De PlayStation 5 guide voor toffe game gear

Article
woensdag, 26 mei 2021 om 17:00
2021 05 07 trust playstation 5 guidef1620394573
Met de PlayStation 5 al enkele maanden in de schappen zijn spelers constant op zoek naar nieuwe manieren om het speelplezier te vergroten. Een aantal goede accessoires zijn daarom niet mis. Wij zetten in deze PlayStation 5 guide flink wat toffe game gear op een rijtje waarmee je de next-gen-ervaring naar een hoger niveau tilt!
Next-gen consoles betekent natuurlijk ook een rits aan nieuwe next-gen game gear en dat is bij Trust niet anders. Wij gingen alvast met een scala van de nieuwe PS5 accessoires aan de slag. In deze PlayStation guide zetten we alvast vijf toffe accessoires voor de PS5 op een rij van Trust. Trust staat bekend om hun betaalbare gaming accessoires. We kunnen met een gerust hart zeggen dat deze nieuwe gear niet alleen betaalbaar, maar ook van goede kwaliteit is.

GXT 266 4-pack Thumb Grips

We trappen af met de GXT 266 4-pack Thumb Grips. Ze mogen dan klein zijn van postuur, maar een verbetering voor je gamesessies is het zeker. Zo beschermen ze de DualSense-sticks en brengen ze extra grip voor je duimen.
Met de thumb grips voorkom je dan ook dat je duimen van de controller af glijden. Vooral bij intense games waarbij je lang de sticks zit te draaien, zoals racingtitels, zijn thumb grips een gewaardeerde toevoeging. Bij FPS-games is het daarna tevens handig omdat je geen seconde kunt verspillen om je duim weer goed op de stick te leggen.
Dat de DualSense beschermd wordt met de thumb grips is daarnaast ook geen overbodige luxe. Bij de DualShock 4 was het immers een probleem dat de rubbertjes op de sticks snel versleten raakte. Met deze comfortabele thumb grips heb je daar geen last van.
2021 05 07 trust gxt 748 controller silicone sleevef1620394317

GXT 748 Controller Silicone Sleeve

Van grips voor de controller schakelen we over naar een beschermingslaag voor de DualSense controller. De PS5 controller is immers een knap staaltje techniek dankzij de futuristische haptic feedback en de adaptive triggers. Natuurlijk wil je dan ook dat die PS5 controller een flinke tijd meegaat en niet stuk gaat.
Om ervoor te zorgen dat je krassen op de DualSense voorkomt, is deze siliconen sleeve dan ook een effectieve oplossing. Naast dat deze je controller krasvrij houdt, geeft deze hoes tevens meer grip wanneer je de controller vasthoudt. Een extra voordeel dat daarbij komt kijken, is dat je minder snel zweethanden krijgt van de controller. Een probleem waar sommigen last van hebben door het materiaal van de controller.
De sleeve is overigens gemakkelijk te wassen, want deze kan gemakkelijk schoongemaakt worden met een doekje. Uiteraard zijn alle knoppen gewoon bruikbaar wanneer je de sleeve om de controller doet. De accessoire is juist bedoeld om je ervaring te verbeteren en niet om je te hinderen.
2021 05 07 trust gaming gxt 251 duo charging dockf1620394300

GXT 251 Duo Charging Dock

Wanneer je met de PlayStation 5 aan de slag wil, mag een controller natuurlijk nooit leeg zijn. Ontdekken dat een controller aan de lader moet wanneer je de console opstart, is nooit een fijn gevoel. Daarom wil je zo snel mogelijk gaan voor een Charging Dock. Daarin leg je de controller simpelweg neer en gaat het opladen vanzelf.
Trust heeft daarom een Duo Charging Dock, zodat je niet één, maar twee controllers gelijktijdig kunt opladen. De dock wordt geleverd met een USB-C-kabel, waarbij je de USB-C in de dock steekt en het andere uiteinde van de USB gemakkelijk in de PS5 plugt. Via een LED-lampje zie je vervolgens dat de dock de controllers oplaadt. De enige voorwaarde is dat je de PS5 in rustmodus zet of aan hebt staan tijdens het opladen, omdat de charging dock anders niet van stroom voorzien wordt.
2021 05 07 trust gxt 323w carus gaming headsetf1620394262

GXT 323W Carus Gaming Headset

Natuurlijk kan een goede headset niet ontbreken als je aan het gamen bent en daarom heeft Trust de Carus Gaming Headset ontworpen. Deze headset is in tegenstelling tot de concurrentie geen aanslag op je portemonnee, maar wel gemakkelijk in gebruik. Zo plug je de controller bijvoorbeeld gemakkelijk in je controller en kun je vervolgens direct aan de slag.
De hoofdband is uiteraard verstelbaar, terwijl de oorschelpen lekker om je oren zitten in plaats van dat deze op je oren drukken. Hierdoor zit de headset comfortabel, terwijl de regelaar van het volume ook handig op de oorschelp zit. De microfoon is daarnaast flexibel, waardoor je altijd goed kunt overleggen met je vrienden tijdens het gamen.
2021 05 07 trust gxt 258w fyru usb 4 in 1 streaming microphonef1620393604

GXT 258W Fyru USB 4-in-1 Streaming Microphone

Als laatste is er ook nog de Fyru USB 4-in-1 Streaming Microfoon. Deze is, zoals de naam al doet vermoeden, uitermate geschikt voor streamers. De mic zet je namelijk gewoon voor je neer en pakt je stem goed op tijdens een intense sessie in Call of Duty Warzone. Uiteraard komt er een kraakhelder geluid binnen via de microfoon waardoor je kijkers je commentaar goed horen.
De microfoon is tevens voorzien van vier standen: cardioïde, bidirectioneel, stereo en omnidirectioneel. Hierdoor kun je de microfoon in verschillende situaties gebruiken. Verder is de microfoon ook voorzien van vijf LED-verlichting standen.
Dit artikel is in samenwerking met Trust.