Need For Speed Payback Features - Scheuren door het zand

Article
donderdag, 24 augustus 2017 om 10:35
xgn google image
Er komen eind dit jaar tal van titels uit die het hart van menig raceliefhebber sneller doet kloppen. Terwijl Project CARS 2 en Gran Turismo Sport zich voornamelijk richten op het realisme, pakt Electronic Arts het met Need For Speed Payback toch net iets anders aan. Deze Need For Speed Payback features special vertelt je er alles over.

3. Completer dan ooit

De Need For Speed serie gaat al wat jaartjes mee en in die lange geschiedenis is elke hoek van het digitale asfalt wel eens betreden. Van de nachtelijke straatraces in Need For Speed Underground tot aan het beklimmen van een ranglijst in Need For Speed Most Wanted, de franchise heeft veel memorabele momenten teweeg gebracht. Maar wat welk vaststaat is dat elk deel weer garant staat voor een heleboel actie.
Need For Speed Payback belooft nog wel het meest complete deel ooit in de serie te zijn. Ontwikkelaar Ghost Games heeft goed geluisterd naar feedback van fans op eerdere delen en dat netjes verwerkt in de content die in het nieuwste deel is terug te vinden.
Zo kent Need For Speed Payback een dag-en-nachtcyclus, zijn dragraces terug van weggeweest, is er meer variatie binnen de gameplay die in de game te vinden is en customization is ook uitgebreider dan ooit tevoren.
116620

2. Diepere customization

Veel fans van de serie noemen titels als Need For Speed Underground of Most Wanted de delen binnen de serie waarin je jouw bolide het beste tot in de kleinste details kon aanpassen en tunen. Van de kleur die de lak op de bolide heeft tot aan het type vering dat je verwerkt in de auto. Nadat recentere delen hier deels op inleverden is Electronic Arts met Need For Speed Payback weer op het goede spoor.
Ontwikkelaar Ghost Games beweert zelfs dat het nieuwste deel meer customization mogelijkheden bevat dan welke Need For Speed game ooit gemaakt. Zo bevat de game aanpassingsmogelijkheden die niet in vorige titels zaten, waaronder camera tuning en stance tuning.
Tevens bevat de nieuwe Need For Speed verschillende bouwtypen die je met elkaar kunt vermengen. Zo kun je een raceauto plots ombouwen tot een off-road bolide of pas je jouw auto zo aan dat hij ideaal geschikt is om de politie te slim af te zijn. In theorie geeft de racegame je dus de mogelijkheid om de auto te ontwerpen waar je altijd al van hebt gedroomd. Een hybride, maar dan een stuk cooler dan wat je in werkelijkheid kunt vinden.
116700

1. Groots en episch

Als er een ding is dat niet mag missen in een Need For Speed game is het wel een dikke lading actie. Snelle achtervolgingen, epische stunts en dikke wagens zijn geen overbodige luxe tijdens het spelen van een van de vele titels uit de serie. Need For Speed Payback zet die trend lekker door en doet er her en der zelfs nog een schepje bovenop.
Zo is de wereld van de game niet alleen groter dan in vorige delen, maar ditmaal kun je ook off-road veel delen van de kaart vrijuit verkennen. Er zijn ditmaal geen gebouwen die jouw route blokkeren, Need For Speed Payback mag zich oprecht een open wereld game noemen. En in die wereld zijn genoeg adrenaline-opwekkende capriolen uit te halen.
Zo kent de game filmische missies waarin je veelal auto's steelt van de The House, een criminele organisatie die de touwtjes in handen heeft in het fictieve Fortune Valley. Exploderende SUV's, achtervolgingen met tientallen politiewagens die je op de hielen zitten en natuurlijk hele dure bolides om de show mee te stelen. Need For Speed Payback wordt veelal vergeleken met Fast and Furious en die vergelijking is helemaal op zijn plaats!