10 Ontbrekende E3 2018 Games - Waar bleven deze titels?

  Tijdens E3 dit jaar zagen we een bijzondere focus van veel uitgevers op titels die in de nabije toekomst uitkomen, of soms zelfs dit jaar al. Toch zijn er een paar games waar het angstvallig stil voor was. Deze E3 2018 games hadden we verwacht, maar waren uiteindelijk nergens te bekennen.

  Het altijd fijn om meer te zien van games waar eerder weinig over bekend was. Dit jaar kregen we eindelijk meer te zien van E3 2018 games zoals Cyberpunk 2077, Beyond Good & Evil 2 en Super Smash Bros Ultimate. De games in deze special zijn eerder al aangekondigd en bleven toch mysterieus afwezig tijdens E3. Het gaat hier wel om games waarvan we zeker weten dat ze bestaan, dus de nieuwe games van Rocksteady en Retro Studios tellen (nog) niet mee.

  10. Metroid Prime 4

  Toen Nintendo tijdens E3 2017 eindelijk Metroid Prime 4 voor de Nintendo Switch aankondigde, waren veel fans enthousiast. Het vervolg op Metroid Prime 3: Corruption voor de Nintendo Wii kan voor velen niet snel genoeg voor de Switch verschijnen. Jammer genoeg liet Nintendo dit jaar helemaal niets zien van Metroid Prime 4, niet eens een kleine hint. Omdat er bij de oorspronkelijke onthulling alleen maar een logo bekendgemaakt werd is dit ook niet heel gek.

  Je hoeft je overigens geen zorgen te maken, want de game is nog gewoon in ontwikkeling. In een interview met Polygon bevestigde Reggie Fils-Aime dit en gaf hij ook meteen de reden waarom het niet één van de Nintendo E3 2018 games was:

  “Wij geloven dat het niet eerlijk is om fans herhaaldelijk te plagen. Daarom focussen we dichtbij, in een zes- to negen maanden tijdsframe en om diepere content en informatie te geven over specifieke content.”

  In andere woorden: de reden waarom Metroid Prime niet aanwezig was, is omdat de game voorlopig nog niet uit komt. Wel weten we nu dat zodra we beelden van de game zien het niet lang kan duren voor we het ook echt kunnen spelen. Laten we hopen!

  Het is nog niet bekend wanneer Metroid Prime 4 voor de Nintendo Switch gaat verschijnen.

  9. Biomutant, Darksiders III en alle andere THQ Nordic E3 2018 games

  Hoewel wij er zeker op hoopten, was Biomutant spoorloos tijdens E3 2018. De game had geen nieuwe trailer tijdens één van de persconferenties en ook op de showvloer was Biomutant in geen enkele vorm aanwezig. Dit komt omdat uitgever THQ Nordic zelf ook helemaal niet aanwezig was op de E3.

  Komt dit omdat THQ weer in financiële problemen geraakt is, of omdat de game misschien zelf geannuleerd is? Gelukkig niet. De reden waarom THQ Nordic niet in Los Angeles was voor E3 2018 games, is omdat ze thuis blijft op het WK voetbal te kijken.

  “We moeten met veel spijt melden dat wij bij THQ Nordic geen enkel moment van dit geweldige sportevenent kunnen missen. Daarom zijn we verplicht om in onze heerlijke Weense biertuinen te blijven, terwijl we de schuimkoppen van een paar afblazen en kijken naar voetbal of twee persconferenties op Twitch (we kijken naar jullie, Devolver) in plaats van dat we het zelf doen.”

  THQ Nordic laat weten dat ze wel aanwezig zullen zijn met Biomutant op gamescom en bij PAX West. Beide Biomutant en Darksiders III staan gepland voor een release in 2018.

