PlayStation Store jarig - 10 leuke indiegames

  De PlayStation Store is 10 jaar geworden. Omdat de PlayStation Store jarig is hebben we dus iets te vieren.

  Al sinds 2006 kunnen we genieten van de PlayStation Store. Elke week komen er meer games, thema's en avatars bij. Ook zijn er steeds meer platformen verbonden met de PlayStation Store.

  In de 10 jaar dat de PlayStation Store bestaat hebben we veel met hem meegemaakt. We kregen te maken met de bekende PSN-outage en met andere storingen. Maar, wanneer de PlayStation Store beschikbaar is, hebben we er veel plezier van.

  Omdat tegenwoordig alle games via de PlayStation Store beschikbaar zijn, worden de indiegames vaak over het hoofd gezien. Ook nu de PS4 bijna wekelijks klassiekers van de PS2 ontvangt, is de Store levendiger dan ooit. Daarom krijg je hier een overzicht van de top 10 indiegames die beschikbaar zijn in de PlayStation Store.

  10. Metrico

  Metrico is een leuke puzzelgame die je echt laat nadenken over wat je doet. De puzzels in Metrico zijn zeker niet simpel en voor sommige levels heb je echt wel wat tijd nodig. Analyseer het level dus goed, voordat je begint.

  In Metrico staan infographics centraal, gebruik ze goed om aan de andere kant van het level te komen. Elke diagram reageert op een andere manier en dit brengt dan ook de moeilijkheid met zich mee. Door heen en weer te lopen veranderen de levels, maar door een keer springen kan al je werk ongedaan gemaakt worden.

  Metrico heeft meerdere unieke werelden, voorzien van eigen muziek. Mede door de muziek blijft Metrico interessant. Omdat Metrico niet al te moeilijk is zul je niet gauw rage-quiten, maar zet de game je juist aan tot het nadenken over de levels.

  Metrico is verkrijgbaar op PS4 en PS Vita

  9. Flame Over

  Flame Over is een grappige indiegame, die je in het begin waarschijnlijk niet al te serieus zal nemen. Maar, naarmate je dieper in de game duikt zal dit zeker veranderen. Wanneer je Flame Over voor een uurtje hebt gespeeld zal de adrenaline door je lichaam gaan.

  In Flame Over speel je een brandweerman die een kantoorgebouw moet blussen. De brandweerman heeft verschillende tools tot zijn beschikken: blusschuim en water. Met deze twee tools zul je alle personen die in de penarie zitten moeten helpen.

  Elk level in Flame Over wordt willekeurig gegenereerd, dit betekent dat als je een level niet haalt dat niet je maar één verdieping van het gebouw zult zien. In elk level zijn er meerdere personen verstrikt achter een zee van vuur. Blus je weg naar hen toe om ze te bevrijden, maar vergeet niet dat zuurstof heel belangrijk is.

  Flame Over is verkrijgbaar op PS4 en PS Vita

  8. Tricky Towers

  Tricky Towers gebruikt de wel bekende Tetris-blokken, maar dan op een hele andere manier. Door verschillende gamemodi kun je blijven afwisselen en blijft het een leuk spel om te spelen. Het doel van Tricky Towers is een zo hoog mogelijke toren te bouwen, in de verschillende gamemodi verandert de wijze van stappellen een beetje.

  Zo speel je in de ‘Race’ gamemode tegen de computer of tegen een vriend en probeer je in een bepaalde tijd een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Wie na deze tijd de hoogste toren heeft, wint. Ook is er de gamemode ‘Surival’, hierin heb je een aantal level waarmee je de highscore van je vrienden moet verbreken.

  Ticky Towers is verkrijgbaar op PS4

  7. Firewatch

  Firewatch is een super goede game, die je eigenlijk in een keer helemaal moet doorspelen. De game heeft net als Axiom Verge een geweldige uitstraling, die je elke keer maar weer blijft verbazen.

  FireWatch speelt zich af in 1989, waar je speelt als Henry. Henry is een boswachter in de wildernis van Wyoming. Henry houdt vanuit zijn werkplek het hele park in de gaten en zorgt dat wanneer er rook te zien is dat er wordt ingegrepen.

  Alles loopt niet helemaal op rolletjes en dit ga jij onderzoeken. Door het uistekende acteerwerk wordt het verhaal alleen maar meeslepender.

  Firewatch is verkrijgbaar op PS4

  6. Virginia

  Virginia is een hele speciale game. Er wordt namelijk niet in gesproken, er is zelfs geen tekst weer gegeven. De speler moet het verhaal volledig tot zich nemen door middel van gezichtsuitdrukkingen en van de achtergrondmuziek.

