Deze nieuwe Icons moet je hebben in FIFA 21!

Article
donderdag, 13 augustus 2020 om 10:30
fifa 21f1613404138
EA Sports heeft bekendgemaakt dat FIFA 21 elf nieuwe Icons gaat bevatten. Nou is het al tijden zo dat niet alle Icons even goed zijn, daarom zetten wij voor het gemak de zeven beste nieuwe Icons voor je op een rijtje.
De kans dat Icons als Ronaldo Nazário en Ruud Gullit van de troon gestoten worden als beste Icons in de game is niet heel groot. De nieuwe Icons zullen alleen wel een verandering teweeg brengen in de opbouw van je team.
De meta van FIFA 21 is nog niet bekend, maar op basis van de laatste jaren met FIFA kan je ervan uitgaan dat er niet heel veel gaat veranderen. Daardoor zullen sommige Icons beter zijn dan anderen. Van de elf nieuwe Icons zijn er maar een paar met echte meta-potentie.
fut21 icons phillip lahmf1597147212

7. Phillip Lahm

De Duitse fullback was een absolute ster in zowel het Duitse elftal als bij Bayern München. Het is dan ook volkomen terecht dat hij een van de nieuwe Icons in FIFA 21 is. Het is alleen nog wel even de vraag welke kaarten van hem bruikbaar zullen zijn.
Lahm stond namelijk niet echt bekend om zijn snelheid, iets wat in FIFA toch wel heel belangrijk is. Als rechtsback, waar hij het grootste gedeelte van zijn carrière gespeeld heeft, zal hij dus niet echt nuttig zijn. Toch is er een sprankeltje hoop dat hij zeker wel bruikbaar wordt.
In het latere deel van zijn carrière heeft de legendarische Duitser namelijk veel tijd doorgebracht op het middenveld. Als hij tussen de 75 en 85 pace krijgt, dan wordt hij zeker wel een degelijke, bruikbare optie op het middenveld. Zijn lengte zorgt er waarschijnlijk wel voor dat hij minder goed wordt dan een Patrick Vieira, maar Phillip Lahm zal zeker wel goede concurrentie brengen.
fut21 icons eric cantonaf1597148081

6. Eric Cantona

Als Zlatan Ibrahimoviç de koning is, dan is Eric Cantona de God. Een van de meest beruchte voetballers aller tijden en nu dus ook een van de nieuwe Icons in FIFA 21. De Franse superster wordt nog steeds door Manchester United supporters gezien als misschien wel de beste speler die ooit het clubshirt heeft gedragen.
In de game zal Cantona ook ontzettend goed zijn, maar wat wel een zorgenpuntje gaat worden is zijn pace. De God van Manchester was namelijk niet een extreem snelle voetballer, zoals bijvoorbeeld landgenoot Thierry Henry. Cantona stond wel bekend om zijn uitstekende technische vaardigheden, kracht en klinische afmaken.
Dit zal ervoor zorgen dat hij, ondanks een gebrek aan snelheid, toch een van de betere spitsen in FIFA 21 zal zijn. Toch zijn er veel nieuwe Icons toegevoegd die hem waarschijnlijk voorbij zullen streven. Dat is toch wel jammer, want een legende als Eric Cantona is uniek. Dat was vroeger zowel op als langs de velden te zien.
fut21 icons ashley colef1597148820

5. Ashley Cole

De beste linksback die Engeland ooit gekend heeft, dat vat Ashley Cole wel goed samen. Het lijkt er met Ashley Cole op dat EA Sports toch gehoor heeft gegeven aan de roep van de community voor meer nieuwe Icons op de links- en rechtsback posities. Onder andere onderdeel van het Invincibles team van Arsenal, Cole heeft zijn plek tussen de iconische spelers wel bewezen. Ontzettend snel met een goede voorzet, veel meer hoef je niet te verwachten van een goede fullback in FIFA 21.
Het is nog wel de vraag of Arsenal-fans hem zullen halen voor hun team. Ashley Cole heeft de club in het verleden namelijk op een nogal nare manier verlaten voor Chelsea, de rivaal uit Londen. Sindsdien wordt hij ook wel liefkozend Cashley Cole genoemd.
Toch kan de linksback niet ontbreken in een invincibles team. Chelsea fans zullen Cole waarschijnlijk wel zo snel mogelijk halen, de linksback heeft namelijk ontzettend veel voor hun betekend.
fut21 icons fernando torresf1597149270

4. Fernando Torres

Ook El Niño is een van de nieuwe Icons in FIFA 21. De Spanjaard heeft de meeste roem vergaard in zijn periode bij Liverpool. Als spits scoorde hij daar namelijk aan de lopende band. Zijn combinatie van snelheid en technische vaardigheid bleek een te grote uitdaging voor de meeste verdedigers in de Premier League. Ook voor het Spaanse elftal heeft Torres regelmatig de sterren van de hemel gespeeld.
Na zijn fantastische periode bij Liverpool vertrok hij naar Chelsea, waar hij een stuk minder goed was. Helaas kon de Spaanse topspits nooit meer echt zijn vorm terugvinden. Zijn Icon-kaarten zullen dan waarschijnlijk ook voornamelijk gefocust zijn op zijn periode bij Liverpool. Verwacht een sterkere, langere Butragueño. Dat is op zijn zachtst gezegd best wel angstaanjagend.
fut21 icons samuel etoof1597150268

