Oogappels 2012: Dragon's Dogma

Article
donderdag, 29 december 2011 om 18:30
xgn google image
Ontwikkelaar en uitgever Capcom heeft voor 2012 al twee grote, veelbelovende titels gepland staan die dan ook niet mogen ontbreken in de Oogappels rubriek. Eergisteren trapten we af met Asura's Wrath en vandaag komt die tweede Capcom titel aan bod: Dragon's Dogma.
Velen van jullie zullen hebben genoten en genieten nog altijd van The Elder Scrolls V: Skyrim. Een role-playing game met een enorme open wereld. Als Capcom dan volgend jaar met een spel komt genaamd Dragon’s Dogma en jullie zien de eerste beelden daarvan, is de vergelijking met Skyrim snel gemaakt. Een aftreksel van Skyrim zullen de pessimisten onmiddellijk oordelen. Maar dat is te vroeg, veel te vroeg. Dragon’s Dogma belooft namelijk veel meer dan een slap aftreksel van The Elder Scrolls.
Het meest opvallende is eigenlijk dat ontwikkelaar en uitgever Capcom de game neerzet als een actie- en avontuurgame met een enorme open wereld. Actie en avontuur... “Geen RPG,” hoor ik jullie denken. In de wetenschap dat Dragon’s Dogma wel degelijk kernelementen uit een gemiddelde role-playing game bevat, zoals levels, uitrusting, voorwerpen en vooral ook het belang dat beslissingen die je maakt hebben voor de rest van het verhaal. Daarom willen we bij dezen Dragon’s Dogma zeker de titel RPG geven. Waarschijnlijk is Capcom het gewoon vergeten.
Dan wat over het verhaal, en degenen die er nog steeds van overtuigd zijn dat Dragon’s Dogma gewoon een Skyrim rip-off is, zullen hier enigszins hun gelijk krijgen. Het verhaal draait namelijk helemaal om de jacht op een oppermachtige draak. Hij heet nog net geen Alduin, zullen we maar zeggen. Veel meer is er over het verhaal nog niet bekend, maar in ieder geval zul je niet net als in Skyrim in je eentje op avontuur gaan. Je wordt constant vergezeld door twee andere avonturiers, ieder met unieke eigenschappen en krachten.
Waarin wil Dragon’s Dogma, overigens van de makers van Resident Evil 4 en Devil May Cry 4, zich dan echt onderscheiden? Het antwoord op die vraag is multiplayer. Ja, je hoort het goed. Maar niet zomaar een multiplayer zoals veel ontwikkelaars die tegenwoordig even gauw in hun game gooien. In Dragon’s Dogma kun je samen met verschillende computergestuurde karakters spelen, zoals al eerder vermeld. Deze karakters kun jij zelf naar jouw wensen aanpassen. Het multiplayergedeelte houdt in dat je vrienden jouw aangepaste computerpersonage vervolgens in hun spel kunnen oproepen om er mee op avontuur te gaan. Klinkt spannend toch?
Wanneer en waarop kunnen we met Dragon’s Dogma aan de slag? Op 1 mei volgend jaar verschijnt de game in de schappen, in ieder geval voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Oorspronkelijk stond de game niet voor de PC gepland, maar al sinds april zijn er petities en dergelijke gaande door PC-gamers om Dragon’s Dogma alsnog naar de PC te krijgen. Capcom blijft al maandenlang zeggen dat een PC-port niet uitgesloten is, wanneer de PC-gamers van zich laten horen. Voor hen is het dus nog even afwachten wat Capcom gaat doen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties