Top 10 onbekende film sequels - Uitmelkerij of verborgen parels?

Article
vrijdag, 20 oktober 2017 om 19:00
xgn google image
Tegenwoordig worden vervolgen op films met veel bombarie aangekondigd, maar vroeger werden sommige direct op DVD uitgebracht en werd de bioscoop uitgave overgeslagen. Wij zetten 10 onbekende film sequels op een rijtje, waarvan je het bestaan waarschijnlijk niet eens wist!

Home Alone

De avonturen van de Kevin McCallister zijn elke Kerstmis wel te bewonderen op TV. In de eerste twee delen speelde kinderster Macaulay Culkin de rol van Kevin die zijn ouderlijk huis moet beschermen tegen de inbrekers Harry (Joe Pesci) en Marv (Daniel Stern).
Het succes van de eerste en tweede film zorgde natuurlijk voor een derde in de reeks. Door de volledig nieuwe cast werd dat een fiasco dat verbleekte bij de eerste twee films. Je zal dan ook bijna niet kunnen geloven dat het iemand een goed idee leek om een vierde deel uit te brengen.
In een compleet andere setting wordt hetzelfde riedeltje voor de vierde keer herhaald zonder ook maar enige vernieuwing. En dan te bedenken dat er nog een vijfde deel is gemaakt……Mischien niet de beste sequel, maar wel eentje voor in het lijstje met onbekende film sequels.
120191

Grease 2

Een swingende (en jonge) John Travolta zorgde eind jaren zeventig voor een bioscoophit met Grease. De romantische komedie musical wist met een budget van zes miljoen dollar ruim vierhonderd miljoen op te brengen. En blijkbaar was dat een reden om een vervolg te maken.
In plaats van John Travolta werd gekozen voor Maxwell Caulfield die niet eens in de buurt kwam van de moves van Travolta. Zelfs het vergrote budget van elf miljoen dollar kon er niet voor zorgen dat de film positief werd ontvangen. Met slechts een schamele vijftien miljoen was het duidelijk slechts een schim van het origineel, maar wel met een plekje in de lijst met onbekende film sequels.
120192

Staying Alive

De jaren zeventig en tachtig waren duidelijk de tijd van John Travolta en zijn dansskills. Staying Alive is namelijk het vervolg op de musicalfilm Saturday Night Fever waarin Travolta voor het eerste zijn beste dansbeentje voor zet.
In het vervolg Staying Alive werd in tegenstelling tot Grease 2 wel gekozen om Travolta aanboord te houden. Jammer genoeg voor de film werd Sylvester Stallone aangenomen om de regie, productie en het script te regelen. Wederom een van de onbekende film sequels die in het niet valt bij het origineel.

S. Darko

In 28 dagen een film schieten komt niet vaak voor, maar in Donnie Darko is er bewust voor gekozen. De film vertelt namelijk het verhaal van de jonge Donnie Darko die in een droom te horen krijgt dat de wereld over 38 dagen vergaat. Elke dag correspondeert dus met een opnamedag.
Het verhaal van Donnie Darko is behoorlijk ingewikkeld en is lastig uit te leggen zonder een aantal verrassingen te spoilen. Dat doen we dus niet, maar zullen wel zeggen dat het behoorlijk vreemd is om een vervolg op de film te maken.
Want in het vervolg, genaamd S. Darko, weet je immers wat er in het voorgaande deel is gebeurd. Het is dan ook uiterst merkwaardig dat het vervolg vrijwel precies dezelfde opzet gebruikt en zelfde verhaalwendingen. De film is volgens ons wel het vermelden waard in de lijst met onbekende film sequels.
120194