3. Samuel Eto'o

Hier kan je een discussie van maken, maar Eto'o is waarschijnlijk de beste Afrikaanse voetballer aller tijden. Het was dan voor veel mensen ook best wel raar dat hij nog niet eerder een Icon was. Nu hij eindelijk bij de lichting van nieuwe Icons zit in FIFA 21 kunnen we ons wel opmaken voor de terugkeer van een van de beste meta-spelers uit FIFA. Snelheid, kracht, wendbaarheid; de Kameroenees heeft het allemaal.
Afgezien van de laatste paar FIFA's is de legendarische spits altijd een dreiging op het veld geweest. Vooral zijn snelheid maakte het vaak ontzettend lastig voor de tegenstander. De verwachting is dat deze Icon-kaarten niet heel anders zullen zijn.
Als Barcelona-fan zou je nu wel kunnen overwegen om een klassieke aanval op te bouwen met Thierry Henry, Ronaldinho en Samuel Eto'o. De tegenstander zal een nagenoeg perfecte verdediging moeten hebben om dat tegen te houden. Gelukkig is er ook een goede centrale verdediger bij de nieuwe Icons in FIFA 21 te vinden.
fut21 icons nemanja vidicf1597150807

2. Nemanja Vidic

Iedereen die de hoogtijdagen van het Manchester United van Sir Alex Ferguson heeft gevolgd, kent dit Servische monster wel. Samen met Rio Ferdinand vormde Vidic het sterkste centrale duo van de Premier League. In FIFA 21 kan je dit partnerschap dus opnieuw leven inblazen met Vidic als een van de nieuwe Icons.
De Serviër vergaarde vooral veel faam door zijn uitstekende spelinzicht en een over-mijn-lijk mentaliteit. In FIFA 21 zal dit ook waarschijnlijk wel terug te zien zijn. Door zijn kracht en snelheid is Vidic al gauw de perfecte verdediger in FIFA. Samen met Ferdinand zal hij waarschijnlijk het beste centrale Icon-duo vormen in de verdediging.
Wil je het nog beter hebben? Zet Virgil van Dijk naast Vidic. Als er dan nog een aanvaller langs glipt doe je echt iets fout. De vraag is alleen nog even of EA Sports de snelheid van Vidic wel goed inschat, want in het verleden hebben ze hem nog wel eens overdreven traag gemaakt. Als hij traag is, valt hij, helaas, wel buiten de meta.
fut21 icons ferenc puskasf1597150826

1. Ferenc Puskás

Een van de meest legendarische spitsen aller tijden is Ferenc Puskás. Dit wordt ongetwijfeld de beste toevoeging van de nieuwe Icons in FIFA 21. De Hongaar kon scoren als geen ander.
Voor Hongarije scoorde hij 84 goals in 85 wedstrijden, daarnaast scoorde hij nog 514 goals in clubverband in 530 wedstrijden. Volgens vele FIFA-kenners zal zijn primekaart absoluut kunnen concurreren met Ronaldo Nazário voor beste goalscorer in FIFA 21.
Dat zal helaas ook betekenen dat hij nagenoeg onbetaalbaar wordt en dus voor de casual speler eigenlijk onbereikbaar is. Tenminste, tenzij je een half fortuin in de game wil uitgeven. Ervan uitgaande dat je dat niet wilt doen zal de kaart niet te halen zijn en dus zal je het moeten doen met alternatieven zoals Stoichkov. Toch is het helemaal goed om te fantaseren over het hebben van de speler naar wie de trofee voor mooiste goal van het jaar is vernoemd.

Overige nieuwe Icons

Deze zeven Icons zijn niet de enige nieuwe Icons die toegevoegd worden aan FIFA 21. Helaas hebben de overige vier Icons niet heel veel potentie om echt goed te zijn in de game. Toch verdienen ze absoluut hun plekje tussen de iconische spelers.
Zo is Petr Cech misschien wel de beste Premier League keeper aller tijden. Bastian Schweinsteiger hoeven we ook niet veel woorden aan vuil te maken, want de prestaties van de Duitse middenvelder spreken voor zich. Helaas zal hij in FIFA waarschijnlijk veel te traag zijn.
Hetzelfde geldt voor Xavi. Een briljante middenvelder, maar zijn grootste vaardigheid, spelinzicht, is niet vertaalbaar naar de game. Davor Suker is de laatste van de nieuwe Icons in FIFA 21.
Fanatieke FIFA spelers op de Xbox kennen hem misschien nog als Legend uit eerdere FIFA's. Hij is niet helemaal nieuw dus, maar zeker weer een fijne toevoeging. De Kroaat was namelijk altijd wel een solide optie, maar behoorde zeker niet tot de top van de spelers.

Populair Nieuws