No Man's Sky elementen - Alles over de grondstoffen

Article
vrijdag, 12 augustus 2016 om 15:25
xgn google image
Of je nu op planeet A of planeet Z ergens lichtjaren verderop begint in No Man's Sky, maakt niets uit. Je wereld ziet er anders uit, maar de aanwezige grondstoffen zijn altijd hetzelfde. Met deze No Man's Sky elementen op een rijtje weet je wat je binnenhaalt en waar het toe kan dienen.
Er is een gigantische diversiteit aan planten, dieren en ander organismen. Elke planeet heeft zijn eigen kenmerken, kleuren en omgeving. Maar één ding blijft altijd hetzelfde en dat zijn de No Man's Sky elementen die er op de wereld aanwezig zijn.
De grondstoffen die jij zoekt om te overleven, om je reis voort te zetten en om je te behoeden van ongewenste vijandige aanvallen zijn overal gelijk. Maar wat zijn precies deze No Man's Sky elementen? Waar herken je ze aan? Hoe kom je er aan? En vooral, wat kun je er mee?
Al deze vragen beantwoorden we in dit No Man's Sky elementen overzicht. Dit artikel in combinatie met onze No Man's Sky tips moet ervoor zorgen dat je goed voorbereid op reis kunt gaan als je voor het eerst het No Man's Sky universum in stapt op je PlayStation 4 en de wereld om je heen scant.

No Man's Sky elementen - Oxide

Oxide kan je herkennen aan de gele icoontjes die verschijnen wanneer je een gebied scant of de grondstoffen in je inventaris bekijkt. Deze groep bestaat uit vier elementen, te weten:
  • Iron
  • Sulfur
  • Zinc
  • Titanium
Je vindt deze grondstoffen met name in stenen en asteroïden, maar in het geval van Zinc ook in planten. Vaak vind je Oxide grondstoffen in harde stevige vorm waardoor er het één en ander van je multitool gevraagd wordt. In het geval van Titanium kan je het element ook verkrijgen door alarmerende robotjes uit de lucht te schieten.
Je hebt Oxide over het algemeen nodig voor het bouwen en opladen van defensieve doeleinden. Je kan hier bijvoorbeeld je gun mee verbeteren, maar ook je jetpack.
95918

No Man's Sky elementen - Silicate

Zie je een blauw icoontje verschijnen op je map of in je inventaris dan is het onderdeel van het element Silicate. Dit element bestaat ook uit vier grondstoffen.
  • Chrysonite
  • Heridium
  • Platinum
  • Silicon
Heridium vind je met name als grote donkerblauwe pilaren op de verschillende werelden. In het geval van Chrysonite zijn het een blauwe puntvormige stenen die je in en rondom grotten kunt vinden. Terwijl Platinum en Silicon verkregen kan worden uit planten en bloemen.
Je hebt alle vier de elementen nodig om je wapens en voertuig te upgraden. Blauwprinten die je verdient door met wezens te praten of die je vindt in achtergelaten voertuigen of kampen kan je met deze blauwe grondstoffen verbeteren. Als je van plan bent om iets te bouwen dan moet je zorgen dat je voldoende van het Silicate element in voorraad hebt.
95920

No Man's Sky elementen - Isotope

Deze kleur, en wel de rode, ga je ontzettend veel 'minen'. Het is het Isotope element en is je brandstof voor alles dat dit nodig heeft. Het bestaat uit drie verschillende grondstoffen.
  • Carbon
  • Plutonium
  • Thamium9
Carbon is koolstof en vind je daarom in alle planten om je heen, variërend van bomen tot kleinere vegetatie. Plutonium herken je aan grote rode kristallen stenen. En Thamium9 vind je met name als je asteroïden in de ruimte aan diggelen schiet, maar ook in grote papaver-achtige planten.
Alle drie de grondstoffen zijn van cruciaal belang, ze dienen namelijk als brandstof. Je ruimteschip heeft het nodig om op te stijgen, maar ook om op hoge snelheid door de ruimte te reizen. Daarnaast vreet je multitool ook de nodige energie als je andere grondstoffen aan het verzamelen bent, of je van die pas ontdekte diersoorten, direct een uitgestorven diersoort maakt.
95921

No Man's Sky elementen - Neutral

De groene elementen die je op je wereldkaart ziet, zijn de Neutral elementen. Het feit dat het neutrale grondstoffen zijn, wil niet zeggen dat ze daarom minder belangrijk zijn. In tegendeel zelf, je komt ze minder tegen en kunnen je veel centen opleveren. De Neutral elementen bestaan uit.
  • Aluminium
  • Copper
  • Emeril
  • Gold
  • Iridium
  • Nickel
De zes verschillende Neutral elementen kunnen gevonden worden op planeten en in de ruimte en over het algemeen allemaal in versteende vorm.
Mocht je het juiste 'recept' tot je beschikking hebben dan kan je met deze elementen in combinatie met de andere voornoemde grondstoffen hoogwaardig materiaal maken. Heb je deze mogelijkheid nog niet tot je beschikking, dan kan het ook zeker geen kwaad om deze materialen in je voorraad op te slaan. Ze zijn namelijk erg gewild in het uitgestrekte No Man's Sky universum en je kunt er daarom een goed zakcentje mee verdienen.
95923

No Man's Sky elementen - Precious

Als je ergens paarse icoontjes tegenkomt dan kan je maar beter zorgen dat je ruimte in je ruimteschip hebt, want deze zijn niet alleen sterk, maar ook erg zeldzaam.
  • Calium
  • Omegon
  • Radnox
Ze zijn dus ontzettend zeldzaam en daarom kneiter veel geld waard op de verkoopmarkt in No Man's Sky. Op deze manier kan je er zelf ook het 'makkelijkst' aan komen, maar je betaalt er dan wel de hoofdprijs voor.
Als je heel veel geluk hebt, kan je deze grondstoffen tegenkomen of krijg je ze door rondstruinende wezens te voeren. Op deze manier raak je bevriend met de wilde dieren en laten ze uit liefde een zeldzaam cadeautje achter via het achterwerk.