. De reden dat jij ieder jaar weer voor deze taak opgetrommeld wordt, is vanwege jouw toverstok waarmee je alle voorwerpen, hoe zwaar ze ook zijn, kunt optillen.
Het puzzelelement komt naar voren wanneer je de verschillende wegen in het bos vrij wilt maken. De enige manier om dit te doen is door te gaan schuiven met de nabij gelegen voorwerpen, of dit nou stenen, bomen of dieren zijn, om zo een soort drie op een rij te krijgen. Het klinkt misschien verwarrend, maar voor meer informatie kun je terecht bij de recensie die wij onlangs schreven.

The Swapper (€14,99) (PS4, PS3, Vita cross-buy)

The Swapper is een side-scrolling puzzelgame die zich afspeelt in de diepste krochten van het heelal. Je kruipt in de huid van een soort astronaut die vast zit in een groot beschadigd ruimteschip. Gelukkig is hij niet helemaal alleen, want in zijn hand heeft hij een kloonapparaat dat hem in staat stelt om zichzelf te klonen.
Naast dat het natuurlijk fijn is om een gesprekspartner te hebben is deze tool ook heel handig bij het oplossen van alle puzzels. Denk bijvoorbeeld aan een drukplatform dat ingedrukt moet worden, wil de nabij gelegen deur opengaan. Geen gesjouw meer met zware spullen dus, maar simpelweg een kloon om het zware werk mee op te lossen.

Metrico (€12,99, gratis met Plus) (Vita)

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat Metrico de vreemdste game is in dit rijtje. Het spel bestaat namelijk grotendeels uit infographics en dan bedoelen we niet die saaie dingen uit de wiskunde les. Nee, hier dienen ze als platformen en obstakels en zijn ze noodzakelijk om verder te komen in een level.
Maar zoals je kunt verwachten is dit niet zo makkelijk. Alle diagrammen en platformen hebben een bepaalde grootte en positie die je eerst moet veranderen om de weg vrij te maken. En dit doe je weer door bepaalde acties te doen. Bijvoorbeeld door te springen om zo een platform te laten stijgen. Ons oordeel over dit project van Nederlandse bodem is binnenkort terug te lezen in de recensie.
Dat waren de hoogtepunten van deze week. Voor de volledige lijst met alle nieuwe releases kun je terecht op het PlayStation Blog.