Nintendo Switch gebruiken - Wat doet de redactie?

  De Nintendo Switch release laat niet lang meer op zich wachten. Op 3 maart kunnen we met de nieuwe console aan de slag, die je zowel thuis als onderweg kan gebruiken. Hoe gaat de XGN.nl redactie de Nintendo Switch gebruiken?

  Een van de fijnste dingen van de Nintendo Switch is dat je niet hoeft te stoppen met gamen als je ergens naartoe gaat. Je haalt de Switch gewoon uit het docking station en neemt hem met je mee om onderweg verder te spelen. Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn. Even lekker in de trein de nieuwe Zelda spelen terwijl je naar school gaat. Heerlijk toch?

  Hoe ga jij de Nintendo Switch gebruiken?

  Wij vroegen ons af hoe de Nintendo Switch gebruikt wordt als de console eenmaal uit is. Ben je van plan de Switch als handheld te beschouwen en deze overal mee naartoe te nemen of laat je de console gewoon thuis staan en ga je lekker op de bank liggen om te spelen? We hebben de vraag aan de redactie voorgelegd en de antwoorden kan je hier lezen!

  Rick

  Ik denk eerlijk gezegd dat ik de Nintendo Switch toch vooral als homeconsole ga gebruiken. Al bankhangend genieten van de nieuwe Zelda zal toch wel het voornaamste zijn wat ik doe. Misschien dat ik hem meeneem tijdens mijn vele treinreizen of zelfs naar school. Er zal dan niet meer veel werk gebeuren, dus dat lijkt mij niet zo slim.

  Koen

  Voor mij is het concept van de Nintendo Switch echt de ideale creatie. Ik ben zowel een console als handheld gamer, maar ik speel de laatste tijd toch meer op mijn 3DS dan op m'n Wii U omdat ik vaak de deur uit ben. Met de Switch is het letterlijk mogelijk je console games overal te spelen.

  Ik zie vooral dat spellen met gigantische spelwerelden zoals The Legend of Zelda Breath of the Wild, I Am Setsuna en Xenoblade Chronicles 2 hiervan gaan profiteren. Main-quests en het verhaal speel ik vanuit huis op m'n gemak, maar side-quests en voorwerpen verzamelen kan ik tijdens mijn treinreis doen! Verder ziet de Nintendo Switch er ook echt tof uit en is het een apparaat waar ik graag mee gezien word.

  Theo

  Nintendo consoles staan sinds de Wii bij mij niet meer in huis, simpelweg omdat de Wii en Wii U niet aan mij besteed waren. Maar bij de Switch is dat anders. Die heb ik al op dag één in huis. Omdat ik nogal wat op weg ben door de week en dan voornamelijk in de trein, is deze console ideaal voor mij. Ik begin thuis met Zelda, ren een paar rondjes door het veld terwijl ik van mijn koffie geniet en schakel als ik weg moet naadloos over op de handheld.

  Het is de ideale wereld voor een gamer als ik. Die Switch gaat bij mij dan naar verwachting vanaf dag één flink wat uren maken! Ik heb natuurlijk ook al alle voorbereidingen getroffen voor de aankomst van de Switch. Er is een screenprotector onderweg, samen met een opberghoes, wat game cases en thuis heb ik al een mooi plekje gereserveerd onder de tv, vlak naast mijn PlayStation 4.

  Rox

  Ik haal de Switch niet tijdens release. Mijn geld zit in vakanties en ik ben niet onder de indruk van de launch, behalve Zelda natuurlijk! Al weet ik zeker dat ik later in het jaar wel een Switch ga halen, want die nieuwe Mario game móet ik wel echt spelen. Dus hoe zou ik die Switch gebruiken zodra ik er één heb? Lastig om dat te beantwoorden. Aan de ene kant krijg je een handheld, dus is het praktisch om mee te nemen onderweg. Maar dat zie ik mezelf eigenlijk niet doen.

  Ik denk dat ik 'm zelf voornamelijk als console zou gebruiken voor op de TV, lekker op groot scherm. Als Mario Kart uitkomt lekker met vrienden ouderwets in de kamer op de bank co-op spelen. Maar wie weet wat het ding in me losmaakt. Ik kan me voorstellen als je straks helemaal in die Mario game zit en je opeens een weekend weg gaat, dat ding toch wel meeneemt omdat je per se verder wil gamen. We gaan het zien!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.