Dit zijn de nieuwe LEGO-sets van december 2023

Article
woensdag, 06 december 2023 om 15:00
De feestdagen zijn in zicht en de meeste spullen die eventueel een cadeau zouden kunnen zijn liggen dan ook al in de winkel. Maar er zijn altijd wat dingen die in december nog verschijnen, zo ook bij LEGO. Deze LEGO sets kun je in december 2023 nog verwachten.

Miniplantjes

Een plantje hier en daar kan een ruimte aardig opleuken. Maar dan moet die plant wel in leven blijven, anders doet hij precies waarvoor je hem niet hebt gekocht. Helaas zijn veel planten een beetje kieskeurig en heeft niet iedereen groene vingers.
Dan zijn de nieuwe LEGO Miniplantjes een uitkomst. Deze zuiveren weliswaar niet de lucht, maar brengen wel wat kleur aan in de kamer. Bovendien kun je ze neerzetten waar ze het leukst staan, zonder je druk te maken over de hoeveelheid zon en schaduw die ze krijgen. De enige tip die we hebben is om ze niet in de volle zon te zetten, want dan kan LEGO verkleuren.
lego orient expressf1701184724

De Oriënt Express

Hier in Nederland zijn we niet echt gewend dat een treinroute een begrip kan zijn. Misschien nog wel als een bepaalde trein vaak vast komt te staan, of altijd bomvol is. Maar een lange treinreis door prachtige landschappen met een luxe iconische trein waar je meerdere dagen mee rijdt, dat is toch echt voorbehouden aan het buitenland.
De Oriënt Express is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van het soort treinreis dat we bedoelen. Vanaf deze maand kun je deze luxe trein nabouwen. Onder de passend geklede passagiers is helaas geen kleine Belg met een eivormig hoofd en een klein snorretje. Maar ja, we kunnen ons zo voorstellen dat LEGO liever geen moord wil op deze Oriënt Express.
lego natuurhistorisch museumf1701184819

Natuurhistorisch Museum

Als je een straatje modulaire gebouwen van LEGO hebt, kun je dat nu weer uitbreiden met een potentieel pronkstuk. LEGO komt deze maand namelijk met een natuurhistorisch museum. Wie interesse heeft in de wetenschap mag deze set niet overslaan.
In het museum vind je natuurlijk fossielen van verschillende formaten, waarbij een groot dinosaurusskelet natuurlijk niet mag ontbreken. Dit museum heeft een Brachiosaurus. Uiteraard wordt er ook gekeken naar de sterren, soms letterlijk, met de telescoop op het dak. Verder is het in dit museum gezellig druk, zoals in alle LEGO gebouwen, dus je kunt je fantasie flink loslaten op wat er vandaag gebeurt in en rond het museum.