Overwatch heroes - welke hero past bij jou?

  De Overwatch beta is al enige tijd aan de gang. Waarschijnlijk kunnen enkele van jullie kunnen deze nieuwe shooter van Blizzard al testen. Op het moment zijn er maar liefst 18 Overwatch heroes waar je uit kan kiezen. Maar welke hero past er eigenlijk bij jou? Lees hier meer over de 18 personages van de beta waar je mee kan spelen.

  De Overwatch heroes zijn in vier categorieën in te delen. Je hebt offense, defense, tank en support heroes. Niet alle heroes zijn overal even goed in en in combinatie met de unieke vaardigheden en wapens die iedere hero bezit voelt iedere hero uniek aan. Je kunt in onze hands-on lezen wat de rol is van de vier categorieën. Een overzicht van alle heroes en wat heb uniek maakt vind je hieronder.

  Offense heroes

  De eerste categorie die ook het meest tot de verbeelding spreekt is offense. Het aanrichten van schade en behendigheid zijn de voornaamste aspecten van deze heroes. In combinatie met een support zijn zij het meest effectief. Tot deze groep horen Reaper, McCree, Pharah, Tracer en Soldier: 76.

  Reaper doet zijn naam wat betreft zijn voorkomen eer aan. Hij ziet er echt uit als een Magere Hein. Met een dubbele shotgun, een teleport functie en een alles vernietigende ultimate is Reaper een karakter dat het liefst bij je in de buurt wil komen. Door zijn uiterlijk en vaardigheden is Reaper een van de favorieten van veel spelers in de beta.

  McCree is een cowboy, gewapend met een revolver die hij zowel gericht als snel kan leegschieten. Ook kan hij vijanden verblinden met een flash grenade en een rol maken om zich te herpositioneren en te herladen. Wanneer zijn ultimate actief is kan hij iemand met een enkel schot om het leven brengen. McCree is vooral geschikt om zwakke heroes snel uit te schakelen.

  Pharah heeft een jetpack waarmee ze kan zweven, om vervolgens vanaf de lucht vijanden te bestoken met raketten. Ze heeft ook de mogelijkheid om met een concussive blast schilden snel kapot te maken. Met haar ultimate maakt ze heel snel korte metten van alles wat in haar buurt staat door heel snel honderden raketten af te schieten. Pharah is net als Reaper een van de populairdere heroes.

  Tracer is een snelle en mobiele aanvaller. Ze kan snel een korte afstand teleporteren en zich zo snel over het slagveld bewegen. Ook kan ze terug gaan in de tijd om haar levens en munitie weer aan te vullen. Haar ultimate is een bom die blijft kleven op ieder oppervlak. Als je letterlijk een hit and run tactiek wil toepassen in Overwatch, dan is Tracer de hero voor jou.

  Soldier: 76 spreekt het meest tot de verbeelding van wat je gewend bent van karakters uit andere shooters. Deze hero heeft een plasmageweer die raketten kan schieten. Ook kan hij een genezend veld neerleggen voor zijn teammaten en zijn ultimate zorgt ervoor dat je geweer automatisch op vijanden richt.

  Defense heroes

  In tegenstelling tot de eerder genoemde offense heroes specialiseren deze heroes zich op de verdediging. Met onder andere turrets, vallen en nog veel meer zorgen zij er voor dat de aanvallers een halt wordt toegeroepen. De verdedigende heroes zijn Hanzo, Bastion, Junkrat, Torbjörn en Widowmaker.

  Hanzo is een boogschutter die op muren kan klimmen. Ook kan hij een verkenningspijl schieten of een afketsende pijl. Zijn ultimate is een enorme draak die alle vijanden opslokt waar hij mee in contact komt. Als Hanzo wil je vooral op een afstandje vijanden trakteren op een pijlsalvo, zonder dat je te dicht bij de actie komt.

  Bastion is misschien wel de meest gespeelde hero van de beta. Deze hero is eigenlijk een turret die zich goed defensief kan opstellen en vervolgens vijanden razendsnel kan neerschieten. Bastion is op het moment misschien wel de sterkste hero, en dat maakt het niet altijd eerlijk voor de tegenstanders. Zijn ultimate verandert hem in een rijdende tank, waarmee hij nog verwoestender wordt.

  Junkrat is een explosie-expert die heel goed is in het verdedigen van nauwe gangen. Hij kan een berenval neerleggen of de vijand bestoken met granaten. Zijn ultimate geeft hem een rollende bom die hij kan besturen om zo op de vijand af te sturen. Net als Bastion is Junkrat een van de betere verdedigingspersonages en een ware aanwinst voor ieder team.

