Overzicht van de Playstation 4 launch games die je wel en niet moet kopen

  Over een kleine twee weken is het al zover: de lancering van de PlayStation 4 in Nederland! Met de lancering van Sony's nieuwe consoles komen natuurlijk ook de nodige launchgames. Wij van XGN vertellen je welke games je het beste wel en niet met de PS4 kunt aanschaffen.

  Must-haves

  Battlefield 4: deze first-person shooter van DICE en EA zet de PlayStation 4 qua graphics en solide shootergameplay meteen op de kaart en is duidelijk superieur aan de PS3-versie.

  Killzone: Shadow Fall: futuristische first-person shooter van het Amsterdamse Guerrilla Games blaast je grafisch weg en borduurt voort op de sterke Killzone-franchise die al sinds de PlayStation 2 een fenomeen is.

  FIFA 14: de nieuwste voetbalgame van EA presteert op de current-gen al goed, maar gaat daar nog eens overheen op de PS4 door beter animaties, stadioneffecten en algemeen verbeterde graphics.

  NBA 2K14: deze basketgame doet de next-gen-certificatie van de PlayStation 4 eer aan met zijn dynamische publiek, zeer soepele en sterke gameplay en verregaande animaties als zweetdruppeltjes en wapperende shirtjes.

  Contrast: leuke, kleinschalige platformende puzzelgame van ontwikkelaar Compulsion Games zet vermakelijke puzzels neer, gecombineerd met de leuke feature om te spelen met schaduwen om levels te behalen.

  Res0Gun: 2,5D sci-fi sidescrolling shooter die verschijnt onder de vlag van Sony zelf, die strakke graphics en gameplay combineert met mooie visuele effecten, de bijkomstigheid om mensen te redden en de eerder genoemde halve extra dimensie.

  Wat je beter kunt laten liggen

  Knack: grappige platformgame biedt redelijk originele feature in de vorm van het fysiek versterken van je hoofdpersoon middels metalen onderdelen, maar weet nergens het niveau van andere Sony-platformers als Ratchet & Clank of Sly Cooper te halen.

  Need for Speed: Rivals: grafisch erg indrukwekkende racegame van EA, die helaas vooral meer van hetzelfde biedt als je eerdere NFS-games als Hot Pursuit en Most Wanted al gespeeld hebt.

  Assassin's Creed IV: Black Flag: de vierde game in deze action/adventure-serie van Ubisoft laat je kennismaken met de originele piratensetting, maar bevat behalve dat weinig noemenswaardige vernieuwingen, en maakt daarnaast de 'next-gen'-benaming als PS4-versie vergeleken met de PS3 op grafisch gebied niet waar.

  Hohokum: zeer originele, artistieke indiegame gemaakt onder supervisie van Sony biedt de gamer interessante gameplay-elementen in de stijl van games als Flower, Snake en Pac-Man, maar is zo niche en afwijkend dat weinig gamers dit spel echt zullen kunnen waarderen.

  Battlefield 4

  Verkijgbaar vanaf 1 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.