  8. Final Fantasy VII Remake

  We zagen tijdens de PlayStation persconferentie een trailer voor de remake van een PlayStation klassieker, maar dit was niet Final Fantasy VII. Capcom liet namelijk de eerste beelden van de Resident Evil 2 Remake zien. Aan de andere kant bleef het bij Square Enix angstvallig stil en was Final Fantasy VII bij beiden de PlayStation en Square Enix persconferenties niet te zien. Ook op de showvloer konden wij Final Fantasy VII niet bespeuren als één van de Square Enix E3 2018 games.

  De game is wel nog steeds in ontwikkeling. Volgens regisseur Tetsuya Nomura is de game voorbij de conceptfase, maar moet eerst Kingdom Hearts 3 worden afgemaakt voor er echt verder gegaan wordt met Final Fantasy. Het zal dus nog een paar jaar duren voor we de game weer zien.

  Het is nog niet bekend wanneer de Final Fantasy VII Remake beschikbaar zal zijn voor PlayStation 4.

  7. Crystal Dynamics’ Avengers Project

  Crystal Dynamics kennen we allemaal van de Tomb Raider reboot en het vervolg Rise of the Tomb Raider. De ontwikkelaar werkt momenteel samen met Eidos Montreal aan een nieuwe titel gebaseerd op The Avengers. We weten al sinds begin 2017 van het bestaan van deze game, maar sindsdien hebben we er nauwelijks meer over gehoord. Ook tijdens E3 2018 hoorden we niets over de game.

  Mogelijk wacht Square Enix tot Shadow of the Tomb Raider uit is voor ze meer laten weten over de Avengers game. Samen met het ontbrekende Final Fantasy VII maakt dit wel de tweede langverwachte Square Enix game die niet tot de E3 2018 games behoort. Misschien moeten ze in het vervolg hun games minder vroeg aankondigen?

  Het is nog niet bekend wanneer de Avengers game beschikbaar zal zijn.

  6. Yoshi

  Net als Metroid Prime 4 werd ook Yoshi voor de Nintendo Switch aangekondigd tijdens E3 2018. Het grote verschil was dat we in het geval van Yoshi in plaats van alleen een logo ook een gameplay trailer en een releasedatum te zien kregen. Dit jaar moest de titel verschijnen, heel vreemd dat de game dan ook spoorloos was tijdens de Nintendo Direct dit jaar. Met de opmerking van Reggie vers in ons geheugen, is het makkelijke voor te stellen waarom Yoshi niet één van de E3 2018 games was.

  Snel werd bekend dat Yoshi namelijk is uitgesteld naar 2019. Het is niet bekend waarom of wanneer in 2019 de game moet verschijnen, maar Nintendo kennende zullen we dat vast wel te weten komen in een nieuwe Nintendo Direct. In ieder geval verschijnt de game niet binnen nu en zes maanden. Nog wat langer wachten op Yoshi dus!

  Yoshi zal in 2019 verschijnen voor de Nintendo Switch.

  5. Borderlands 3

  Het geval van Borderlands 3 is een beetje vreemd, omdat de game nooit officieel aangekondigd is. Randy Pitchford, CEO van ontwikkelaar Borderlands ontwikkelaar Gearbox, heeft wel meerdere keren gehint naar het feit dat de game bestaat. Gelukkig konden we ons al voorbereiden op het ontbreken van Borderlands 3 op E3 2018, want Gearbox liet vooral al weten dat de game niet een verschijning zou maken.

  Voorbereid of niet, toch is het jammer dat we de game niet zagen als één van de E3 2018 games. Het is nu wachten tot Borderlands klaar is om de game officieel aan te kondigen. Tot die tijd kunnen we alleen maar als een Claptrap maniakaal rondjes draaien met onze armen in de lucht zwaaiend. Of gewoon rustig afwachten.

  Borderlands 3 heeft nog geen releasedatum of platformen.

  4. Left Alive

  Square Enix, alweer?! Geen zorgen, dit is de laatste keer dat je ze op deze lijst tegen zal komen. Left Alive werd eind vorig jaar door Square Enix aangekondigd tijdens de Tokyo Game Show met een releasedatum voor dit jaar. Sindsdien hebben we niks meer gehoord, dus wij achten de kans klein dat de game nog dit jaar uit gaat komen.