  Virginia is een First-person-thriller die zich afspeelt in een stadje met een groot geheim. In de Viginia beleef je een onderzoek naar een vermist persoon door de ogen van een pas afgestudeerde FBI-agent, Anne Tarver.

  Virginia is geïnspireerd door de klassieke detectivefilms als: Twin Peaks, Fargo en True Detective. Tijdens het spelen van Virginia zal het net lijken alsof je een film of tv serie aan het kijken bent.

  Virginia is verkrijgbaar op PS4

  5. Axiom Verge

  Axiom Verge, de metroidvania game die zijn inspiratie duidelijk laat zien. Toch is het meer dan een simpele kloon, de game is erg diep en aan alles wordt gedacht door ontwikkelaar Thomas Happ Games.

  In de side-scroller neem je controle over Trace, een wetenschapper die lijdt aan een ernstige blessure. Op een dag wordt hij wakker in een oude High-Tech wereld, die op vele manieren te ontdekken is. Ook zijn er geheime doorgangen te ontdekken, waardoor de Axiom Verge je maar blijft pushen om te ontdekken.

  Axiom Verge is verkrijgbaar op PS4 en PS Vita en is met zijn prachtige art-style het geld zeker waard.

  4. Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

  Oceanhorn is een Zelda-clone die na zijn populariteit op de mobiele markt zijn debuut heeft gemaakt op de PS4. Oceanhorn heeft alle bekende eigenschappen om je dat speciale Zelda-gevoel te geven. Hieronder vallen bommen, maar ook een schild en een zwaard zijn aanwezig.

  In Oceanhorn speel je een jongen die op zoek is naar zijn vader. Tijdens de zoektocht naar zijn vader maakt hij kennis met verschillende vijanden, die hij moet verslaan om bij zijn vader te komen. De zoektocht wordt beloond met verschillende nieuwe items, als betere zwaarden.

  Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas is verkrijgbaar op PS4.

  3. Volume

  Volume is gemaakt door de maker van Thomas Was Alone, Mike Bithell. Volume heeft veel weg van de Metal Gear VR missies uit Metal Gear Solid.

  In Volume speel je als Robert Locksley, een moderne Robin Hood. Via een apparaat dat Volume heet simuleert hij verschillende overvallen, die hij vervolgens de wereld in stuurt. Tijdens de hele game word je vergezeld door een computerprogramma dat je helpt Volume te gebruiken.

  Volume bestaat uit 100 verschillende levels, die elk zijn uitgerust met een scoreboard. Op deze manier kun je de game blijven spelen, om elke keer een betere tijd neer te zetten. De stemmen in de game worden in gesproken door onder andere Andy Serkis.

  Volume is verkrijgbaar op PS4 (na gratis update ook extra levels voor PS VR) en PS Vita

  2. Severed

  Severed is een spannende First-person dungeoncrawaler, gemaakt door de makers van Guacamelee. Met dezelfde kleurrijke art-style probeert Drinkbox Studios je weer te betoveren. Ook maakt Severed volop gebruik van het touchscreen op de PS Vita.

  In Severed kruip je in de huid van Sasha. Sasha zit vast in een nachtmerriewereld en probeert met behulp van een levend zwaard haar ouders te redden. Het spel zit vol geheimen en weet je uitstekend te begeleiden door de griezelige wereld.

  Door het vinden van collectables wordt Sasha steeds sterker en door het vinden van nieuwe technieken wordt het winnen in gevechten steeds makkelijker. Maar wees niet verbaasd als de monsters waar tegen je vecht deze technieken ook zullen gebruiken.

  Severed is verkrijgbaar op PS Vita

  1. Overcooked

  Overcooked is een chaotisch kookspel waarin je zo snel mogelijk de bestellingen af moet werken in de keuken. Dit doe je door het snijden van groenten, het braden van vlees en het koken van rijst. Overcooked is een super leuke partygame die je uitstekend alleen kunt spelen, maar veel leuker is met meerdere spelers.

  Overcooked is verdeeld in verschillende gebieden, die allemaal 6 levels bevatten. Elk gebied heeft zijn eigen eigenschappen, die het koken voor je moeilijk maken. Zo heb je bijvoorbeeld het Arctische gebied, waar de hele keuken is bedekt met ijs. Hierdoor zul je minder controle krijgen over je personage, waardoor het moeilijker wordt op de bestellingen uit te geven.

  Overcooked is verkrijgbaar op PS4

  Overcooked! Gourmet Edition

  Verkijgbaar vanaf 14 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.