New 3DS - De moeite waard om te kopen?

Article
zaterdag, 17 januari 2015 om 9:22
xgn google image
Nintendo Direct was afgelopen donderdag een feest van aankondigingen, hoewel we stiekem wel op beelden van Star Fox, Zelda en/of een nieuwe grote game aankondiging. Maar, de 'New 3DS' lijkt ook wel een mooi apparaatje te gaan worden, maar is het echt nodig? We hebben op de redactie eens rondgevraagd of er überhaupt vraag naar is...

Calvin V.

Ik ga de New Nintendo 3DS zeker in huis halen! Vanaf de allereerste dag (of eigenlijk stiekem twee dagen voor release... shht!) heb ik een zwarte Nintendo 3DS in mijn woonkamer liggen. Upgraden naar de Nintendo XL is iets wat ik een paar maal heb overwogen, maar enkel en alleen voor een groter scherm vond ik de aanschafprijs te hoog. De New 3DS is de ideale gelegenheid om over te stappen naar een XL-model met als extraatje ook nog nieuwe foefjes!

Rox

Ik ga geen New 3DS halen, hoewel ik wél graag die Majora's Mask editie zou willen hebben.
Maar ja, meer dan 200 euro... en dat terwijl ik al een 3DS XL heb. Voor mij voegt het dus niet zo heel veel toe. Ik ben niet onder de indruk van beter 3D-effect, want ik wil op mijn 3DS gewoon lekker in 2D spelen! En 1,2 procent groter scherm, rot op, dat zie ik toch niet. Wel leuk zijn die frontjes die je kan vervangen, maar goed ik heb nu lekker de Limited Edition van Yoshi als 3DS XL, ook cool toch?

Michael

Ik vind de nieuwe 3DS wel erg mooi en zou waarschijnlijk een New 3DS XL halen als ik zou moeten kiezen. Een 3DS XL is namelijk wel iets wat ik nog graag zou willen kopen, gewoon omdat het scherm groter is. Daarnaast zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren, aangezien ik mijn 2DS nog niet zo lang heb en ik daar nog volop mee aan het spelen ben. Ik vind het dan ook weer zonde om die aan de kant te schuiven voor een New 3DS. En dat voor het in mijn ogen weer kleine aantal vernieuwingen, die de New 3DS mag ontvangen.

Laura

Ik ben niet van plan de New 3DS te halen, want mijn 'oude' 3DS doet het nog prima. Ook game ik niet enorm veel op de 3DS (voornamelijk gebruikt voor Pokémon en wat andere JRPGS), dus dan vind ik het zonde om een nieuwe versie aan te schaffen terwijl de mijne voor mij nog alles doet wat 'ie moet doen. Hoewel de nieuwe features best goed klinken, vind ik het toch niet een enorme verbetering ten opzichte van de normale 3DS. Als het nu een een upgrade was zoals de DS naar de 3DS, en dat je nieuwe spellen alleen op de nieuwe handheld kon spelen, dan zou ik hem wel halen. Maar nu dus nog niet.

Calvin F.

Ik ben zeker van plan om de New Nintendo 3DS te halen, want ik zit nog steeds thuis (en onderweg) opgescheept met het allereerste model. Niet dat die slecht is, maar hij is inmiddels wel aan vervanging toe! Ook kan ik dan eindelijk Xenoblade Chronicles spelen, een game die op de Wii even helemaal langs me heen is gegaan. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van de financiën, maar als het mogelijk is wil ik de normale New 3DS halen en niet de XL. Zo'n ding moet natuurlijk wel in je broekzak kunnen passen en die kleurrijke knopjes doen me denken aan de Super Nintendo controller! Wie kan dat nou weerstaan?

Pedro

De nieuwe 3DS gaat door mij zeker NIET gehaald worden. Ten eerste heb je voor 200 ekkerballen al een paar topspellen voor de normale consoles, en nog een hoop extra spellen als je het budgettair aanpakt. Ik moet dan wel zeggen dat ik niet vaak lang in de trein zit, waar de handheld in mijn ogen voor bedoeld is. Op m'n Samsung Galaxy S5 vermaak ik me in het OV echter prima met Netflix (4G + 5GB bundel FTW) of één van de vele uitstekende games voor mobiele apparaten. Handheld consoles zijn achterhaald!

Rick

Jup. Ik zit al langer na te denken om een Nintendo 3DS te kopen, zodat ik me tijdens sommige lange treinreizen even rustig kan verdiepen in de wereld van Pokémon, Mario of Super Smash Bros. Dat de remake van Majora's Mask tegelijkertijd uitkomt met de New 3DS zie ik als extra motivatie om hem te kopen.

Theo

Deze ga ik zeker niet kopen. Nintendo is volgens mij de spreekwoordelijke koe aan het uitmelken, wat de laatste tijd veel te veel gebeurt. De New 3DS is gewoon een 3DS die niet echt iets nieuws brengt. Datzelfde deed Nintendo met de Wii ook al. Ik zie zometeen al een New 2DS en een New Wii U voorbij komen.
Waarom twaalfduizend verschillende versies maken van iets en niet eens een keer echt met iets nieuws komen? Waar zijn die geniale ideeën die ooit bij Nintendo vandaan kwamen gebleven?
Nintendo moet eens naar het publiek luisteren, dat al jaren roept dat er geen vernieuwing is en zelfs goede ideeën aan heeft gedragen. Neem bijvoorbeeld een echte Pokemon RPG, waar blijft die?
De meningen zijn aardig verdeeld! Laat in de comments weten wat jullie van de New 3DS vinden!

Populair Nieuws