Nintendo eShop Update: Game Boy Advance op Wii U

Article
donderdag, 03 april 2014 om 18:45
xgn google image
Ben jij op je 3DS al helemaal in het avontuur van Phoenix en Layton gedoken, of heb je geen ruimte voor een nieuwe game? Ook op de Wii U zijn deze week interessante ontwikkelingen in de eShop, namelijk het aantreden van de eerste Game Boy Advance-games.

3DS

Een nieuwe eShop-game en een nieuwe retail-game. Nintendo houdt het op 3DS wat rustig deze week, om natuurlijk te zorgen dat iedereen voor die GBA-titels op Wii U gaat. Goed, mocht je zin hebben in een game die van augmented reality (AR) gebruikmaakt, dan zul je waarschijnlijk vandaag Bubble Pop World (€4,99) downloaden. Of hij echt goed is of niet, dat weten we zelf nog niet, maar je moet wel van Bejeweled-achtig puzzelen houden om van Bubble Pop World te genieten.
Houd je wel van belletjes, maar niet van puzzelen, dan ben je vast blij dat Super Monkey Ball 3D (€19,99) verschijnt op 3DS vandaag. Hij verscheen al op 3DS in maart 2011, maar heeft nu ook eindelijk zijn digitale weg naar het platform gevonden. Aiaiaiaiaiaiai! Tot slot nog twee aanbiedingen, namelijk EDGE dat vanaf nu €1,99 is in plaats van €3,99 en Monster Shooter dat eerst €6,99 was en nu €4,00. Deze deals blijven deze prijs, dus je hoeft niet meteen deze week te beslissen mocht je stufi, zakgeld of salaris alweer op zijn.

Wii U

Op Wii U zijn deze week drie nieuwe games, namelijk de eerste Game Boy Advance-games, die hun weg vinden naar de console. Spannend! Nintendo trapt af met Advance Wars (€6,99), het biedt je turn-based strategiespel in een franchise die een heel specifiek publiek kent. Mocht jij jezelf niet tot dat publiek scharen, dan kun je ook voor Mario & Luigi: Superstar Saga (€6,99) gaan. Turn-based gevechten, je hebt Mario ze recentelijk nog zien hebben op 3DS in Mario & Luigi: Dream Team Bros. Deze Superstar Saga was de eerste game waarin AlphaDream Mario en Luigi heel anders tot leven liet komen.
De laatste game die van de handheld naar de Wii U springt is Metroid Fusion (€6,99). Een game gemaakt voor de handheld, dus het is spannend of hij ook goed speelt op de console. In ieder geval hebben we al veel te lang geen Metroid meer gezien, dus dat Samus terugkeert op deze manier is een grote plus. Wat ook een grote plus is, is dat we ook drie aanbiedingen hebben. Ditmaal zijn het allemaal games van het Nederlandse Two Tribes die voorgoed van prijs wijzigen. Allemaal kostten ze €3,99 en gaan ze nu naar €1,99: RUSH, Toki Tori en EDGE.