Nintendo Switch Event verwachtingen - Wat gaan we zien?

Article
donderdag, 12 januari 2017 om 18:01
xgn google image
Eindelijk krijgen we meer te weten over de nog vrij mysterieuze Nintendo Switch. Tijdens het Nintendo Switch event zal Nintendo eindelijk meer duidelijkheid geven over haar nieuwe console. Maar zijn nou de NIntendo Switch Event verwachtingen?
De Nintendo Switch is de nieuwste console van Nintendo. In oktober 2016 werd eindelijk bevestigd waar velen al over speculeerden. Het gaat om een hybride console. De Switch kan namelijk thuis gebruikt worden, maar kan ook eenvoudig meegenomen worden om onderweg verder te gamen.

Nintendo Switch event verwachtingen

Maar eigenlijk is er nog maar weinig bekend over hoe de console in elkaar zit. Eigenlijk zien we alleen nog maar veel geruchten voorbij komen, maar weinig dingen weten we nog zeker over de nieuwste, innovatieve console van Nintendo. Dat gaat nu dus, als het goed is, allemaal veranderen.
Maar laten we eens kijken naar wat we kunnen verwachten van het hele evenement. Welke informatie hopen we te krijgen en welke informatie moeten we nu wel echt gaan horen?
104384

Releasedatum en prijs

Er is op dit moment nog weinig duidelijk over wat de Switch nou gaat kosten. Eerder zou een Britse winkel de prijs al hebben gelekt. Het zou gaan om twee verschillende modellen, namelijk een basic en een premium model. Hieruit kwam naar voren dat het basismodel rond de 200 pond zou kosten en het premium model 250 pond, omgerekend respectievelijk ongeveer 230 euro en 300 euro.
Of dit waar is nog maar de vraag. Het lijkt een vrij lage prijs vergeleken met de andere consoles als Xbox One en PlayStation 4, maar dit is geen vreemde strategie voor Nintendo. De Wii en de Wii U waren bij de release ook een stuk goedkoper dan de Microsoft of Sony consoles van hun generatie. De verwachting is in ieder geval dat de duurste bundel onder de drie honderd euro blijft.
Over de releasedatum is al wat meer bekend dan de prijs. Alles wijst erop dat de console in maart uit gaat komen. Die geruchten ging al rond bij vanaf de presentatie van de console en het lijkt erop dat Nintendo zich daaraan gaat houden. Het is alleen nog niet bekend of dit aan het begin of aan het einde van de derde maand van het jaar zal zijn.
104385

Games

Het allerbelangrijkste aan een gameconsole is, natuurlijk, de games. Maar welke games kunnen we nu gaan spelen zodra de Switch uitkomt? Eigenlijk weet nog niemand, buiten de mensen van Nintendo om, het zeker. Er werd gespeculeerd dat The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild een mogelijke launchtitel zou zijn, maar de ontwikkeling zou op dit moment nog niet ver genoeg zijn om de game over twee maanden al uit te brengen.
Welke games er verder uit komen is ook puur gebaseerd op speculatie. In de launchtrailer van de Nintendo Switch zagen we al verschillende games gespeeld worden op de nieuwste console van Nintendo, maar deze zouden voornamelijk gebruikt worden voor demonstratie doeleindes. Hier zagen we Skyrim, een Mario Kart game, The Legend Of Zelda Breath Of The Wild, een Super Mario platformer en Splatoon. Deze games zijn in ieder geval al grote kanshebbers om op de Nintendo Switch uit te komen.
Veel ontwikkelaars hebben in ieder geval toegezegd games te gaan ontwikkelen voor de Nintendo Switch. Hieronder grote namen als Ubisoft, Electronic Arts, Square Enix, Activision, Bethesda en nog veel meer. De hele lijst kan je vinden in deze special over de Nintendo Switch. Welke games gepresenteerd zullen worden aan de fans is nog even afwachten.
104386

