Oogappels 2013: Luigi's Mansion 2

Article
dinsdag, 01 januari 2013 om 17:00
xgn google image
Bij de vorige appels hoorde Luigi's Mansion: Dark Moon voor de 3DS al. De game zou eind 2012 uitgebracht worden. Helaas werd titel doorgeschoven, wat niet weg neemt dat het nog steeds een game is om naar uit te kijken!
Niet altijd staat Mario centraal, soms is het ook tijd om de spotlights op Luigi te werpen. In 2002 verscheen Luigi's Mansion op de GameCube, in 2013 is het tijd voor een vervolg, op de 3DS. In Luigi's Mansion: Dark Moon wordt Luigi door professor E. Gadd erop uitgestuurd om diverse spookhuizen weer veilig te maken. Bang als dat Luigi is om deze huizen te betreden moet hij de spoken dus opruimen. Opgeruimd staat netjes, nietwaar?
Luigi's Mansion: Dark Moon is een kindvriendelijke platformtitel. Luigi's accessoire dat hij steeds bij zich draagt is een Poltergust 5000. Dit is een omgebouwde stofzuiger die speciaal gemaakt is om allerlei spoken te kunnen vangen. Maar voordat het zover is, moet Luigi de spoken eerst doen verstijven. Dit doet hij door middel van een flitslicht. Daarna kunnen de spoken opgezogen worden en is het taak om hit points te scoren.
Zoals Tom al beschreef in zijn impressie zijn er verschillende soorten spoken aanwezig in de game; al die spoken verschillen in het aantal hit points. Zo begint Luigi met kleine spoken met dertig hit points, maar later zal dit in levels oplopen. Hoeveel levels er in de game zullen zitten is nog onbekend. Maar Nintendo kennende zit het qua speelduur en replaywaarde wel goed. De game zal uitdaging aanbieden doordat Luigi van kamer naar kamer loopt in een spookhuis en zo steeds sleutels verdient om weer verder te kunnen.
Dark Mansion ziet er goed uit. Het wordt niet moeilijk en zeker niet al te eng. Luigi loopt langzaam en bibberend door de levels, maar voor volwassen gamers zorgt dit juist voor een komische noot. Zeker als hij soms in de lucht springt en een gilletje slaakt, wordt dit effect nog eens versterkt. Maar ook voor kleinere gamers is dit een leuke platformgame om naar uit te kijken. Niet elke game hoeft per se eng te zijn. Luigi's Dark Mansion zal laten zien dat je een game vol kan stoppen met spoken en daardoor een leuke, vermakelijke game kan neerzetten. Eentje die je overal onderweg kan meenemen.