De 10 beste Netflix series in 2019 om naar uit te kijken

  Netflix heeft de laatste tijd wat goede films uitgebracht die aardig wat teweegbrachten, kijk naar Bandersnatch en Bird Box. Dit jaar komen er daarnaast ook veel nieuwe Netflix series bij. Bekijk in deze special naar welke Netflix series in 2019 wij het meeste uitkijken.

  Movieweb

  10. Tales of the City

  We trappen de lijst af met de Netflix miniserie Tales of the City. Het verhaal volgt Mary Ann die terugkeert naar San Fransisco om haar dochter, Shawna, weer te kunnen zien. Evenals haar ex Brian, met wie ze Shawna heeft gekregen. Ze verliet haar man en kind vanwege een midlifecrisis, maar keert dus na twintig jaar terug.

  Na haar terugkeer wordt ze weer teruggetrokken in de dagelijkse sleur van haar leven op Barbary Lane. De Netflix serie komt in 2019 op de streamingservice te staan. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Armistead Maupin en is krijgt door de serie een tweede leven. De regisseur is Lauren Morelle, samen met Maupin zelf, en is vooral bekend voor haar werk aan Orange Is The New Black.

  9. The Irishman

  Op de negende plaats staat The Irishman, een serie gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses van Steven Zaillian. Robert De Niro speelt het personage Frank Sheeran, een leider van een vakbond en vermoedelijk een huurmoordenaar voor de criminele Bufalino-familie. Naast De Niro speelt Al Pacino als Jimmy Hoffa in The Irishman. De Niro en Pacino zijn als duo bekend van The Godfather en spelen dus opnieuw samen in deze Netflix serie.

  De film wordt geregisseerd door Martin Scorsese, bekend van Silence, The Wolf of Wall Street, Hugo en Goodfellas. De regisseur, die bekend staat om zijn slow-motion shots en still frames, wilde al langer aan de slag met I Heard You Paint Houses. Dat gaat hij nu dus met The Irishman, een serie die nu al 140 miljoen dollar heeft gekost.

  Netflix

  8. Carmen Sandiego

  Dit rode personage bestaat al een tijdje, Carmen Sandiego is een personage die vooral vaak gebruikt werd voor educatieve doeleinden. Het personage zit in zowel in games, boeken en tv-programma’s. Netflix besloot om van de rode heldin een Netflix Original te maken. Carmen Sandiego is een slechterik en hoofd van de criminelenorganisatie V.I.L.E. Het detectivebureau ACME probeert de organisatie te stoppen. Carmen is dus in feite een antiheld.

  Netflix kocht in 1997 al de rechten van Carmen Sandiego op, de serie komt pas in 2019. De rode antiheld wordt ingesproken door Gina Rodriguez, vooral bekend als de hoofdrolspeelster in Jane the Virigin. Wat Carmen Sandiego gaat meemaken in de animatieserie is nog niet helemaal bekend. Wel is er al een trailer te bekijken, zie de video hierboven.

  Netflix

  7. Jinn

  De serie Jinn wordt de eerste Netflix Original serie van Arabische afkomst. De serie is gefilmd in het midden oosten en biedt de mogelijkheid voor jong talent om te stralen. Het verhaal speelt zich af in Amman, Jordanië, en maximaliseert de schoonheid van de oosterse setting. Jinn is een combinatie van oosterse volksverhalen en de moderne wereld, maar ook een verhaal over avontuur, liefde en vriendschap.

  In Jinn moet Mira samen met haar vrienden Yassin zien te redden van Vera. Yassin is een sultan die met ouderdomsproblemen en politieke vijanden moet omgaan. Hij en Vera hebben een supernatuurlijke relatie, maar Vera heeft andere intenties dan je misschien vanaf het begin zou denken. De serie moet in 2019 beginnen op Netflix.

  Netflix

  6. The Dark Crystal: Age of Resistance

  In Age of Resistance reizen we als kijker af naar de wereld van Thra waar drie Gelflings het geheim achter de krachten van de Skeksis ontdekken. Dat schrikt ze af en motiveert de drie om rebellen op te roepen en in actie te komen. De serie gaat 10 afleveringen lang worden en is gebaseerd op een film uit 1982, The Dark Crystal.

  De lijst met acteurs voor de serie bestaat uit een groot aantal namen. Namelijk Mark Hamill (Star Wars), Natalie Dormer (Game of Thrones), Helena Bonham Carter, Nathalie Emmanuel (Game of Thrones), Caitriona Balfe, Theo James (Divergent), Toby Jones, Simon Pegg, Mark Strong (Kingsman: The Secrect Service) en Keegan-Michael Key (Friends from College). In de serie gaat gebruik worden gemaakt van motion capture om de fantasiepersonages realistischer te laten overkomen.