Features en specs

Hopelijk komt Nintendo naar buiten met meer informatie over unieke features die we nog niet eerder hebben gezien. We weten dat het scherm van de Switch los te koppelen is van het basisstation en dat de controllers aan de zijkant geschoven kunnen worden, maar ook losgemaakt kunnen worden om er een aparte controller van te maken en te gamen op je mobiele console.
Maar aan The Wall Street Journal liet Nintendo al weten dat ze pas het topje van de ijsberg hebben laten zien. Er zou nog veel meer in het verschiet liggen als het aankomt op Nintendo Switch features. Er is een aantal patenten bekend geworden van de Nintendo Switch die meer loslaten over wat de hybride console van NIntendo allemaal kan. Onder andere blijkt hieruit dat er mogelijk een vibratiemotor in het scherm zit, een microfoon, een speaker, een kompas, camera en GPS ontvanger.
Daarnaast zeggen de patenten dat er misschien wel een infrarood camera, een LED afstandssensor, een infrarood sensor en zelfs een heuse projector te vinden is in het scherm van de Switch. Met al die laatste sensoren zou het mogelijk worden om bewegingsdetectie in games toe te passen.
Over de specs lijken veel bron het al helemaal eens te zijn. Veel werd in ieder geval al duidelijk toen bekend werd dat de Switch flink zou inleveren qua GPU als het scherm losgekoppeld wordt van het basisdock. Eurogamer berichtte toen over een aantal specs die volgens hun door Nintendo al waren bevestigd aan ontwikkelaars.
CPU Quad-core, ARM Cortex A57, max. 2GHz
GPU 256 CUDA cores, max. 1GHz
Architectuur Nvidia tweede generatie Maxwell
RAM 4GB
RAM Snelheid 25,6GB/s
VRAM Gedeeld
Opslaggeheugen 32GB, max. transfer rate: 400MB/s (mogelijk uitbreidbaar geheugen middels MicroSD)
USB USB 2.0/USB 3.0
Video Output 1080p bij 60 frames / 4K bij 30 frames
Scherm 6,2 inch IPS LCD, 1280x720 met 10 punts multitouch
Nu is het nog maar afwachten tot Nintendo deze specificaties bevestigt of dat deze voorspelingen er volledig naast zitten.
104387

Accessoires

Wat voor accessoires zal Nintendo zelf gaan leveren bij de Nintendo Switch? De Joy-Con controller kennen we al en zal hoogstwaarschijnlijk los verkrijgbaar zijn om met meer mensen te gaan gamen, maar zal het ook mogelijk zijn om een extra scherm te kopen? Het kan handig zijn voor multiplayer games of de console te gebruiken in meerdere kamers of terwijl het andere scherm aan het opladen is. Misschien wordt het wel mogelijk om meerdere docks aan te schaffen om een scherm mobieler te maken.
Daarnaast is het nog maar de vraag hoeveel controllers er tegelijkertijd aangesloten kunnen worden en wat voor mogelijkheden er zijn voor de Joy-Con controller. In de Nintendo Switch trailer zagen we nog een controller die vergelijkbaar is met de Wii U Pro controller. Daar is alleen nog niet zo veel over bekend. Deze heeft vrijwel dezelfde knoppen en vormgeving als de controller die we kennen van de Wii U.
We zullen het (bijna) allemaal te weten komen tijdens het Nintendo Switch Event.

Het Nintendo Switch Event bekijken

Wij zullen verslag doen van het Nintendo Switch Fan Event in Frankfurt, maar wil je zelf de live presentatie kijken? Dat kan. De presentatie is live te volgen en zal starten op: vrijdag 13 januari, 5 uur 's ochtends. Je kan zelf bepalen via welke site je kijkt en dat zijn de volgende:
Alle laatste info over de persbijeenkomst die plaats zal vinden in Toyko, kan je volgen op Twitter met de #NintendoSwitch.

Populair Nieuws