Op welke dag denkt de XGN redactie dat de PS5 uitkomt?

  We weten al dat de PS5 voor de feestdagen in 2020 moet verschijnen, dat heeft Sony immers eind vorig jaar bekendgemaakt. Welke datum het precies gaat worden weten we nog niet, maar de XGN redactie heeft onderzoek gedaan en probeert de exacte releasedatum vast te stellen.

  LetsGoDigital

  Rox

  Ik denk 17 november. Sony moet slim zijn en dat ding ergens gaan lanceren voor Black Friday. Anders heeft straks iedereen al zijn spaargeld uitgegeven. Dus ik denk dat dit ongeveer de datum gaat worden.

  Ik zou het bovendien meer dan prima vinden, ik ben namelijk op 5 december jarig. Kan ik de PS5 meteen vragen voor mijn verjaardag. Vragen mag altijd, toch?

  Roland

  Ik verwacht de release op maandag 16 november. Hoe kom ik op deze datum zal je misschien denken. Komt ie: De PS3 kwam uit op zaterdag 11 november 2006, de PS4 op vrijdag 15 november 2013. Sony heeft zijn laatste twee consoles dus uitgebracht in mid-november. Ik denk nu dat ze ook weer rond hetzelfde weekend willen releasen, maar niet op vrijdag, want dat is de dertiende. Ik weet niet of er veel bijgelovige mensen werken bij Sony, maar het lijkt me toch een dag om te vermijden.

  Het zou alleen ook nog kunnen dat ze net zoals met de PS3 kiezen voor een release in het weekend, maar ik denk toch dat ze liever kiezen voor een doordeweekse dag. Het voordeel van een doordeweekse dag is natuurlijk dat bezorging waarschijnlijk een stuk soepeler zal verlopen, wat na de release van de PS4 toch wel fijn zou zijn.

  Sony

  Theo

  Ik denk dat de PlayStation 5 op 27 november 2020 uitkomt. Dit is geen wilde gok, maar een lichtelijk onderbouwde. Als ik namelijk naar de releases van voorgaande Sony consoles kijk dan kom ik telkens op een vrijdag uit. Verder zie ik dat de release telkens aan het einde van een maand is in Europa.

  Als ik daarbij optel dat de PS5 'deze feestdagen' uit moet komen, dan blijf in mijn hoofd alleen nog maar 27 november 2020 over. Dat is volgens mij dus de exacte dag dat Sony met haar nieuwe console komt.

  Ralph

  Ik gok dat de PS5 op 18 november zal uitkomen. De laatste twee keer is, zoals Roland ook al zei, de console van Sony halverwege november uitgekomen. Aangezien de next-gen console voor de feestdagen moet uitkomen is november dan ook een logische optie. De consoles kunnen daarnaast ook al ruim van tevoren gekocht worden voor Kerst en andere populaire feestdagen.

  Maar waarom precies de achttiende dan? Ten eerste valt dat op een woensdag, waardoor retailers van tevoren goed kunnen inslaan en geen last hebben van het gebrek aan medewerkers in het weekend. Daarna zijn er vervolgens ook nog genoeg dagen waarop webshops en winkels de PS5 kunnen versturen.

  Het getal acht is bovendien belangrijk in de Japanse cultuur. Het Japanse teken voor acht wordt namelijk wijder aan de onderkant, wat daardoor staat voor voorspoed en groei. Als Sony natuurlijk iets wil bereiken met de nieuwe console, dan is dat het wel…

  Op welke datum denken jullie dat de PS5 zal verschijnen in Nederland? Degene die de
  releasedag goed voorspelt gaan we tegen die tijd belonen met een een prijs!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.