Oogappels 2012: Metal Gear Rising: Revengeance

Article
donderdag, 26 januari 2012 om 18:30
xgn google image
Vandaag in de Oogappels kijken we naar Metal Gear Rising: Revengeance, een titel die onlangs in het nieuws was doordat de ontwikkeling is overgenomen door een andere studio. Een goede zet?
Metal Gear Solid: Rising werd op de E3 van 2009 aangekondigd als een soort spin-off binnen de Metal Gear Solid-reeks. Ditmaal zou niet Solid Snake, maar het personage Raiden de hoofdrol op zich nemen. Daarna verscheen er af en toe nog wel nieuws rond de game, hoewel er nauwelijks van belangrijke informatie te spreken was. Daar kwam eind 2011, op de Spike TV Video Game Awards, verandering in. Toen werd bekend dat de titel gewijzigd werd naar Metal Gear Rising: Revengeance en de productie was overgenomen door de ontwikkelaar Platinum Games. Een grote schok voor fans van de serie, want een echte Metal Gear Solid-game hoort door Konami, en dan met name door Hideo Kojima, ontwikkeld te worden.
Revengeance is dan ook geen echte Metal Gear Solid. De naamsverandering is doorgevoerd om het spel te distantiëren van de invloedrijke serie en de tijdslijn is veranderd om Platinum Games meer vrijheid te geven. Waar het verhaal zich voorheen tussen deel twee en vier afspeelde, zal het nu na het vierde deel plaatsvinden. Toch hebben wij veel vertrouwen in het spel, want Platinum Games is absoluut de minste niet. De studio is verantwoordelijk voor onder andere Madworld, Bayonetta en Vanquish. Stuk voor stuk topgames die niet alleen erg tof, maar ook nog eens lekker gewaagd waren. Metal Gear Rising lijkt, afgaande op de laatste trailer (onderaan dit artikel) prefect in het straatje te vallen.
Die trailer toont namelijk geen game die doet denken aan Metal Gear Solid, maar meer aan de film Machete, gesitueerd in de toekomst. De pompende hardrock meet opzwepende gitaarsolo, de cheesy dialogen en de idiote slagzin ‘Revenge with a Vengeance’ geven de game een heerlijke jaren zeventig B-film sfeer. Daar moet je natuurlijk van houden en het zal heel wat Metal Gear-fanatici behoorlijk boos maken. Wij vertrouwen er echter in dat Platinum Games helemaal los kan gaan met een dergelijk concept en een geniaal belachelijke game neer gaat zetten. Het is toch puur genieten met teksten als ‘You deny your weapon its purpose. It yearns to bathe in the blood of enemies!’ en ‘Revenge is Rising’?!
De vraag blijft natuurlijk: hoe speelt de game? Daar kunnen we helaas nog geen duidelijk antwoord op geven. De trailers bevestigen duidelijk dat het om een Hack ’n Slash game gaat, waarbij het in stukken hakken van vijanden tot een kunst verheven wordt. Hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat, is echter nog niet duidelijk. Het is dus nog even afwachten hoe de uiteindelijke gameplay in elkaar steekt. Gelukkig heeft Platinum Games ons op dat gebied nog nooit in de steek gelaten en hebben we goede hoop dat het een heerlijk spel wordt om te spelen, met over de top ultrageweld en een sfeertje dat zo slecht is dat het weer goed wordt. Eigenlijk zegt de subtitel ‘Revengeance’ al genoeg natuurlijk. Als wraak wraak wil, weet je dat het menens is!

Populair Nieuws