  Netflix

  5. Russian Doll

  Russian Doll is een komedieserie die op 1 februari uitkomt op Netflix. De serie gaat over een jonge vrouw genaamd Nadia voor wie als genodigde gast een feestje wordt georganiseerd. Nadia wil alleen ontsnappen van het feest, maar dit gaat niet al te makkelijk. Het verhaal speelt zich af in New York City.

  Over de serie is verder niet heel veel bekend. De cast tot nu toe bestaat nog maar uit drie namen: George Aloi (Elementary), Jes Davis (Orange Is The New Black) en Whitney Devlin. De trailer is al te bekijken, zie die hierboven.

  Netflix

  4. Sex Education

  Otis’ moeder is therapeut en krijgt van haar alle antwoorden op zijn seks gerelateerde vragen. De vriendin van Otis, Maeve, stelt voor een sekstherapiepraktijk te beginnen op school. De serie is komisch opgezet en gaat over twee jongens die populairder willen worden, dat dus door het beginnen van een praktijk.

  Otis krijgt te maken met klachten van medestudenten van wie hij niet wist dat zij die hadden. Hij moet dan advies geven vanwege het beroep van zijn moeder. Is datgene wat Otis voelt echte liefde of een toegepaste tactiek? Sex Education komt vanaf 11 januari op Netflix te staan.

  Netflix

  3. Turn Up Charlie

  Op nummer drie in deze lijst met de beste nieuwe Netflix series in 2019 staat Turn Up Charlie. Wanneer Charlie, een mislukte DJ, de kans krijgt om zijn carrière te redden grijpt hij die. Hij gaat op dochter van zijn beste, beroemde vriend passen om zo zijn loopbaan als DJ te vervolgen. Wat hij niet weet, is dat de dochter van zijn vriend met problemen kampt en niet simpel in de omgang is.

  Charlie wordt gespeeld door Idris Alba, bekend van films als Star Trek: Beyond, Thor: Ragnarok, Beasts of No Nation en Pacific Rim. Ook speelt hij in de serie Luther die aan haar vijfde seizoen begon op nieuwjaarsdag. De serie begint op 15 maart 2019.

  Netflix

  2. The Umbrella Academy

  Op dezelfde dag in oktober worden er 43 kinderen geboren van wie de moeder een dag voor de geboorte niet zwanger was. Alle kinderen worden weeskinderen van wie er zeven worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves. Hij is een miljardair en sticht The Umbrella Academy waarin hij zijn zeven kinderen traint de wereld te redden. Alleen niet alles gebeurde volgens plan.

  Als Hargreeves doodgaat komen de kinderen na een lange tijd weer samen om het mysterie rondom de dood van hun adoptievader op te lossen. Daarnaast dreigt er een apocalyps uit te breken waardoor de kinderen nog meer meningsverschil krijgen. De serie staat vanaf 15 februari 2019 op Netflix.

  Microsft/CD Projekt Red

  1. The Witcher

  Dan zijn we aangekomen bij de absolute topper in deze lijst met de beste nieuwe Netflix series van 2019. De populaire monsterjager krijgt zijn eigen Netflix serie, we hebben het natuurlijk over Geralt of Rivia. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski en krijgt na vele games dus ook een serie. De meest populaire Witcher game is de Witcher 3 en gaat over de relatie tussen Geralt en Ciri. Geralt is een zeer bekend personage, het vlaggenschip van de serie en dus een graag geziene gast in andere games.

  Henry Cavill, bekend als Clark Kent in Superman, is al gecast voor de serie als Geralt of Rivia. Hoewel Cavill op sociale media redelijk wat kritiek kreeg voor zijn uitstraling in een teaser, gaat hij toch de rol spelen en gaf hij aan dat het kostuum slechts een prototype was. Natuurlijk is het moeilijk een goede gameserie op te volgen met een tv-serie, maar de bekende personages uit de games keren wel terug in de serie.

  De 10 beste Netflix series in 2019 om naar uit te kijken

  Dit waren de 10 beste Netflix series in 2019 om naar uit te kijken! Ben je het eens met onze keuzes of heb je nog andere nieuwe Netflix series gezien? Laat het ons weten in de reacties! Bekijk ook onze special over de beste Netflix films van 2018 om nog eens terug te blikken op het vorige jaar.

  Dit artikel is op 19 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.