NK eBattle F1 sluit eerste seizoen Ziggo eBattle af (verslag)

Article
maandag, 04 december 2017 om 10:08
xgn google image
Vorige week eindigde het Formule 1 seizoen alweer na de race in Abu Dhabi. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan de afsluiting van het eerste seizoen van de Ziggo eBattle. In de studio van Ziggo streden twintig gamers in de NK eBattle F1 voor de eeuwige roem en mooie prijzen.
Aan de start van dit seizoen begon Ziggo met de eBattle. Iedereen kon zich kwalificeren door op de simulatoren op Utrecht Centraal en later in winkelcentrum Hoog Catharijne de snelste tijd te rijden. Dit gebeurde op de game F1 2016 en later op F1 2017. Het circuit waarop geracet werd, was ook altijd het circuit waar de Formule 1 race het daaropvolgende weekend werd gehouden.
De snelste rijders namen het tegen elkaar op in een race, waarvan de winnaar uiteindelijk in het tv-programma Formule 1 café het mocht opnemen tegen oud-coureur Robert Doornbos. De eBattle werd steeds populairder en daardoor nam ook het niveau van de uitdagers toe. Nederland blijkt over een groot talent aan gamers te beschikken, die het Doornbos vaak wel erg moeilijk maakten.
NK eBattle F1

Snelste winnaars in het NK eBattle F1

Voor het NK eBattle F1 werden de negentien snelste winnaars uitgenodigd om te strijden voor de eerste plaats. Verder reed er nog een ‘mystery driver’ mee, die later niemand minder dan Formule Renault 2.0 coureur Jarno Opmeer bleek te zijn. Live in de Ziggo sport studio, voor het oog van publiek, namen de deelnemers plaats in de PlaySeats die speciaal voor het NK waren opgezet. De spanning was duidelijk voelbaar.
Logisch ook dat er spanning was, want de winnaar van de race ging niet met lege handen naar huis. Op het spel stond namelijk, naast een grote beker, ook een rondleiding bij het team van Red Bull Racing. Als troostprijs kregen de nummers twee en drie kaarten voor de show Fast & Furious Live volgend jaar.

Spannende strijd

Het strijdtoneel voor het NK eBattle F1 was het Circuit Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. In een 22 rondes durende race met verplichte pitstop moesten de deelnemers bewijzen dat zij de snelste van het veld waren. Speciaal voor het NK stond de schade aan, waardoor het voor de deelnemers nog beter oppassen was. Niemand wilde zijn race namelijk in de vangrails zien eindigen.
Aangemoedigd door het enthousiaste publiek zetten de deelnemers een spannende race vol spektakel neer. Bijna elk element voor een spannende wedstrijd zat in de race. Zo waren er crashes, mooie inhaalacties en werden verschillende strategieën toegepast.
Na een lange race was het uiteindelijk Justin Schiphorst die als eerste over de finish wist te komen. Na een lastige beginfase in zijn race wist hij redelijk onbedreigd naar de winst te rijden. Hij mag zich met de overwinning de eerste Nederlands Kampioen eBattle noemen.