Met de nieuwe Kerstfilms van 2019 kom je de winter wel door

Article
donderdag, 12 december 2019 om 12:33
last christmasf1576145489
Jingle bells, jingle bells, jingle ons voor de tv! Nu de Sint het land weer heeft verlaten is het tijd voor Kerst en dat betekent een scala aan Kerstfilms om te kijken. Wij zetten de nieuwe Kerstfilms van 2019 voor je op een rijtje zodat je niet weer Home Alone hoeft te kijken om het kerstgevoel te vergaren.

Last Christmas

Laten we beginnen in de bioscoop, want een jaar zonder Kerstfilms op het witte scherm is als Kerst in Nederland zonder regen; het bestaat gewoon niet. Dit jaar was het Last Christmas die de eer had om als eerste Kerstfilm in de bios te verschijnen. Deze romcom komt van niemand minder dan Paul Feig, regisseur van komedies als Bridesmaids en The Heat.
De khaleesi haarzelf, Emilia Clarke, heeft de hoofdrol en speelt Kate, een Londenaar met een slechte baan die Tom (gespeeld door Henry Golding) tegenkomt. Wat volgt is een voorspelbaar verhaal, maar dat neem je dankzij de charmante hoofdrolspelers al snel voor lief. Ga lekker samen met een vriend, vriendin of gewoon de hele familie naar Last Christmas als je het kerstgevoel even nodig hebt of als je naar hits van Wham! en George Michael wilt luisteren.
jumanji the next level st 1 jpg sd low copyright 2019 ctmg inc all rights reservedf1576145992

Jumanji: The Next Level

Wie geen fan is van een kleffe romcom kan ook kiezen voor actiespektakel Jumanji: The Next Level. Hoewel het lijkt alsof de film het tegenovergestelde van het Kerstgevoel aanwakkert, is niets minder waar. De film speelt zich namelijk af rondom de kerstdagen en is om die reden, net als Die Hard, een Kerstfilm.
Het onverwachte succes van de soft-reboot van de 1995 klassieker Jumanji met Robin Williams werd al snel omgezet tot een vervolg en in The Next Level kunnen we dan ook al snel weer genieten van Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan en Jack Black. Dit keer voegen Danny DeVito en Danny Glover zich bij de sterrencast, waarbij het laatstgenoemde duo dit keer vast komt te zitten in de lichamen van The Rock en Kevin Hart. Wat volgt zijn humoristische actiescènes vol bizarre capriolen.
frozen 2 ov st 2 jpg sd low copyright 2019 disney enterprises inc all rights reservedf1576146078

Frozen II

Een ander film die ongetwijfeld synoniem staat voor deze kerst in Frozen II. Dit is gegarandeerd de familiefilm van het jaar na het ongekende succes van deel 1 in 2013. Het voelt alsof we Let it Go pas een week uit onze herinneringen hebben gewist en nu staat het tweede deel alweer voor de deur.
Dit keer gaan Anna, Elsa en vrienden op avontuur om de geheimen van Elsa’s mysterieuze krachten te ontdekken. Met nieuwe muziek, misschien wel de mooiste animatie van 2019 en personages waarover kinderen spreekbeurten kunnen houden lijkt het succes van Frozen II zo klaar als een klontje. De film draait nu in de bioscoop, dus het is tijd voor families om de bioscoop op te zoeken!
noellef1576146228

Noelle

Wie in deze koude dagen toch liever onder een dekentje op de bank kruipt, kan bij de nieuwe streamingdienst van Disney zijn geluk niet op. Op Disney+ staat namelijk een gloednieuwe kerstfilm, genaamd Noelle. Deze komedie met Bill Hader en Anna Kendrick zal een positief effect uitoefenen op je lachspieren met een bijzonder verhaal.
De film gaat namelijk over Noelle die haar broer terug moet vinden, omdat hij de taak van de Kerstman over moet nemen. Haar broer, Nick (gespeeld door Hader), raakt alleen in paniek en maakt zich uit de voeten. Of Noelle Kerst weet te redden kun je nu zelf zien, want de film staat al weken op Disney+.
citw unit 00636 minf1576146479

Holiday in the Wild

Natuurlijk kun je ook voor de andere grote streamingdienst, Netflix, kiezen. Daar is namelijk sinds 1 november Holiday in the Wild te zien. Hoewel de film maar weinig sneeuwvlokken kent, is deze romcom de ideale manier om alvast de winter in te luiden.
De film gaat over Kate Conrad die met huwelijksmoeilijkheden naar Zambia vertrekt om daar tot rust te komen. Eenmaal daar ontmoet ze Derek en samen verzorgen ze een baby olifant die zijn moeder is verloren. Als een schattige baby olifant je niet in de kerstsfeer brengt, weten wij het ook niet meer.
let it snowf1576146437

