Oogappels 2013: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Article
donderdag, 27 december 2012 om 17:00
xgn google image
Begin dit jaar behoorde Ni No kuni: Wrath of the White Witch ook al tot de Oogappels. Helaas wist de smaakvolle titel het levenslicht niet te halen, maar volgend jaar is het dan eindelijk wel zover.
Zoals de titel al doet vermoeden speelt de game zich af in een universum dat Ni No Kuni heet. In dit universum kruip je in de huid van de dertien jaar oude Oliver. Zijn moeder heeft hem gered van een verdrinkingsdood, maar heeft zelf helaas het leven gelaten. Ontroostbaar als je bent, komen je tranen terecht op een van je knuffels die tot leven komt. Deze pop is de fee Shizuku. Je merkt het al: we hebben te maken met een bijzonder verhaal bij een bijzondere game.
Ni No Kuni: Wrath of the White Witch is een role-playing game. Onze Sebastiaan omschreef de titel eerder al in zijn impressie als een game waarbij Pokémon als het ware Final Fantasy ontmoet. De gevechten in Ni No Kuni: Wrath of the White Witch zijn grotendeels in real-time, maar ook zitten er turn-based stukken in. Niet alleen duik je de gevechten in met Oliver, je kunt ook wisselen met teamgenoten.
Wat opvalt aan Ni No Kuni: Wrath of the White Witch naast het bijzonder verhaal is het visuele aspect. Het uiterlijk van de game ziet er nu al verbluffend mooi en overtuigend uit. Volgens onze Tom en Sebastiaan is het alsof je een van de films van Studio Ghibli instapt. Sneeuwstormen en bossen zien er prachtig uit.
Wat dat betreft weten ze in het land van de rijzende zon wel hoe ze krachtige en mooie RPG's moeten maken. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch belooft een van de beste RPG's te worden om naar uit te kijken volgend jaar. Nog niet overtuigd? Bekijk dan nog even de video waarin Sebastiaan zijn enthousiasme uit.