  Hoe dan ook hadden we graag meer gezien van de game. Left Alive heeft namelijk een drietal interessante mannen eraan werken: Toshifumi Nabeshima (regisseur van de Armored Core serie), Yoji Shinkawa (character ontwerper voor de Metal Gear-games) en Takayuki Yanase (mech ontwerper voor Ghost in the Shell: Arise, Mobile Suit Gundam 00 en Xenoblade Chronicles X). Een veelbelovende samenwerking, maar vooralsnog ontbreekt er informatie. Mogelijk zien we meer tijdens gamescom

  Left Alive moet dit jaar nog uitkomen voor de PlayStation 4 en pc.

  3. MediEvil Remake

  Net als Left Alive werd vorig jaar ook een remake van MediEvil aangekondigd tijdens de PlayStation Experience eind vorig jaar. Ook bij MediEvil hebben we sindsdien niets meer gehoord, al hebben we in het geval van MediEvil eigenlijk bijna geen informatie. Op papier zou deze remake vergelijkbaar moeten zijn met de Crash Bandicoot N-Sane Trilogy en Spyro Reignited Trilogy, maar omdat we nog geen beelden gezien hebben is dat lastig.

  Het feit dat we sinds de aankondiging helemaal geen piep over dit project gehoord hebben, maar de game wel voor dit jaar gepland staat maakt ons zorgen. We hebben gelukkig wel nog zes maanden tot het einde van het jaar. Er kan altijd nog los meer info bekendgemaakt worden, of een gamescom onthulling. Toch had het leuk geweest als MediEvil een E3 2018 game geweest was.

  MediEvil staat voor dit jaar op de planning op PlayStation 4.

  2. Red Dead Redemption 2

  Laten we vooraf al zeggen dat het ontbreken van Red Dead Redemption 2 als één van de E3 2018 games totaal geen verrassing was. Rockstar heeft over de jaren een flinke reputatie opgebouwd als het aankomt op hun game aankondigingen, waar E3 deel van uit maakt. Rockstar slaat de beurs namelijk bijna altijd over en laat ook nooit nieuwe trailers zien. Ze kiezen er liever voor om op hun eigen tempo meer bekend te maken over nieuwe games.

  Vanwege de grootte van hun games, is Rockstar één van de weinige ontwikkelaars die zich dit kan permitteren. Gezien menig uitgever zo veel ontzag heeft voor de releasedatum van Red Dead Redemption 2 dat ze hun eigen data verplaatsen, heeft de game E3 ook helemaal niet nodig. We wachten met smart af tot de volgende trailer van Red Red Redemption 2 die ongetwijfeld op een door Rockstar gekozen moment wordt uitgebracht.

  Red Dead Redemption komt op 26 oktober naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

  1. Bayonetta 3

  Fans van PlatinumGames konden dit jaar blij zijn met de aankondiging van de nieuwe game Babylon’s Fall tijdens de persconferentie van Square Enix. Toch zat niet iedereen daar op te wachten, want vorig jaar was al een ander project aangekondigd: Bayonetta 3. Nieuwste deel in de gestoorde actieserie was jammer genoeg afwezig, met niet eens een kleine hint naar de nieuwe avonturen van de charismatische heks.

  Een reden waarom de game niet bij de E3 2018 games van Nintendo hoorde, is ook niet bekend. We weten dat Nintendo het liefst games laat zien die in de nabije toekomst uitkomen, dus dat kan de reden zijn waarom Bayonetta 3 net als Metroid Prime 4 en Yoshi niet getoond werd. Aan de andere kant maakt Nintendo de game niet. Het is dus nog wachten tot PlatinumGames (of Nintendo) besluit om meer van de game te tonen.

  Er is nog geen releasedatum of jaar bekend voor Bayonetta 3 op de Nintendo Switch.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.