PlayStation Store Update - Ratchet: Gladiator & gratis Far Cry 3

  Het moment van alweer een nieuwe PlayStation Store Update is aangebroken. De dag dat de PlayStation Store gevuld wordt met gloednieuwe games, demo's en downloadbare content. De hoogtepunten van deze update vind je hier!

  We zijn alweer halverwege een nieuwe week, dus het is zoals gewoonlijk weer tijd voor de PlayStation Store Update. Hoewel een groot deel nog steeds bezig is met Grand Theft Auto V, blijven ontwikkelaars nog steeds doorgaan met het maken van nieuwe interactieve kunstwerken. De games waar we deze week mee aan de slag kunnen, zijn onder ander de HD-remake van het klassieke Ratchet: Gladiator en de nieuwste voetbalsimulatie FIFA 14. Daarnaast wacht de PlayStation Plus abonnees een leuke verrassing, want voor deze groep is Far Cry 3 vanaf nu gratis te spelen.

  Far Cry 3 (Gratis met Plus)
  Far Cry 3 ligt alweer een tijdje in de winkels en iedereen die deze game gespeeld heeft, weet dat dit iets is dat je ervaren moet hebben als hardcore gamer. Het sluipen door de jungle, jagen op prooien en plannen van strategische aanvallen met niets anders dan een pijl en boog in je handen. Door deze momenten voel je je één met de natuur. Ja, Far Cry 3 is tof. Het is dan ook te gek voor woorden als je deze titel nog niet hebt gespeeld, maar gelukkig kun je het spel nu de hele maand gratis downloaden als je een abonnement hebt op PlayStation Plus. Voel je niet schuldig als je de eerdere delen niet hebt gespeeld, want Far Cry 3 staat hier helemaal los van. Daarnaast zet hoofdpersonage Jason Brody ook pas zíjn eerste stappen in de jungle.

  Ratchet: Gladiator (€14,99)
  Wie kent Ratchet en zijn maatje Clank nou niet. Dit helden duo van Insomniac Games representeert al jaren trots de consoles van Sony en zelfs na al die tijd kunnen mensen geen genoeg hebben van de Ratchet & Clank games. Het zijn simpelweg tijdloze werken en dat moet ook de reden zijn geweest dat er is besloten om een oudje binnen de franchise van het stof te ontdoen en in een nieuw jasje naar de PlayStation 3 te brengen. We hebben het hier over Ratchet: Gladiator. Het PlayStation 2 spel uit 2005 waarin Ratchet, jammer genoeg zonder Clank, het tijdens een soort spelshow moet opnemen tegen allerlei gevaren in verschillende opdrachten. Deze game doet het iets anders dan zijn voorgangers, omdat de shooter elementen wat meer aandacht krijgen, maar laat dat de pret vooral niet drukken. Het is nog steeds een titel die de serie eer aandoet.

  FIFA 14 (€69,99)
  Gigant Pro Evolution Soccor 2014 trapte vorige week de strijd af tussen de voetbaltitels en deze week is het de beurt aan het net zo grote en bekende FIFA 14. Twee series die altijd erg gewaagd zijn aan elkaar en ook een eigen trouwe horde fans hebben. Voor de mensen die nog steeds twijfelen, zullen we bij dezen ook direct alle twijfels wegnemen over welke van deze twee giganten beter is. In de recensie belonen we namelijk FIFA 14 met een 8,5 en PES 14 krijgt een 7,5. Verbeteringen in FIFA bestaan vooral uit de toevoeging van een 2 vs. 2 multiplayer modus en een nog groter gevoel van voldoening wanneer je een doelpunt scoort. Geen vernieuwing dus die het vorige deel compleet weg blaast, maar voor een echte fan is het zeker voelbaar.

  Dat was het weer voor deze PlayStation Store Update. Volgende week zijn we weer terug met de hoogtepunten en voor de volledige inhoud van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.

  Ratchet: Gladiator HD

  Verkijgbaar vanaf 25 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.