Netflix aanbod in Nederland - Dit missen we nog!

Article
zondag, 24 januari 2016 om 15:30
xgn google image
Netflix is één van de meest populaire streamingdiensten van het moment en heeft dan ook al ruim 75 miljoen gebruikers wereldwijd. Het aanbod van de dienst groeit met de dag, hoewel enkele grote series toch nog ontbreken. Lees hier over het Netflix aanbod in Nederland en wat we nog missen.

The Flash

Superhelden zijn zeer populair op het moment en het aanbod van superheldenseries groeit dan ook constant. Eerder verscheen op Netflix al het eerste seizoen van Arrow, hoewel zijn tegenhanger The Flash nog niet verschenen is op de streamingdienst.
The Flash en The Arrow leven in hetzelfde universum en de superheld werd ook voor het eerst geïntroduceerd in enkele afleveringen van Arrow. In deze serie speelde Barry Allen echter nog de forensisch onderzoeker voordat hij The Flash werd. Pas later kreeg het karakter zijn eigen serie waarin duidelijk wordt hoe hij de snelste man ter wereld werd.
The Flash verscheen wel al in Amerika, hoewel het nog niet te zien is in het Nederlandse aanbod. Zeker een titel die we missen, aangezien we onze dagen het liefste spenderen met superheldenseries.

James Bond films

Een van de meest iconische filmreeksen is wel James Bond, hoewel geen van de films nog te zien is op Netflix. Met een grote diversiteit aan charismatische karakters hebben de James Bond films al jaren een groot publiek aangesproken.
Acteurs als George Baker, Pierce Brosnan, Christopher Cazenove, Daniel Craig, Sean Connery, Timothy Dalton, Bob Holness, Michael Jayston, George Lazenby, Roger Moore, Barry Nelson, David Niven en Toby Stephens hebben al de legendarische rol vertolkt van de Britse geheim agent.
Netflix is ondertussen de grootste online streamingdienst die er is, hoewel er toch nog veel grote titels ontbreken. Naast enkele series ontbreken er ook films die zeker in deze dienst thuishoren omdat ze de moeite waard zijn om te kijken. Skyfall verscheen wel in de Amerikaanse database van Netflix, hoewel Nederland er nog aan moet geloven. Hopelijk kunnen we binnenkort een paar van deze klassiekers zien verschijnen op Netflix.

Friends

Een van de langstlopende series is toch wel Friends, en hoewel het niet de favoriet is van iedereen is het toch een iconische serie die we niet kunnen missen. Hoewel er van de serie tien seizoenen zijn verschenen en de serie nog steeds af en toe op de televisie te zien is, staat er geen enkel seizoen op Netflix.
Friends gaat zoals de titel al meldt over een groep vrienden in Manhattan en de serie volgt hun levens, problemen, relaties en hoogtepunten. De cast bestaat ook zeker uit bekende namen zoals Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer en Lisa Kudrow. Dit is zeker een titel die veel mensen op Netflix zouden willen zien verschijnen.

Wayward Pines

Wat we graag in series zien is mysterie en plottwisten die we niet verwachten. Wayward Pines zit hier gelukkig vol mee en zorgt ervoor dat je constant op het puntje van je stoel zit. De serie gaat over een Secret Service agent die opeens belandt in het stadje Wayward Pines op zoek naar twee missende agenten. Hij komt er echter al snel achter dat niks is wat het lijkt en dat een uitweg niet mogelijk is.
De serie verscheen in 2015 en ook een tweede seizoen is al aangekondigd. De serie heeft echter het aanbod van Netflix nog niet gehaald. De serie is zeker goed bekeken en krijgt hoge scores en daarom is het ook zeker een titel die we graag zouden zien verschijnen in het aanbod van Netflix.

Mr. Robot

Hoewel het meestal even duurt totdat een serie waarvan een seizoen net geëindigd is op Netflix verschijnt, is dit zeker een titel die we op de streamingdienst willen zien verschijnen. Het is zeker een van de betere series van het moment, met een super sterk verhaal en thema.
Het verhaal gaat over een jonge computerprogrammeur die lijdt aan een sociale angst stoornis en alleen contact kan leggen via hacken. Hij wordt al snel gevonden door een anarchist die zichzelf Mr. Robot noemt en de serie laat een hele hoop duistere elementen in de wereld van technologie zien.
De serie heeft er zojuist het eerste seizoen opzitten, dus het kan zijn dat de serie wel naar Netflix komt, maar pas iets later. Hopelijk besluit de dienst om de serie toe te voegen aan de database, want het is zeker een serie die mensen moeten kijken.

Big Bang Theory

Soms heb je bij het kijken van series behoefte aan een beetje intelligentie, wat nog wel eens ontbreekt bij de doorsnee komedie. In The Big Bang Theory worden er constant dure woorden en technische zinnen naar je gegooid waarvan je brein spontaan pijn gaat doen. En dan hebben we het dus eigenlijk over Sheldon Cooper.
In Amerika is de serie al begonnen aan zijn negende seizoen en ook een tiende seizoen is al besteld. De eerste zes seizoenen zijn momenteel al toegevoegd aan het assortiment van Vlaanderen, hoewel de serie nog niet beschikbaar is in dat van Nederland. We hopen dan maar dat de serie binnenkort ook naar de Nederlandse Netflix komt.

Merlin

We zien steeds vaker hoe klassieke sprookjes of legendes opnieuw verteld worden in de vorm van films en series. Zo kwam in 2008 ook de nieuwe serie Merlin uit, die zoals de titel al vermeld draait om de jonge tovenaar in de tijd van Koning Arthur. De serie draait dan ook geheel om de tovenaar en zien we eindelijk hoe hij de grote tovenaar geworden is die we kennen uit de legendes en sprookjesverhalen.
Hoewel Netflix niet vaak series toevoegt aan het aanbod die afkomstig zijn van de BBC is dit toch een titel die we wel zouden willen zien verschijnen op Netflix. Een beetje ouderwetse magie kan nooit kwaad.

The 100

Een andere serie die momenteel nog niet te zien is op Netflix hoewel de serie wel in Amerika en Canada te zien is, is The 100. De sciencefiction serie waarvan het tweede seizoen ook alweer van start is gegaan heeft zeker een aardige aanhang en veel mensen zouden de serie graag op Netflix zien verschijnen.
De serie gaat over een groep tieners die naar de aarde wordt gestuurd om te kijken of het alweer bewoonbaar is nadat de mensen jarenlang in de ruimte hebben geleefd. Ze komen er al snel achter dat de wereld toch niet zo onbewoond is als ze dachten. Het lijkt zeker een mogelijkheid dat de serie nog naar Nederland komt, vooral om dat serie in andere landen al wel te zien is.