Nintendo eShop Update: Street Fighter en Giana Sisters

Article
donderdag, 22 augustus 2013 om 11:00
xgn google image
Terwijl Gamescom nog in volle gang is, hebben we toch wat fijn downloadnieuws voor de thuisblijvers. Wat heeft Nintendo deze donderdag in petto?
3DS
Op de 3DS zijn er een heleboel nieuwe games. Wat dacht je van Boulder Dash-XL 3D (€4,99)? Houd je wel van deze klassieker, dan kun je in deze download vijf modi verwachten met meer dan 150 nieuwe levels. Ook Cut the Rope (€4,99) heeft zijn weg gevonden naar Nintendo’s handheld. Hij was er al als DSiWare, maar nu ook voor 3DS. Funfair Party Games (€14,99) is tot 5 september in de aanbieding, want normaal betaal je er €19,99 voor. Er zijn 11 attracties en je Mii kan er gezellig in gaan zitten, dus dit is een typische mini-game.

We gaan gewoon nog even door, want Arc Style: Football 3D (€4,99) verschijnt ook op de 3DS, evenals Fish On 3D (€8,99), waarin je kunt gaan zitten vissen. Voetballen, vissen, veel sport op Nintendo's 3DS deze week. Zit jij liever in een fantasiewereld, dan zou je Carps & Dragons (€4,99) kunnen proberen want daar zitten draakjes in. Tot slot nog een virtual console-game, namelijk Solomon’s Key (€3,99). Deze Tecmo Koei-puzzelplatformer is al op Wii en Wii U verschenen, maar vindt nu ook zijn weg naar 3DS.
Wii U
Een hele toffe game in de downloadlijst van Wii U deze week, want The Wonderful 101 komt op 23 augustus in de eShop te staan ter download. De superheldengame van Platinum, waarvoor sommige gamers hun Wii U zelfs speciaal hebben gekocht, is te koop voor €49,99. Wees voorbereid op de grote chaos waarin de hyperactieve helden belanden, want The Wonderful 101 is vrij heftig, vooral qua moeilijkheidsniveau.

Daarnaast vinden we Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist ook als retail download op Wii U. Een grote titel met ook een wat groter prijskaartje: €69,99. In dit deel van de franchise komt Sam Fisher terug en kun je singleplayer, maar ook multiplayer spelen. De game kost aardig wat, maar is wel specifiek voor de Gamepad aangepast. Vanaf 25 augustus kun je hem downloaden.

Er is ook een gecrowdfunde game op de Wii U, namelijk Giana Sisters: Twisted Dreams (€14,99). Je kunt hem off-TV spelen en hij bevat een easy-modus, mocht je deze puzzelplatformer toch wat heftig vinden. Het spel was al een paar maanden uit op Xbox 360, PC en PlayStation 3, maar nu kunnen ook Nintendo-fans ervan genieten. Wij gaven het een 6,5, dus denk erom dat je je verwachtingen niet al te hoog stelt.

De Virtual Console heeft ook een redelijke klassieker te brengen, namelijk diverse Street Fighter II-edities: The New Challengers (€7,99), The World Warrior (€7,99) en Hyper Fighting (€7,99). Tot 29 augustus kun je de drie games kopen voor de prijs van twee.