De 6 mooiste Dutch Comic Con Cosplay

Article
vrijdag, 31 maart 2017 om 15:43
xgn google image
Dit weekend op de Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht kon je als fan weer genieten van bordgames, strips, films en series. Daarnaast waren er ook veel cosplayers aanwezig. Waarvan we de mooiste Dutch Comic Con Cosplay voor jullie op een rijtje hebben gezet.

6. Poison Ivy en Jessica Jones

Op Comic Con hebben we allerlei soorten cosplay gezien van DC Comics en Marvel. Naast de vele Captain America’s en Harley Quinn’s zijn we ook Poison Ivy en Jessica Jones tegengekomen. De vriendinnen hebben ervoor gekozen om als minder bekende powervrouwen verkleed te gaan.
Poison Ivy staat bekend als een van de grootste ecoterroristen ter wereld. Ze gebruikt giffen uit planten en uit haar eigen lichaam voor haar criminele doeleinden. Met deze giffen heeft ze onder andere Batman en Superman al eens in haar macht gekregen.
Jessica Jones daarentegen is gebaseerd op de gelijknamige superheldin in de stripserie Alias van Marvel. In de stipserie Alias is Jones een voormalige superheldin die eigenaresse en zelfstandig uitbaatster wordt van Alias Private Investigations. Daarbij werkt ze als privé detective in New York City.
108478

5. Star Wars dudes

Net als in iedere andere editie van Comic Con wordt Star Wars overweldigend goed gepresenteerd. Naast de LEGO kunstwerken, stripboeken en actiefiguren heeft de officiële Star Wars fanclub in Nederland weer alles voor de fans uit de kast getrokken.
Zo hebben we de enige echte Han Solo gezien en ook een Chewbacca van meer dan 2 meter lang. Daarnaast zagen we ook replica’s van Star Wars attributen uit de Battlefront game en uit de films. Waaronder de transporter met echte nep explosieven die in het rood zijn geverfd. Met de bijbehorende Stormtroopers natuurlijk.
108479

4. Bilbo Baggins

In de fictieve wereld van Midden-aarde van de schrijver Tolkien leidt Bilbo een simpel en bescheiden leven. Net als alle andere Hobbits woont hij in de Gouw, een afgelegen streek in het Westen van Midden-aarde.
Het huis althans de voorgevel van het huis van Bilbo is mooi weergegeven. Net als in de boeken en films kloppen de attributen, waaronder de deur, het gras en de verjaardagsuitnodiging van Bilbo.
Bilbo zelf is door invloed van de Ring meer dan 131 jaar oud geworden. Dit vraagt natuurlijk om een feestje waarbij heel het dorp is uitgenodigd. De dorpsbewoners, of in zekere zin de Comic Con bezoekers, konden met de oude Bilbo op de foto gaan. Maar net als in de verhalen van Tolkien wilde de oude en grijze man niets van het volk, wij dus, hebben. Waardoor hij er wel heel zuur opstaat.
108480

3. Ariël

Het personage Ariël werd door haar uitstekend gecosplayed. Het pakje is een mooie weerspiegeling van de daadwerkelijke outfit van Ariël, tevens heeft zij ook het juiste figuur voor deze outfit.
Ariël is een jonge zeemeermin en een van de zeven dochters van koning Triton en koningin Athena. Ze woont in Atlantica, het zeekoninkrijk van haar ouders. Ariël is avontuurlijk en nieuwsgierig en heeft een obsessie voor mensen.
Haar vader Triton kan dit absoluut niet hebben en wijst zijn muzikant Sebastiaan de krab aan om op haar te letten. En samen met haar beste vriend de vis Botje maken ze leukste zee avonturen mee.
108481

2. Jurassic Park

De Nederlandse fanclub Jurassic Park Nederland van Jurassic Park heeft nagenoeg een volledige set nagebouwd van de eerste Jurassic Park film. Alle grote bekende acteurs en attributen van de film waren te zien op de set. Zoals je enige echte Jeep en de personages Ellie Sattler, Alan Grant en iemand van A.C.U (Asset Containment Unit.
Het verhaal van de film gaat over een miljardair die erin slaagt om op een eiland dinosauriërs te creëren uit hun DNA. Deze dino’s worden in het park als attractie gebruikt, maar tijdens een controlebezoek vóór de officiële opening loopt het niet helemaal volgens planning.
Deze gebeurtenis werd ook door de fanclub gebruikt, ze lieten een levensechte cosplayer die als Velociraptor verkleedt is los. Deze gevaarlijke dino werd door de eigenaar en een paar leden van A.C.U. begeleid over de beursvloer door de bezoekers van de Comic Con.
108482

1. World of Warcraft: The Lich King

Deze eindbaas was verkleed gegaan als The Lich King uit World of Warcraft. Zijn nagenoeg perfect gemaakte cosplay outfit is een mooie hommage aan het gelijknamige karakter in de World of Warcraft DLC.
De persoon in kwestie had maar liefst negen maanden aan zijn outfit gewerkt. En dit was dan ook duidelijk te zien. Als heer en meester van de ‘Scourge’ leidt hij zijn land vanaf de ‘Frozen Throne’ op de ‘Icecrown Glacier’.
Ondanks zijn angstaanjagende positie in de wereld van World of Warcraft was hij een van de meest toegankelijke volledig geklede cosplayers op de Dutch Comic Con in Jaarbeurs utrecht.

Populair Nieuws