PlayStation Plus games juli 2018 - Wat spelen we deze maand?

  Het is weer die tijd van de maand. Sony vertelt ons welke game er komende maand gratis zullen zijn voor de PlayStation 4, PlayStation 3 en de PS Vita. En er is weer genoeg leuks om van te smullen.

  Heavy Rain

  Sony trapt in de nasleep van de Detroit: Become Human release af met die andere blockbuster van ontwikkelaar Quantic Dream: Heavy Rain. In deze verhalende game kruip je in de huid van maar liefst vier personages die te maken krijgen met de Origami Killer.

  Telkens word je in de verschillende omgevingen die de game kent voor keuzes gezet. De ene keer is dat een deur openen of sluiten, terwijl je een andere keer voor je leven moet vechten als de Origami Killer achter je aan zit. Door die verschillende keuzes te maken kan je het verloop van het verhaal beïnvloeden, maar wat is de juiste keuze?

  Absolver

  De tweede PlayStation 4 game waarmee we komende maand aan de slag mogen is Absolver. Deze game van Devolver Digital laat je in de huid van een prospect kruipen. Je moet je aan de heersers van Adal bewijzen wil je tot het elitekorps mogen toetreden.

  En dat doe je door te vechten, vechten en nog eens vechten. Dat kan alleen tegen de computer, maar ook in een multiplayer modus. Online kun je in 1 tegen 1 of 3 tegen 3 gevechten knokken met spelers van over de hele wereld. Absolver laat je daarbij je eigen wapen en uitrusting kiezen en een eigen vechtstijl ontwikkelen naarmate je sterker wordt in de game.

  Rayman 3 HD

  Ubisoft is niet weg te slaan uit de PlayStation updates. Dit keer geeft de studio ons Rayman 3 HD voor de PlayStation 3. Het avontuur van de held zonder ledematen, met als subtitel Hoodlum Havoc, brengt ons terug naar eenvoudigere tijden. Er zijn geen Rabbids of talloze karakters waarmee we moeten spelen of die we moeten redden.

  Alhoewel, Rayman moet wel op pad om de strijd aan te gaan met de Hoodlums onder leiding van André. Al platformend moet je door talloze geweldig uitgewerkte levels heen zien te komen om uiteindelijk af te rekenen met de schurken in kwestie. En zoals het een goede Rayman game betaamt, doorloop je de knotsgekke levels met een enorme glimlach!

  Extreme Exorcism

  Voor PlayStation 3 bezitters is er nog een game die het echte arcade gevoel uitstraalt. In Extreme Exorcism is het namelijk de bedoeling dat je tegen talloze geestversies van jezelf vecht. Je doet dit in een tweedimensionale arena die je telkens sterker wordende versies van jezelf voorschotelt.

  Zodra je geraakt wordt door een vijand ga je er direct aan. Gelukkig heb je ruim 20 wapens tot je beschikking waarmee je de spoken ver van je vandaan te houden.

  Space Overlords

  Op de PlayStation Vita (en de PlayStation 4) kun je deze maand aan de slag met een chaotische game. In Space Overlords ontsnap je uit een ruimtegevangenis om wraak te nemen op je verraders. Dan blijkt dat je een Overlord bent en oude krachten hebt die je maar al te graag inzet om complete legers uit te roeien.

  In deze shoot ‘em up breng je offline een bezoekje aan zeven sterrenstelsels met in totaal 56 levels. Onderweg kom je talloze vijanden tegen en een heel stel uitdagende eindbazen. Daarnaast kun je je verwoestende kracht online voortzetten, waar je het opneemt tegen andere spelers.

  Zero Escape: Zero Time Dilemma

  De laatste game in deze PlayStation Plus update is Zero Time Dilemma voor de PlayStation Vita. In deze game krijg je de opgave om uit een ondergronds laboratorium te ontsnappen. Je wordt daar wakker met acht anderen en moet al puzzelend je weg naar buiten zien te vinden. Maar dat is nog niet zo makkelijk.

  In Zero Time Dilemma zit je namelijk niet voor niks opgesloten. Er wordt een ziek spel gespeeld waar gruwelijke gevolgen aan zitten voor de deelnemers. Jouw keuzes zorgen voor een wisselende verloop van het verhaal en de daarbij behorende andere eindes. Deze hybride baby van de Saw films en Heavy Rain kun je deze maand gratis downloaden voor je PS Vita.

  Komende maand zitten we dus weer gebakken met de PlayStation Plus games. Ze vervangen de games die in juni gratis waren.

  Space Overlords

  Verkijgbaar vanaf 31 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.