De beste en nieuwste MSI features - Wat MSI ons gaat bieden

Article
dinsdag, 07 februari 2017 om 17:59
xgn google image
MSI, de Taiwanese computergigant die vooral bekend staat om zijn grafische kaarten, moederborden en andere hardware, werkt ook hard aan nieuwe software. Zo zit op de nieuwste MSI notebooks en desktops de Nahimic audio software, waarmee je altijd het voordeel hebt in online games. Wij hebben hier de nieuwste en beste MSI features voor je op een rijtje gezet.
MSI staat al langer bekend als een computerfabrikant die veel vernieuwende features toevoegt aan componenten en volledige computers. Zo was MSI met de GT80 Titan de eerste om een mechanisch toetsenbord aan een notebook toe te voegen, maakte MSI voor het eerst gebruik van de Tobii eyetracker op een laptop met de GT72S G TOBII en komt MSI nu als een van de eersten met een volledige lijn computers die beschikken over de nieuwe Intel Kabylake processoren.
Kortom, een heleboel vernieuwingen. Dit zijn de beste nieuwe en oude MSI features op een rijtje. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het weten in de reacties!
MSI features Aegis Ti

Een makkelijk uit te breiden computerkast

Voordat we in de computer zelf en de software hiervan duiken, is het eerst tijd om het uiterlijk een de kast waar alle componenten zich in bevinden uit te lichten. Bijvoorbeeld bij de MSI Aegis desktops. Deze zien er namelijk niet alleen heel strak uit met het ‘Knight Rider’ uiterlijk en de instelbare RGB lichten aan de buitenkant van de computerkast, maar zijn daarnaast ook nog enorm praktisch.
De RGB lichten zijn in te stellen via de vernieuwde Dragon Center software. Deze zit standaard op iedere notebook en desktop uit de MSI Gaming Series. In de Dragon Center software kan je de RGB lichten volledig aanpassen aan de kleuren van de kamer waar je computer zich in bevindt of deze zo laten pulseren dat je een heus discofeest rond je computer kan organiseren.
De kast zelf is ook nog eens er gemakkelijk in gebruik. Via de hendel die achter aan de behuizing zit, kan je makkelijk je computer optillen om deze te verplaatsen. Iets wat bij de standaard ATX torens soms nogal een klusje kan zijn. De grafische kaarten zitten verticaal in de behuizing vast, dus hoef jij je geen zorgen te maken dat je deze afbreekt wanneer je de computer aan zijn hendel vastpakt.
Als je de computer wilt uitbreiden, iets wat je op den duur wel moet doen om de nieuwste games goed te blijven te spelen, kan dat met de Aegis desktops van MSI ook gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt om dit te doen is een kruiskopschroevendraaier en je eigen handen. Aan de achterkant van de kast kan je een aantal schroeven losdraaien, waarna het losmaken van de panelen een kwestie is van deze losklikken en uit de behuizing te schuiven.
Nadat de panelen los zijn gemaakt, kan je alle componenten losmaken, uitwisselen voor iets anders of je computer uitbreiden. Zo kan je bijvoorbeeld een extra harde schijf toevoegen of gemakkelijk een grafische kaart uitwisselen.
Het enige wat je moet doen is de tray of de oude grafische kaart los te maken, en de nieuwe componenten toe te voegen. Aan bekabeling hoef je niet te denken, want deze zitten al op zijn plek. Alles wat je dus moet doen is het onderdeel goed vastmaken.
MSI features Nahimic 2

De ultieme MSI feature: een in-game sound tracker

De nieuwste MSI features zitten niet alleen aan de buitenkant van je desktop en notebook. Zo maakt MSI, naast Dragon Center, ook gebruik van andere gespecialiseerde gaming software en audio. Deze beschikken namelijk over Nahimic 2, een audio software voor gaming.
Met Nahimic 2 wordt je op meerdere manieren geholpen in games. Zo wordt de kwaliteit van de audio niet alleen verbeterd, maar komt deze ook met een aantal speciale features.
Zo kan Nahimic 2 visueel aangeven waar een geluid in-game vandaan komt. Op je scherm komt, wanneer je de Sound Tracker Function geactiveerd hebt, een pijltje die wijst naar de plek waar het geluid vandaan komt. Hierdoor ben je in online en offline games je tegenstander altijd een stapje voor.
De Sound Tracker bestaat uit een cirkel met een bewegend pijltje die terwijl je aan het gamen bent, op je scherm te zien zijn. Deze is volledig aan te passen. Je kan in de opties van Nahimic aangeven hoe groot de Sound Tracker moet zijn in-game, hoe transparant deze is en de positie van de radar.
MSI features Audio Launchpad

Altijd al streamer willen worden?

Ben jij een streamer op Twitch of YouTube of zou je dat graag willen worden? Dan zullen de XSplit Gamecaster en Nahimic 2 software jou als muziek in de oren klinken. Met deze handige programma’s wordt het streamen gemakkelijker en kan je jouw streams een stuk leuker maken om naar te kijken.
Nahimic 2 werkt samen met XSplit Gamecaster, een programma waarmee jij kan beginnen met streamen. Door je hierop aan te melden en vervolgens je Twitch-account hieraan te linken, kan jij beginnen met streamen.
De hierboven genoemde Nahimic 2 software komt met een feature genaamd Audio Launchpad, waarmee jij een aantal pre-recorded audio clips kan laten horen tijdens het streamen. Het enige wat je hoeft te doen is het programma openen, een aantal geluiden uploaden en wanneer je streamt op de knoppen in het programma drukken om de geluiden te laten horen.
Maar dat is niet het enige wat je met Nahimic 2 kan doen op het gebied van streamen. Nahimic 2 dempt namelijk het achtergrondgeluid van je microfoon, wat je stream een stuk plezieriger maakt om naar te kijken.
Benieuwd hoe je zelf een MSI computer in elkaar moet zetten? Lees en bekijk dan hier hoe je zelf een computer bouwt!