Ouija Story Recap - Stoomt je klaar voor de prequel!

Article
vrijdag, 14 oktober 2016 om 9:00
xgn google image
Binnenkort komt de prequel van Ouija in de bios; Ouija Origin of Evil. Zoals de titel al verraadt gaan we in de film terug naar de oorsprong van de ellende in het eerste deel. Maar wat is er ook al weer gebeurd in die film? Dat lees je in deze Ouija Story Recap!
Let op! Als je Ouija nog niet gezien hebt, lees dan niet verder. Dit artikel heeft een hele hoop spoilers over het verhaal van de film!
Laine Morris (Olivia Cooke – The Signal) en Debbie Galardi zijn als jaren hartsvriendinnen. Ze hebben alles samen meegemaakt en trokken daarom altijd met elkaar op. Ook hebben ze als kind al met een ouijabord gespeeld. Ze stelden dan, omdat het toch maar een spelletjes was, onschuldige vragen als ‘wie is mijn droomprins?‘ aan het bord.

Rondhangen

Antwoord kwam er nooit, maar wat de dames niet wisten is dat het ouijabord alles behalve een spelletje is. Eenmaal opgegroeid zijn de dames de avonden met het onschuldige ouijabord alweer enigszins vergeten. Totdat Debbie de zolder op gaat ruimen en een antiek ouijabord van de vorige bewoner tegen komt.
Ze gaat ermee spelen. Een poosje later (tijdens de opening van de film) zien we Debbie eerst het bord verbranden in de haard. Vervolgens zegt ze buiten een afspraak om rond te hangen op een feest met Laine af. Een rustig avondje is wat ze nodig heeft. Die avond treft ze tot haar schrik het ouijabord onbeschadigd op haar slaapkamer aan. Als ze door de lens kijkt van het plankje is het raak en diezelfde avond verhangt Debbie zich.
Ouija Story Recap

‘Hi friend’

De familie Galardi en Debbies vrienden zijn in diepe rouw door de ‘zelfmoord’ en de familie besluit tijdelijk elders te logeren. Laine past intussen op het huis, terwijl ze rouwt om haar overleden vriendin. Als ze voor het eerst in het lege huis van de Galardi’s is, ontdekt Laine het ouijabord.
En dan krijgt Laine een idee. Dit zou wel eens de mogelijkheid kunnen zijn om afscheid te nemen van Debbie. Ze legt het plan voor aan Pete, Trevor, Isabelle en haar zus Sarah, maar die hebben er niet zo heel veel interesse in. Het is tenslotte maar een spel en dus alles behalve van ‘echt afscheid nemen’. Maar uiteindelijk besluiten ze het allemaal toch te doen.
Tijdens de sessie, die in het huis van de Galardi’s gehouden wordt, leggen ze ook vrijwel direct contact. Een entiteit antwoord de oproep via het ouijabord en meldt ‘Hi friend’. Vervolgens identificeert de entiteit zich met de letter D. Dat moet Debbie wel zijn!
Ouija Story Recap

Niet Debbie

Of toch niet? De vrienden nemen afscheid van ‘Debbie’ en vervolgen hun dagelijkse routine. Maar dan zien ze ineens overal ‘Hi friend’ staan. Het staat in een eng tunneltje op de muur gekrijt, op de laptop van Laine in een Word document en ook in de badkamer van Isabelle staat de groet.
En die laatste is gelijk de zak. Terwijl haar bad vol loopt, staat ze gemoedelijk haar tanden te flossen. Dan ineens is daar de entiteit die Isabelle overneemt en haar met haar hoofd op de wasbak laat slaan. Het was dus niet Debbie! Isabelle’s dood schokt de vriendengroep, die gelijk in de gaten heeft dat er iemand anders contact gelegd heeft.
In een nieuwe sessie met het ouijabord vragen de vrienden wie de entiteit is. DZ komt er nu voorbij en dan ineens escaleert de sessie. Laine kijkt door de lens van het plankje en zie ineens een meisje met dichtgenaaide mond. Ze schrikt zich rot. Het meisje is in paniek want, ‘moeder komt’. Als Laine via de lens de andere kant op kijkt stiert een andere entiteit, de moeder, op haar af. Geschrokken rent de vriendengroep het huis uit.
Uiteindelijk komt de groep erachter dat Doris en Paulina (Lin Shaye- Insidious) Zander met hun moeder in het huis van de Galardi’s gewoond hebben en dat het ouijabord ook van hen was. Doris is ooit verdwenen en nooit meer teruggevonden, terwijl de moeder gestorven is. Alleen Paulina leeft nog. Tijd voor een bezoekje aan Paulina dus.
Ouija Story Recap

