Mortal Kombat X multiplayer details - Een overzicht van alle mogelijkheden

  Mortal Kombat X ligt intussen al even in de schappen en er worden volop schedels ingeslagen. NetherRealms game heeft een heel aantal singleplayer mogelijkheden, maar biedt ook een aantal multiplayer modi. En die gaan we hier uitgebreid onder de loep nemen.

  Allereerst zullen we op deze pagina even op een rijtje zetten wat Mortal Kombat X precies aan mogelijkheden te bieden heeft op multiplayer gebied. Je kunt hier dus netjes op een rijtje zien staan wat er allemaal te halen valt als je Mortal Kombat X in huis haalt.

  Vanzelfsprekend hebben we ook al een review van Mortal Kombat X online staan waarin we het spel aan de tand gevoeld hebben.

  Mortal Kombat X multiplayer details:

  Offline: Ja (2 spelers)
  Online: Ja
  Coöperatieve campaign: Nee
  Competitieve multiplayer: Ja
  Player versus Player: Ja
  Drop-in drop-out: Nee
  Lobby: Ja

  Doet ons denken aan:

  Mortal Kombat
  Street Fighter IV

  Mortal Kombat X multiplayer details - de pluspunten

  Mortal Kombat X heeft een heleboel modi waarin je naar hartelust je lusten kunt botvieren. Op deze pagina zetten we deze op een rijtje voor je, met daarbij wat het precies inhoudt. We beginnen met de Faction Wars.

  In het begin van het spel, nog voordat je het hoofdmenu voor je kiezen krijgt, laat Mortal Kombat X je een factie kiezen. Je hebt de keuze uit de Lin Kuei, Black Dragon, Brotherhood of Shadow, White Lotus en de Special Forces.

  De Faction Wars duren ook steeds exact een week. In die tijd draagt alles wat je in Mortal Kombat X doet bij aan de punten van jouw factie. Win je een gevecht, krijg jij punten, maar ook je factie. Behaal je een uitdaging, krijgt je factie ook punten. En zo verder.

  De Faction Wars gaan alleen verder dan dat, want online kun je het opnemen tegen leden van andere facties. Dit kun je in je eentje doen in de Rooms modus of als team in de Faction Battle. In de Rooms kies je steeds een lobby, waar je dan spelers uitdaagt om te knokken. Ook kun je daar zelf uitgedaagd worden.

  In de Faction Battle modus ga je andere spelers te lijf als team. De teams bestaan uit vijf spelers. De gevechten in Faction Wars zijn wel één tegen één, maar iedere keer krijgt de winnende kant een punt toebedeeld. Na vijf matches wint de factie met de meeste punten.

  Telkens als iemand wint worden er natuurlijk ook hier punten verdeeld. En ook hier krijgen de spelers alsook de factie punten toebedeeld.

  Aan het einde van de week is de Faction War ten einde. De winnende factie wordt dan uitgeroepen en de spelers die daar loyaal aan zijn worden beloond met leuke dingen. Dit kunnen Koins zijn, Easy Fatality tokens, maar bijvoorbeeld ook een outfit voor je karakter.

  Daarna begint er gewoon weer een nieuwe Faction War. Verander je nou van factie, dan verdwijnen de door jou opgebouwde punten tot daar aan toe. Je begint dan met opbouwen van punten voor de nieuwe factie.

  Natuurlijk is het niet allemaal om facties te doen in Mortal Kombat X. Je kunt ook gewoon tegen andere spelers vechten in de Versus modi die het spel biedt. Mortal Kombat X biedt je verschillende Versus modi; het normale één-tegen-één gevecht die je Ranked of Unranked kunt spelen en King of The Hill.

  In de (online en offline) Versus modi kun je ook nog kiezen voor de normale variant of de Test Your Luck variant. Test Your Luck is het normale gevecht, maar dan met een aantal willekeurige handicaps of boosters. Zo kan het dus zijn dat er ineens hoofden uit de lucht komen vallen, dat je niet kunt springen of slaan of dat een van de spelers minder leven heeft.

  De Test Your Luck variant is erg leuk om te spelen, omdat je nooit weet wat je krijgt en altijd een verrassend gevecht hebt. In de King of the Hill modus moet je zo lang mogelijk aan de winnende hand blijven. Er zullen eindeloos spelers op je af komen (die in die lobby zitten natuurlijk) en je van de troon proberen te stoten.

  Hoe langer je op de winnende plek zit, des te meer punten je zult scoren. En de punten die je scoort zijn niet alleen ervaringspunten, maar ook Respekt Points. Deze komen ook in Ranked Matches voorbij en geven als het ware je rang aan.

  De laatste online modus is de Tower Battle. Deze is enigszins vergelijkbaar met de offline Towers, maar dan moet je proberen de score van andere spelers te verbreken. Dat doe je dan weer door zo snel mogelijk en zo bruut mogelijk te winnen en tevens een serie uitdagingen te voltooien.

  Mortal Kombat X multiplayer details – de minpunten

  De King of the Hill Modus is een erg leuke en misschien wel de leukste online modus die Mortal Kombat X je biedt. Het nadeel is alleen dat zodra er behoorlijk wat spelers in de lobby zitten, je erg geduldig moet zijn alvorens je de huidige koning van zijn troon mag schoppen.

  Aan de andere kant kun je in de tussentijd wel ieder gevecht live volgen en dat geeft je de gelegenheid je tegenstanders te bestuderen. Gebruik dat als je voordeel terwijl je wacht!

  NetherRealm heeft in Mortal Kombat X geprobeerd om iedereen een zo soepel mogelijke online ervaring te geven en dat is redelijk gelukt door de aanpassingen in de netcode. Toch merk je online dat het soms nog steeds hapert. De aanpassingen zijn dus eigenlijk een voordeel, maar het is nog steeds niet altijd wat het moet zijn.

  Een redelijk groot nadeel doet zich momenteel voor bij in ieder geval de PlayStation 4 bezitters. Zij kunnen namelijk allen tegen mensen uit hun eigen regio spelen. Een knokpartij met die ene Amerikaanse gast uit je vriendenlijst zit er dus niet in. Het is te hopen dat NetherRealm nog met een patch komt.

  En dan zijn daar nog de godvergeten n00bs. Het is natuurlijk erg goed dat NetherRealm rekening houdt met de nieuwkomer en dat ze het spel van easy Fatalities (en Quitalities) hebben voorzien, maar het is o zo irritant dat er weer een gast voorbij komt die niks, maar dan ook niks kan, alleen maar springt en dat zelfs in een Ranked Match.

  Mortal Kombat X biedt dus genoeg multiplayer plezier, maar er zijn wel enkele verbeterpunten merkbaar. Toch ligt het hart van de fighting game fanatiekeling op dit vlak van het spel en dat weet NetherRealm blijkbaar erg goed. Er is qua modi genoeg geleverd, goed nagedacht over eventuele problemen en ook nog eens verbeterd wat in Mortal Kombat echt shit was; de netcode.

  Mortal Kombat X

  Verkijgbaar vanaf 14 april 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.