Titanic II

‘’Hold me Jack’’, weet Kate Winslet uit te brengen als de (toen nog) Oscarloze Leonardo Dicaprio achter haar staat op de boeg van de Titanic. Niet lang daarna zal het schip tegen een ijsblokje varen en met Leo en al ten onder gaan.
Een tranentrekker, maar met een duidelijk einde. Titanic II gaat dan ook niet letterlijk verder waar de eerste eindigde, maar neemt wel een aantal elementen over. Honderd jaar na het zinken van de eerste Titanic, wordt een tweede, soortgelijke boot met de naam Titanic II te water gelaten ter nagedachtenis van het originele schip.
Je raadt natuurlijk al dat ook deze boot geen goede vaart is gegund en ergens op de zeebodem terecht komt met alle passagiers en bemanning nog aan boord. De tweede Titanic is wel een plekje op de lijst met onbekende film sequels gegund.
120195

S.W.A.T. Firefight

In de eerste SWAT film was het aan Samuel L. Jackson en zijn team om een gevaarlijke gek veilig af te leveren bij de gevangenis. En dat terwijl half Los Angeles achter hen aanzat omdat de gevangene een beloning uitloofde aan hem (of haar) die hem wist te bevrijden.
Een vermakelijke film met veel actie, maar niet bepaald materiaal om op verder te bouwen. Daar dacht regisseur Benny Boom anders over, want in 2011 kwam hij met SWAT: Firefight, waarin sergeant Pal Cutler (Gabriel Macht, speelt ook in Suits) een team niet al te snuggere agenten onder zijn hoede krijgt.
120196

The Scorpion King II

Een van de andere onbekende film sequels vinden we in The Scorpion King. Niet het eerste deel met Dwayne ‘The Rock’ Johnson, maar The Scorpion King 2 met Randy Couture. Bijzonder, aangezien The Scorpion King zelf al een afsplitsing van The Mummy filmreeks was.
Behalve de naam is er weinig overgebleven van het verhaal van The Scorpion King. Dat is geen probleem, want zowel de Mummy films als het eerste Scorpion King deel kende geen sterk verhaal. Het gaat in de films om brute actie en daar zit ook deze film ramvol mee!
120197

The Butterfly Effect 2

De film The Butterfly Effect is zo’n film die je één keer kan zien en vervolgens minder van kan genieten omdat je precies weet wat er gaat gebeuren. Met het verhaal zelf was weinig mis, dus is het goed om te weten dat in deze lijst met onbekende films sequels ook het tweede deel van The Butterfly Effect staat.
Ook in het vervolg heeft de hoofdpersoon de mogelijkheid om terug in de tijd te reizen en zo aanpassingen te maken voor de toekomst. Maar net als in het eerste deel blijkt elke aanpassing onvoorziene consequenties te hebben. Niet zo spannend als het origineel, maar zeker een vermakelijke film die je aan het denken zet over tijdreizen.
120198

Carlito’s Way: Rise to Power

Een film met Al Pacino als gladde crimineel is altijd de moeite waard om te kijken. In Carlito’s Way zit hij echter gevangen tussen zijn oude criminele levensstijl en de poging om legaal te gaan.
Twaalf jaar na de release van Carlito’s Way regisseerde Michael Brergman een tweede deel dat zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de eerste film. De film kent alleen geen Al Pacino of Sean Penn, maar moet het doen met Jay Hernandez en Sean Combs (oftewel ya boy P Diddy). Al met al alsnog prima vermaak!
120199

Top 10 onbekende film sequels - American Psycho II

De met een bijl zwaaiende en lachende Christian Bale is een bekend beeld uit de duistere film American Psycho. Overdag een nette vent, ’s Nachts een bloedlustige moordenaar. Maar wat als de drang om te moorden ook overdag onhoudbaar wordt?
Een vervolg op American Psycho was niet gepland. Sterker nog, de sequel zou in eerste instantie nooit de naam American Psycho 2 krijgen, maar ‘The Girl Who Wouldn’t Die’ heten. Tijdens (en na) het filmen werd besloten in te haken op het succes van American Psycho en werd besloten ook de naam aan te passen.
Deze keer geen Christian Bale die er vrolijk op los moord, maar een pipjonge Mila Kunis die kelen doorsnijdt, mensen doodprikt of uit ramen gooit. Misschien niet zo goed als het origineel, maar zeker een poging waard. American Psycho hoort dan ook zeker thuis in deze lijst met onbekende film sequels!

Populair Nieuws