Nieuwe Tekken 7 characters - Een voorstelrondje

  Binnenkort komt Tekken 7 eindelijk uit voor de consoles. In het zevende deel van de Tekken reeks komen we veel bekende personages tegen, maar ook een aantal nieuwe. Tijd om de nieuwe Tekken 7 characters aan je voor te stellen.

  Tekken behoort al jarenlang tot de populairste titels als het gaat om het vechtgenre. Karakters als Yoshimitsu, Jin, Heihachi en Nina Williams zijn al tijden gevestigde namen in de franchise en komen ook vrijwel elke game weer terug. Ook in Tekken 7 zitten deze characters, maar uiteraard worden daar verschillende nieuwe namen aan toegevoegd.

  Nieuwe Tekken 7 characters aan je voorgesteld

  Met de release in aantocht is het een mooi moment om te kijken wie die personages dan zijn, die toegevoegd worden aan de selectie van Tekken 7. We beginnen met een nieuw, maar toch ook oud character.

  Jack-7

  Het eerste personage dat we hier tegenkomen is Jack-7. Eentje die we eigenlijk al kennen, maar in oudere versies. De Jack-robots zijn al vanaf het eerste deel te vinden in de Tekken-reeks. Toen ging het nog om Prototype Jack. Een prototype van de Russische vechtrobot.

  Jack-7 is een reus van 2,35 meter en heeft eigenlijk maar één vechtstijl: brute kracht. Hij lijkt nog steeds op de Jacks die we kennen uit bijvoorbeeld Tekken 5 of Tekken 6, maar dan met wat andere kleuren.

  Akuma

  Een character dat eigenlijk een gastoptreden maakt en afkomstig is uit de Street Fighter serie van Capcom. Om die reden heeft deze Japanner dan ook een vechtstijl die meer verwant is aan de Street Fighter games, dan aan de stijlen die we kennen van Tekken.

  Het is niet de eerste keer dat de Master Of The Fist het op zal nemen tegen Tekken personages. Dat deed hij namelijk eerder ook al in Street Fighter X Tekken.

  Claudio Serafino

  Claudio Serafino is een gladde Italiaan en daarmee het eerste personage afkomstig uit het Mediterrane land in de Tekken franchise. Veel over Serafino is op dit moment nog niet bekend, maar hij zou gelinkt zijn aan de Mishima familie.

  Claudio maakt gebruik van een speciale kracht genaamd Sirius-Style Purification Sorcery. Hiermee put hij kracht uit de heilige kracht van Sirius, om zijn tegenstander de meester te zijn in gevechten. Hij verandert ook van uiterlijk zodra hij zijn krachten gebruikt. Zo wordt er een tattoeage zichtbaar op zijn rechterarm en wordt zijn linkeroog glimmend wit.

  Gigas

  Gigas is een nieuw, indrukwekkend personage in de Tekken-reeks. Gigas is een behemoth die eigenlijk meer weg heeft van een beest dan van een mens. Zijn vocabulaire bestaat dan ook uit niet meer dan grommen, schreeuwen en andere dierlijke geluiden.

  Gigas komt uit dezelfde 'fabriek' als waar de Jack-robots worden geproduceerd en is het resultaat van een doorbraak in biotechnologische ontwikkelingen. Gigas doet mee aan het King Of Iron Fist toernooi om zijn nieuwe krachten, ook wel Destructive Compulsive genoemd, te testen en zijn haat voor Heihachi Mishima te uiten.

  Josie Rizal

  Josie Risal is een Filipijnse schone die haar land vertegenwoordigt door de nationale vechtsport Eskrima te beoefenen. Dit is een stijl verwant aan kickboksen. Naast het feit dat ze een superharde kickbokser is, is Josie ook nog eens model. Ze staat bekend als vrolijk en energiek, maar staat altijd op het randje van huilen. Als kind was Josie namelijk al een enorme huilebalk, iets wat nu nog net te vaak naar boven komt.

  Nadat de Tekken Forces haar en haar familie hebben geholpen nadat hun huis werd verwoest door een enorme orkaan, is Josie vastberaden om zelf lid te worden van de Tekken Force. Met de Eskrima vechtstijl aan haar zijde is Josie sterk met reageren en tegenaanvallen, maar ze is door het kickboksen niet te beroerd om een harde klap of trap uit te delen.