Let it Snow

Kerstfilms komen in allerlei vormen en maten, zo ook voor de jongvolwassene. Let it Snow is namelijk voor deze leeftijdscategorie gemaakt en gaat over een groep jongeren die allemaal verhinderd worden door slecht weer. Door een sneeuwstorm zitten de jongeren als het ware opgesloten in een klein dorpje en dat op kerstavond!
Het zoetsappige verhaal dat je vanaf de eerste minuut al doorhebt is dan ook precies wat je verwacht. Het is en blijft natuurlijk wel een zoetsappige Kerstfilm van Netflix, alleen dit keer met een aantal tieners. Een aantal daarvan herken je waarschijnlijk uit andere films en series, zoals Shameik Moore (Spider-Man: Into the Spider-Verse), Jacob Batalon (Spider-Man: Homecoming) en Kiernan Shipka (The Chilling Adventures of Sabrina).

Klaus

De volgende film in deze lijst met nieuwe Kerstfilms van 2019 is Klaus. net als Froze II hebben we hier met een animatiefilm te maken, maar dat moet de pret zeker niet drukken. Het verhaal is namelijk een stuk beter dan een aantal andere films op deze lijst doordat er daadwerkelijk een interessant verhaal wordt voorgeschoteld.
Deze film geeft een verhaal aan de legende van de Kerstman en gaat over een postbode in het Noorden die een gesloten speelgoedmaker ontmoet. De film zit vol stemtalenten, zoals J.K. Simmons en Joan Cusack. Heb je dus zin een ander soort kerstverhaal met een prachtige handgetekende animatiestijl, kies dan snel voor Klaus. De film staat gewoon op Netflix en kun je nu al kijken!
the knight before christmasf1576146673

The Knight Before Christmas

Wie ooit High School Musical heeft gezien en ook wel eens heeft genoten van een Kerstfilm kan deze winter zijn geluk niet op. The Knight Before Christmas gaat namelijk over Brooke (gespeeld door Vanessa Hudgens) die niet gelooft in de sprookjes over een gelukkig leven en de liefde. Daar lijkt verandering in te komen wanneer ze per ongeluk een 15e-eeuwse ridder aanrijdt die door een tovenaar naar de toekomst is gestuurd.
Wat volgt zijn bizarre capriolen van een ridder die niet op zijn plaats is en schooljuf Brooke wiens hart langzaam maar zeker tijdens de winterdagen begint te smelten. Zelf kun je ook bij deze film wegsmelten op de bank met een warm dekentje. De film is namelijk nu te zien op Netflix.

Holiday Rush

Wie liever geen zoetsappige romantiek tussen een ridder en schooljuf wil zien, kan ook voor Holiday Rush kiezen. Deze film gaat over een populaire DJ die zijn baan vlak voor de kerstdagen verliest en het daardoor allemaal niet meer zo breed heeft. Die realisatie moet alleen nog wel even zijn vier kinderen doordringen, want zij hebben alle vier prijzige wenslijstjes.
Hoe de nu werkloze DJ dit probleem gaat oplossen is nog maar de vraag, al vragen wij ons eerder af waarom al die kerstcadeau’s zo duur moeten zijn. Holiday Rush staat nu op Netflix, dus je kunt zelf de film alvast kijken om het kerstgevoel aan te wakkeren.

A Christmas Prince: The Royal Baby

De laatste film in onze lijst met nieuwe Kerstfilms van 2019 is het derde deel in de succesvolle Netflix-filmserie van A Christmas Prince. Waar het eerste deel uit 2017 kijkers in vuur en vlam zette, leek het tweede deel te komen en gaan. Nu is ook het derde deel uit en dat betekent een gloednieuw avontuur met Amber en Richard.
Het koninkrijk Aldovia maakt zich op voor Kerst wanneer een koninklijke familie op bezoek komt om een heilige verbintenis opnieuw af te leggen. Helaas raakt het verdrag zoek en als die niet op tijd gevonden wordt, raakt de nog ongeboren baby van Amber en Richard vervloekt! Het koninklijke echtpaar kan dit natuurlijk niet laten gebeuren en gaat op onderzoek uit. Een onderzoek dat jij nu kunt bekijken, want A Christmas Prince: The Royal Baby staat nu op Netflix!