PlayStation Store Update - Catfights en auto's

Article
door Wouter
woensdag, 02 mei 2012 om 19:30
xgn google image
Het is woensdag 2 mei en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe PlayStation Store Update. Na al dat feesten op Koninginnedag is een beetje ontspanning niet verkeerd.
Deze week heeft Sony een vrij breed aanbod aan games en demo's in de planning staan. Ben je op zoek naar een grappige nieuwe shooter, dan is Awesomenauts misschien wel iets voor jou. Heb je liever zin in een ouderwets potje knokken dan moet je de nieuwe vechtgame Skullgirls in de gaten houden. En voor de racefanaten is er ook nog een demo van DiRT Showdown. Als een van deze titels je aandacht trekt dan zou ik snel verder lezen.
Awesomenauts (€9,99)
Er ontstond eerder deze week nog onduidelijkheid over Awesomenauts. Ging het spel van Nederlandse bodem de releasedatum van 2 mei halen of niet? Achteraf blijken de problemen met de uitgever de lancering van Awesomenauts toch niet in de weg te hebben gestaan. In Awesomenauts ga je online samen met twee andere teamgenoten het gevecht aan met een ander team. Daarbij is het doel om de basis van de tegenstander als eerste uit te schakelen. Verwacht een grappig spelletje dat het leukst is wanneer je het met je vrienden speelt. Voor diegene die het spel eerst willen uitproberen is er ook een demo beschikbaar of lees anders ons interview dat wij met ontwikkelaar Ronimo Games kregen even door.
Skullgirls (€14,99)
Als je niet van catfights houdt, wat wij moeilijk kunnen geloven, dan kun je Skullgirls beter overslaan. Goed gevormde dames nemen het in dit vechtspel namelijk tegen elkaar op, op een niet zo vriendelijke wijze. Naast een diepgaand vechtsysteem en het bekende tag-team principe heeft ieder personage ook nog eens een eigen verhaallijn. Dat Skullgirls hierdoor een mooie aanvulling is op het vechtgenre blijkt wel uit de recensie waar wij het spel belonen met een 8,5.
PROTOTYPE 2 (€69,99)
Naast de kleinere downloadbare games komt er ook retail game naar de PlayStation Store. In PROTOTYPE 2 kruip je in de geïnfecteerde huid van James Heller die het aan de stok krijgt met de kwade organisatie Blackwatch. Hoewel de verwachtingen voor het eerste deel hoog waren viel deze uiteindelijk toch tegen. Met PROTOTYPE 2 geeft Radical Entertainment aan van zijn fouten geleerd te hebben. Of dit klopt lees je binnenkort in onze recensie.
Demo: DiRT Showdown
De nieuwste telg in de DiRT franchise ligt pas op 24 mei in de winkels, maar vanaf vandaag kun je al een voorproefje krijgen van DiRT Showdown. De vorige drie DiRT delen wisten hele goede cijfers te behalen hier op XGN. Wij kijken dus in ieder geval al met grote ogen uit naar het vierde deel in de serie. DiRT Showdown is geen realistische racegame, maar brengt in ruil daarvoor wel de brute actie waar de franchise bekend om staat. Lees voor ons voorlopig oordeel zeker de impressie even door.
En dat waren de hoogtepunten van deze week. Natuurlijk voegt Sony nog veel meer nieuwe dingen toe. Zo maakt ook Battlefield: Bad Company 2 zijn intrede in de PlayStation Store. Voor de volledige lijst kun je hier terecht.