Nieuwe samoeraigame voor PC Game Pass besproken

Article
zondag, 29 mei 2022 om 15:00
trek to yomi screen 1f1653296081
Trek to Yomi is sinds kort beschikbaar én gratis via (PC) Game Pass! De actievolle game laat zich kenmerken door een simpel verhaallijn, een prachtige wereld en stiekem voelt het alsof je in je eigen anime show terecht gekomen bent. Laten we snel in de wondere wereld van Trek to Yomi duiken!
Trek to Yomi trapt haar verhaal af in een dojo, een plek waar samoerais trainen. Hier word je meteen geïntroduceerd aan hoofdrolspeler Hiroki en zijn meester Sanjuro. In de dojo krijg je de basis controls van het spel te zien en krijg je de mogelijkheid om even te wennen aan de aparte camerahoek. Ook word je geïntroduceerd aan de vriendin van Hiroki: Aiko.

Een verhaal zonder climax

Het verhaal waar Trek to Yomi mee aanzet is geen hogere wiskunde, in tegendeel zelfs. Zonder te veel van het verhaal weg te geven, komt het er op neer dat Hiroki uit is op wraak. In zijn poging om deze wraak uit te oefenen verliest hij alleen veel vrienden en andere dierbaren. Tijdens je rit door de game, ben je flink aan het moorden en is er geen persoon die meer overeind blijft staan (op enkele dorpelingen na).
Trek to Yomi kent schijnbaar geen plek voor genade. Het verhaal heeft verder niet echt diepgang. Je bent eigenlijk gewoon drie uur lang bezig om de opgekropte woede van Hiroki eruit te gooien. Zonde, want het spel had enorm veel potentie voor een leuke plottwist en verbazingwekkende momenten.
trek to yomi screen 7f1653296118

Hoe zit het met de gameplay?

Gelukkig compenseert de gameplay het vrij matige verhaal. Naarmate je verder in het spel komt, unlock je allerlei toetsencombinaties die een bepaalde manoeuvre uitvoeren. Het kan misschien een beetje overweldigend zijn om ineens zoveel te leren, maar gelukkig hoef je ze echt niet allemaal te gebruiken.

Vechten in Trek to Yomi is overigens ontzettend bevredigend; het voelt echt alsof je in de schoenen bent gestapt van een hoog opgeleide samoerai. De game is verder volledig in zwart wit, wat zorgt voor een lekker dramatisch effect. Als het op ontdekken aankomt ben je in Trek to Yomi alleen een beetje beperkt.

Er is maar één pad dat je kan volgen en alhoewel er geheime kamertjes zijn voegen deze niks toe aan het verhaal (wel aan je arsenaal) Ook komt het vechten je op een goed moment wel de neus uit, net zoals de moeilijkheidsgraad. Op de een na makkelijkste moeilijkheidsgraad is het spel enorm simpel en kan je de eindbaas zelfs dood maken zonder ook maar één keer geraakt te worden. Dit geldt overigens ook voor de op één na moeilijkste graad. De eindbaas in Trek to Yomi is een beetje een anticlimax.
trek to yomi screen 4f1653296150

Gratis spelen

Al met al is Trek to Yomi een prima spel om op een regenachtige zaterdagmiddag uit te proberen. Het spel is simpel, en je hoeft geen fulltime gamer te zijn om plezier uit de game te halen. De verhaallijn is leuk, maar is niet waar je het spel voor speelt. De combat en gameplay is heerlijk, en is weer is wat anders dan al die andere populaire games. De camerahoek is even wennen, maar wanneer je die door hebt scheer je over het landschap en slacht je vijanden links en rechts af. De game kun je gratis proberen via (PC) Game Pass.

Populair Nieuws