Geest vs geest

Als Laine Paulina in de psychiatrische inrichting bezoekt, vertelt de dame haar dat de moeder kwaadaardig was. Zij hield zich namelijk bezig met geesten oproepen die dan in het lichaam van Doris huisden om te communiceren. Dat zou gruwelijk mis gegaan zijn en dus moest ze Doris haar mond dichtnaaien om de geesten stil te krijgen.
Paulina vertelt dat de geesten maar op één manier ophouden en dat is door de hechtingen uit de mond van Doris’ lichaam te halen. Die ligt immers nog onder het huis verborgen. Doris’ geest zal uiteindelijk dan die van de boze moeder vernietigen en alle problemen zijn de wereld uit, aldus Paulina.
De vrienden gaan de kelder onder het huis in en halen, ondanks de nodige weerstand van moedergeest, de hechtingen los. De geest van Doris is vrij en alles lijkt opgelost te zijn. Totdat er weer een slachtoffer valt en Laine Paulina weer bezoekt. Doris was juist de kwade geest!
Ouija Story Recap

Sluit de deuren

Dus de vrienden moeten nu iets aan het echte probleem doen, namelijk Doris. Volgens de oma van Laine, Nora, moeten de vrienden beide deuren sluiten waardoor de geest onze wereld kan betreden. Eentje is het ouijabord en de andere het lichaam van Doris. Die laatste deur hebben ze zelf opengedaan volgens de oma.
Een duidelijke missie dus. Huis in, lichaam verbranden, bord verbranden en als een malle wegwezen daar. Alleen de vrienden worden één voor één vermoord als ze proberen haar te stoppen. Maar dan komen Sarah en Laine in de kelder. Terwijl Sarah het lichaam probeert te pakken, wordt ze aangevallen door de geest van Doris.
Laine moet helpen en de enige manier om dat te doen is het ouijabord gebruiken om de geest te roepen. Maar dan valt de geest Laine aan. Gelukkig verschijnt net op tijd de geest van Debbie om haar beste vriendin te redden. Sarah gooit intussen het lichaam van Doris in de kachel terwijl Laine en de geest van Debbie de geest bezig houden. En dan gooit Laine snel het ouijabord in de kachel.
De geest verdwijnt en Laine en Sarah overleven het incident. Helaas geldt dat voor Trevor niet. Die is eerder in het zwembad verzopen door toedoen van de geest.
Ouija Story Recap

Terug naar de oorsprong

Het lijkt dus goed afgelopen met de twee dames, maar de echte vraag is natuurlijk hoe het allemaal begonnen is met dat vervloekte ouijabord. Daar gaat Ouija: Origin of Evil antwoord op geven. Deze film neemt je namelijk mee terug naar 1967 en vertelt het verhaal van de familie Zander.
En de familie Zander blijkt meer met geesten te maken te hebben dan je zou denken. Mama Zander houdt nepseances om geld te verdienen, nadat papa Zander overleden is. Maar dan probeert Doris haar overleden vader te contacteren via een, je raadt het al, ouijabord. En dat gaat vanzelfsprekend gruwelijk mis.
Ouija: Origin of Evil is vanaf 27 oktober op het witte doek te zien. Kijk jij uit naar deze horrorfilm?

Populair Nieuws