Netflix brengt kerstfilm met Dolly Parton

Article
vrijdag, 30 oktober 2020 om 18:00
netflix mediaf1603813744
Sinterklaas moet nog in het land komen, maar voor je het weet komt de kerst er alweer aan. Netflix sorteert hier natuurlijk alvast op voor en kondigt een kerstfilm aan met niemand minder dan countryster Dolly Parton. Dolly Parton’s Christmas on the Square is vanaf eind november te zien op de streamingsdienst.

Waar kennen we Dolly Parton van?

Dolly Parton maakte in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw grote bekendheid met hits als: “Jolene”, “9 to 5”, “Islands in the streams” en “I will always love you”. Vanwege al haar werk is Parton opgenomen in meerdere Hall of Fame’s won ze vele andere prijzen, waaronder meerdere Grammy’s.
Daarnaast is deze Netflix Original ook zeker niet de eerste film waarin Dolly Parton te zien is. In 1976 had ze al haar eigen televisieshow genaamd Dolly. En vier jaar later in 1980 maakte Parton haar filmdebuut in de film Nine to Five. Daarnaast had ze natuurlijk ook de gelijknamige titelsong voor de film gemaakt. Hiermee werd ze genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe. Daarnaast was Parton ook te zien in de films: Rhinestone, Steel Magnolias, Blue Valley Songbird, Straight Talk. JoyFul Noise en ze had kreeg vorig jaar al een eigen Netflix show, maar daar later meer over.

Waar gaat de film over?

Maar goed, terug naar waar we eigenlijk voor kwamen, de nieuwe film. Wie opzoek is naar een zware drama film kan beter even verder zoeken. Maar als je opzoek bent naar een vrolijke kerstfilm, zit je zeker goed. De filmmusical ziet vol met vrolijke liedjes en heeft een lekker feel good verhaal.
Het verhaal gaat over een rijke, akelige vrouw genaamd Regina Fuller (gespeeld door Christine Baranski). Fuller keert na de dood van haar vader terug in haar kleine geboorteplaats om alle huizen te verkopen. Eén probleem, er wonen gewoon nog mensen in de huizen. Ze wil het zo snel mogelijk verkopen aan ene ontwikkelaar die er een nieuw winkelcentrum op wilt bouwen en de hele toestand speelt zich ook nog eens af vlak voor kerst. Lukt het in deze musicalfilm uiteindelijk toch om Fulller van gedachte te veranderen, zodat iedereen in z’n huis kan blijven wonen? Of staat het hele dorp met kerst op straat?
Naast Dolly Parton zijn in de kerstfilm onder andere ook Christine Baranski, Treat Williams, Jenifer Lewis, Josh Segarra en Jeanine Mason te zien.

Dolly is al te zien op Netflix

Zoals we hierboven al even kort aangaven is Dolly Parton al te zien op Netflix. Sinds vorige jaar heeft ze namelijk haar eigen Netflix Original serie. De serie Dolly Parton’s Heartstring bevat tot nu toe één seizoen van acht afleveringen waarin het steeds als een soort speelfilm in gaat op de verhalen van Dolly Parton. En voor de echte liefhebbers is op Netflix ook nog de de film Dolly Parton: Here I Am te zien.