Oogappels 2012: Far Cry 3

Article
vrijdag, 30 december 2011 om 18:30
xgn google image
Gisteren stond de Oogappels rubriek in het teken van een geheel nieuwe IP, te weten Dragon's Dogma. Vandaag draait het om een game waar velen al jaren op wachten. Enig idee? Far Cry 3!
De tijd gaat snel dames en heren. Ruim drie jaar geleden is het alweer dat Far Cry 2 uitkwam. Hoewel er ook mensen waren die niet zo onder de indruk waren van dat deel, kreeg de game over het algemeen veel lof. Ook hier op XGN, waar wij de game met een 9 beloonden in onze recensie. Sindsdien is het voor veel spelers wachten geblazen totdat eindelijk deel drie zal verschijnen. In 2009 en 2010 gingen de geruchten al dat Far Cry 3 nog in dat jaar zou verschijnen. Inmiddels gaan we bijna 2012 binnen en is de game nog altijd niet verschenen.
Zie het maar als een goed teken. Dat er heel veel aandacht wordt geschonken aan de game en dat die niet zal verschijnen voordat alles tot in perfectie is afgerond. De puntjes op de i zetten, zo heet dat zo mooi. Daar is Ubisoft nu ongetwijfeld mee bezig.
Far Cry 3 zal in 2012 hoe dan ook uitkomen. Het is geen gerucht meer. Het is waarheid. Wanneer precies weten we nog niet. Wat doen wij bij XGN dan? Vooruitblikken. Laten we alvast een introductie geven op wat er zich in Far Cry 3 zal gaan afspelen. In dit derde deel staat het personage Jason Brody centraal. Brody is gevangen op een eiland door een stel gekken. De opdracht is dan ook simpel: ontsnappen! Daarvoor kun je zowel à la Battlefield met je machinegeweer het hele kamp gaan besproeien, of je kunt het met beleid doen en de gekken één voor één op een stille manier uitschakelen met een mes.
De game speelt zich niet alleen maar op het eerder genoemde eiland af. In totaal zijn er drie eilanden in het spel die je naar hartelust kunt verkennen. Ubisoft zelf gebruikt het motto: “If you can see it, you can go there.” En met de belofte dat de wereld deze keer tien keer groter zal zijn dan in Far Cry 2, valt er behoorlijk wat te zien en gaan. Daarmee zijn we nog niet klaar, want de ontwikkelaar en uitgever gooit een heus role-playing element in de game, namelijk morele keuzes. Je komt in Far Cry 3 voor verschillende dilemma’s te staan en je keuzes zullen absoluut invloed hebben op het verdere verhaal.
Far Cry 3 verschijnt ergens in 2012 voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Als we de grootse praatjes van Ubisoft mogen geloven zal de game er op de consoles net als op de PC prachtig uitzien. Laten we voorlopig maar even terughoudend zijn wat betreft het aannemen van deze belofte, want een high-end PC kan natuurlijk veel meer aan dan de consoles van dit moment.