Nvidia GeForce Now is de grote concurrent van Google Stadia dankzij deze features

  De lancering van Google Stadia is niet een enorm succes geweest en nu krijgt Google ook nog eens last van concurrentie met de Nvidia GeForce Now. Dit is waarom de streamingdienst van de videokaartfabrikant voor kopzorgen zal zorgen bij Stadia.

  Nvidia

  Gebruikmaken van je eigen games

  Misschien wel het grootste probleem waar Google Stadia momenteel mee kampt in het aanbod van beschikbare games om te spelen. Netflix zou immers ook weinig bezoekers trekken met maar een handjevol films en series. De titels die er beschikbaar zijn voor Google Stadia moet je vervolgens eerst kopen of krijgen via het Google Stadia Pro-abonnement.

  Voor Nvidia GeForce Now geldt bijna het tegenovergestelde. Met de streamingdienst van Nvidia kan je namelijk al je games gebruiken die je al hebt gekocht op de verschillende winkels op PC. Denk bijvoorbeeld aan Steam, Origin, Epic Games Store en Uplay. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je al je games kwijtraakt wanneer de dienst opgedoekt wordt.

  Nvidia

  Meteen spelen op meerdere apparaten

  Om te beginnen met Nvidia GeForce Now is vrij simpel. Eerst is het zaak om de GeForce Now-applicatie te installeren. Dat kan op PC’s, Mac’s, smartphones, laptops, smart TV’s en natuurlijk de Nvidia Shield. Vervolgens kan je via de applicatie jouw digitale bibliotheken aan games linken aan de applicatie van Nvidia.

  Wanneer je dat hebt gedaan kan je meteen gamen op alle apparaten waarop je de dienst hebt geïnstalleerd. Je hebt geen Chromecast Ultra nodig zoals met Google Stadia om op één van je apparaten te gamen. Het is alleen jammer dat het momenteel niet mogelijk is om Nvidia GeForce Now te gebruiken op een conventionele televisie.

  Nvidia

  Zonder kosten streamen

  Weet je niet helemaal zeker of het streamen van games wel iets voor jou is? Dat is heel begrijpelijk, aangezien het concept pas net beschikbaar is voor consumenten en een aantal problemen op de loer liggen. Denk bijvoorbeeld aan input delay wat heel veel invloed kan hebben op online games. En wanneer het internet een mindere dag heeft kan de grafische kwaliteit ineens achteruit gaan.

  Gelukkig kan je Nvidia GeForce Now zonder kosten uitproberen. Sterker nog, je kan de dienst permanent gratis gebruiken. Gratis gebruikers kunnen alleen wel maar één uur achter elkaar streaming, daarna moet je afwachten of er nog plek is op de servers van Nvidia.

  Wil je zonder zorgen door blijven gamen, dan is ook de Founders Membership een optie. Voor vijf euro per maand kan je urenlang achter elkaar door blijven streamen. Daarnaast krijg je priority access voor de servers en kan je gamen met RTX aan.

  Nvidia

  Makkelijk je prestaties delen

  Omdat Nvidia GeForce Now geïntegreerd is met het ecosysteem van de GeForce Experience, biedt de streamingdienst meer dan alleen het spelen van je games. De dienst is namelijk ook ideaal om jouw favoriete momenten mee te delen.

  De streamingservice ondersteunt namelijk het zogeheten Nvidia Highlights. Dit houdt in dat jouw speciale in-game momenten automatisch worden opgeslagen. Wil je vervolgens die legendarische killstreak of enorme blunder delen met de wereld of alleen je vrienden, dan is dat zo gepiept. Met een druk op de knop staat het hoogte- of dieptepunt op Facebook of YouTube.

  Ben jij geïnteresseerd in Nvidia GeForce Now? Of zal je eerder kiezen voor Google Stadia? Laat het ons weten in de comments hieronder.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.