Oogappels 2012: FIFA Street

Article
vrijdag, 27 januari 2012 om 18:30
xgn google image
Tot nog toe was SSX de enige sportgame die de revue al passeerde in onze Oogappels 2012 rubriek. Vandaag komt daar verandering in. We bespreken vandaag de nieuwe FIFA Street, die over pak 'm beet anderhalve maand in de winkels ligt.
Het is alweer vier jaar geleden dat FIFA Street 3 verscheen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Net als de voorgaande twee delen waren er mensen lovend over het spel en was er juist ook een groep die de game helemaal afkraakte en liever zag dat Electronic Arts zich op FIFA zou focussen en een FIFA Street 4 achterwege zou laten. Nu weten we inmiddels dat er geen FIFA Street 4 komt, maar EA heeft zich ook niet volledig op FIFA gefocust. Nee, er komt namelijk een game genaamd FIFA Street. Gewoon FIFA Street. Het is geen heruitgave van de eerste game of iets dergelijks, het is gewoon een splinternieuw spel. Klaarblijkelijk was EA niet helemaal tevreden over de FIFA Street franchise en wil het met dit spel de naam geheel zuiveren en de reputatie een boost geven.
Welke reden hebben wij dan om te verwachten dat dit nieuwe deel wel een geweldig spel wordt dat alom zal worden geprezen? Volgens EA is de belangrijkste reden de keuze van de engine. FIFA Street 1 tot en met 3 draaiden namelijk op een aparte engine, volgens EA zelf een niet zo goede engine. De nieuwe FIFA Street gaat echter draaien op dezelfde engine als die van FIFA 12, een spel met nogal een reputatie. Dat klinkt in ieder geval al goed, nietwaar? Overigens betekent het gebruik van deze engine ook dat we het cartoonstijltje van FIFA Street 3 kunnen vergeten en puur realisme kunnen verwachten. Daar worden wij in ieder geval heel erg blij van.
De engine is niet het enige aspect uit FIFA 12 dat we in het spel terug zullen zien. Sowieso zijn uiteraard alle truukjes uit FIFA 12 ook in FIFA Street uit te voeren. In totaal zal de nieuwe game twee keer zoveel truukjes bevatten als FIFA 12. Daarnaast wordt ook de EA Sports Football Club, die EA introduceerde in FIFA 12, toegevoegd aan de nieuwe FIFA Street. Er zijn nog wel meer beloftes gedaan over de inhoud van het spel, zoals zes tegen zes online potjes en dergelijke. Maar wat wij hopen, en waar EA nog niets over heeft gezegd, is dat de game in ieder geval een grote diversiteit aan inhoud zal bevatten. In de vorige delen viel het aantal speelsteden en -veldjes waar je kon spelen enigszins tegen. Ook waren er niet heel erg veel teams en spelers beschikbaar. Laat EA dat ook maar overnemen uit FIFA 12, ideetje?
FIFA Street ligt vanaf 13 maart in de winkelschappen voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Met Lionel Messi op de voorkant van het doosje! De kersverse beste voetballer van de wereld tekende enkele maanden geleden een contract met EA voor een prominente plaats in de FIFA Street games. Wat zijn jullie verwachtingen van het spel? Wordt het beter dan de vorige delen? Wordt het net zo goed als FIFA? Laat het in de reacties weten!

Populair Nieuws