  Torbjörn is een hero die zich specialiseert in het bouwen van turrets. Ook kan hij zijn teamgenoten extra armor geven. Met zijn ultimate actief wordt Torbjörn extreem snel en krijgt hij een flinke armorboost. Als je het werk liever laat doen door een turret, dan is Torbjörn een hero voor jou.

  Widowmaker is de sniper van Overwatch. Ze kan zich snel positioneren op het slagveld dankzij haar grijphaak. Ook kan ze een mijn neerleggen die giftige gassen verspreid en geeft haar ultimate haar een soort infrarood zicht waar ook haar teamgenoten van profiteren. Als je graag met snipers speelt, dan spreekt Widowmaker jou zeker aan.

  Tank heroes

  De meest logge, maar ook de sterkste heroes zijn de tanks. De tanks moeten vooral schade incasseren en zorgen dat de andere heroes vrij spel hebben. Het nadeel van de tanks is dat ze allemaal een korte range hebben. Tot deze categorie behoren Reinhardt, Roadhog, Winston en Zarya.

  Reinhardt is een enorme ridder met een hamer. Hij heeft een schild om schade te incasseren en kan ook rake klappen uitdelen met zijn hamer. Met zijn ultimate veroorzaakt hij een soort aardbeving waardoor alle vijanden in de buurt op de grond vallen. Als je echt de frontlinie wil zijn voor je team, is Reinhardt de hero voor jou.

  Roadhog is een grote man met een dikke buik die je doet denken aan oversized varken. Hij heeft een grijphaak en een wapen dat vooral van dichtbij erg effectief is. Wanneer hij zijn ultimate activeert kan hij enkele seconden in het wilde weg schieten. Roadhog is erg handig om een enkele vijandige hero snel uit te schakelen.

  Winston is een uit de kluiten gewassen gorilla. Hij kan een schild creëren waar al zijn teamgenoten in kunnen staan. Ook kan hij nog groter en sterker worden en op een rampage gaan wanneer hij zijn ultimate activeert. Als frontlinie is Winston dan dus ook uitermate geschikt.

  Zarya is een tank hero die zich vooral bezighoudt met het beschermen van zichzelf en anderen met schilden. Ze maakt hierbij gebruik van een energiekanon. Met haar ultimate kan ze alle vijandige heroes naar een bepaalde plek zuigen met een zogenaamde graviton surge. Voor het beschermen van jezelf en anderen ben je met Zarya aan het juiste adres.

  Support heroes

  De laatste categorie heroes in Overwatch zijn de supports. Deze heroes zijn sterk in teamverband maar niet zo sterk één op één. Zij geven vooral buffs en heals aan hun teamgenoten. Mercy, Lúcio, Symmetra en Zenyatta zijn de vier supports.

  Mercy is soort beschermengeltje. Ze herstelt de hitpoints van haar teamgenoten en kan hen ook meer schade laten aanrichten. Ook kan ze dode heroes tot leven wekken en snel op de juiste momenten haar team helpen. Mercy is een hero voor de echte teamspelers.

  Ook Lúcio is een echte support. Hij kan zijn team healen of juist sneller maken. Ook kan hij zich snel over het slagveld bewegen door te surfen over muren en het effect van zijn heals sterker maken. Met zijn ultimate geeft hij al zijn teamgenoten een tijdelijk schild.

  In tegenstelling tot het buffen van haar team, biedt Symmetra juist veel utility. Ze kan turrets neerzetten die vijanden langzamer maken, teamgenoten beschermen met een schild en vijanden aanvallen met een wapen dat meer schade aanricht hoe langer het op de vijand gericht is. Met haar ultimate kan zij en haar team snel bewegen tussen het spawnpoint en het slagveld, waardoor gesneuvelde heroes sneller weer terug kunnen naar de actie.

  De meest eigenzinnige support hero is Zenyatta. Deze boeddhistische monnikachtige hero specialiseert zich in het aanrichten en amplifying van schade en het healen van zijn teamgenoten. Met zijn ultimate aan kan hij niet gedood worden en tegelijk zijn team healen. Als je zowel schade wil aanrichten als je team helpen kies je voor Zenyatta.

  Voor iedereen zit er wel een of meerdere heroes in Overwatch die je aanspreekt. Of je nou het liefst schade aanricht of het juist wil incasseren, alles is mogelijk. Wel zijn op het moment sommige heroes aanzienlijk sterker dan anderen, wat enigszins jammer is. Als Blizzard dit nog even kan aanpassen, dan kan Overwatch een van de leukste online shooters worden en een concurrentie vormen voor bijvoorbeeld Call of Duty.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.