  Katarina Alves

  Nog een vrouwlijke kickbokser. Katarina Alves is een Braziliaanse die aan de Savate stijl van de populaire vechtsport doet. Katarina heeft een grote mond en is zeker niet bang om die open te trekken.

  Katarina gebruikt het King Of Iron Fist toernooi om geld te verdienen om haar pleegvader terug te zoeken die op mysterieuze wijze is verdwenen. Verder is er nog niet veel bekend over Katarina. Volgens geruchten zou Katarina Alves een perfecte vechter zijn voor beginners binnen het vechtgenre of de Tekken games.

  Lucky Chloe

  Deze cosplayer is een van de meest opvallende verschijningen tussen alle nieuwe Tekken 7 personages. Lucky Chloe is haar naam, maar of dit haar echte naam is blijft een vraag. Als kind werd ze door haar ouders meegenomen naar een beurs waar ze voor het eerst in aanraking kwam met cosplay, sinsdien staat ze bekend als Lucky Chloe.

  Lucky Chloe is aangenomen bij G Corporation, het bedrijf van Kazuya Mishima, als gezicht van het bedrijf en om het imago van G Corporation te verbeteren. Daarnaast is ze niet vies van een potje knokken. Zij doet dit met een vechtstijl die freestyle dans combineert met acrobatiek. Een lenige tante dus, die Chloe.

  Volgens Katsuhiro Harada, een producer van Tekken games, is Lucky Chloe geen Japanse dame, maar hij laat niet weten wat haar afkomst dan wel is. Ook laat hij weten dat Chloe een 'groot geheim' heeft. Wat dit is krijgen we waarschijnlijk pas te weten als we de verhaallijn van Lucky Chloe hebben uitgespeeld.

  Shaheen

  Het personage Shaheen werd al eerder bevestigd door de ontwikkelaars van de game zelf. De ontwikkelaars vroegen (voornamelijk de Arabische) fans wat zij vonden van de concept art van Shaheen. De community reageerde positief en het personage werd officieel aangekondigd op 1 januari 2015 voor Tekken 7 op de arcadekasten.

  Nu komt de vechter uit Saudi Arabië ook naar de consoles met Tekken 7. Shaheen is een militair opgeleide soldaat en gebruikt ook militaire vechttechnieken. Dit baseert zich voornamelijk op trappen, acrobatiek en het neerhalen en onschadelijk maken van vijanden. Daarnaast is hij ook nog een lijfwacht. Over Shaheen zelf is nog niet onwijs veel bekend, maar hij zou het liefst zo min mogelijk gebuik maken van geweld, tenzij hij geen andere keuze heeft.

  Master Raven

  Master Raven breekt barrières door, door de eerste speelbare vrouw met een donkere huidskleur te zijn. Master Raven is aangesloten bij de geheime dienst van de Verenigde Naties, waar ze een hoge rang binnen de organisatie bekleedt. Bij haar baan zitten verschillende gevaarlijke missies.

  Zij houdt tijdens Tekken 7 controle over de gevaren die ontstaan zodra er een oorlog ontstaat tussen de G Coroporation van Kazumi Mishima en de Mishima Zaibatsu van Heihachi Mishima. Aan haar de taak om de rust in de wereld te bewaren, koste wat kost.

  Kazumi Mishima

  Kazumi kan je wellicht al vaker hebben gezien in Tekken games, maar ze is nu voor het eerst een belangrijk personage in de game. Sterker nog, Kazumi is de belangrijkste schurk in de allernieuwste Tekken game. Kazumi is de moder van Kazuya Mishima, de ex-vrouw van Heihachi Mishima en dus de oma van Jin.

  De Japanse dame maakte al twee keer eerder een veschijning in Tekken. In Tekken 2 was ze namelijk te zien in het level van Heihachi en was ze te zien in de film over de game genaamd Tekken: The Motion Picture. Niet eerder speelde ze alleen zo'n belangrijke rol als in Tekken 7.

  Kazumi is er om tegen de plannen van Heihachi in te gaan en doet dit op welke manier mogelijk. Ze vecht met een karate stijl genaamd Hachijou. Ook heeft Kazumi een duivelse kant. Net als haar kleinzoon Jin, is ze in het bezit van het Duivelse gen wat haar kan veranderen in een Devil Kazumi. Iets waar ze zelf helaas niet zo heel blij mee is.

  Tekken 7 zal in 2017 beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees hier meer over het nieuwste deel in de Tekken reeks.

  Tekken 7

  Verkijgbaar vanaf 2 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.