Mirror's Edge Catalyst details - Wat weten we al?

Article
vrijdag, 19 juni 2015 om 17:01
xgn google image
De releasedatum van Mirror's Edge Catalyst is inmiddels bekend: het spel zal op 23 februari 2016 uitkomen. Wederom staat heldin Faith in de hoofdrol. Wat weten we nog meer over de nieuwe game? Check hier alle Mirror's Edge Catalyst details op een rijtje!
In Mirror's Edge Catalyst zal het gaan om een origin story over Faith, die we natuurlijk allemaal kennen als de heldin uit het origineel. Ook dit deel zal weer geheel in first-person perspectief zijn. In deze special lees je alle Mirror's Edge Catalyst details die op dit moment bekend zijn, om te beginnen bij het verhaal.

Mirror's Edge Catalyst details - Het verhaal

Mirror's Edge Catalyst speelt zich af in de stad Glass City, waar privacy en persoonlijke vrijheid verleden tijd zijn. De inwoners van de stad nemen vrijwillig deel aan hun eigen onderwerping, en zijn gevoelloos geworden door nutteloze consumptie en hersenloze entertainment. Mensen die vraagtekens zetten bij de machthebbers worden stilletjes uit de weg geruimd. Angst houdt de burgers in bedwang, en hebzucht en jaloezie zijn hun drijfveren.
Faith is een Runner, en ze leeft onder de radar op de daken van de stad. Werkend als spion in dienst van bedrijven, inbreker en koerier neemt ze de moeilijkste runs op zich. Haar leven draait rond vrijheid, maar wanneer een roekeloze keuze haar wereld op zijn kop zet, wordt ze met tegenzin in de strijd tegen het conglomeraat gegooid. Omdat Faith haar eigen moraal niet tegen wil gaan, komt ze tot botsing met de machthebbers.
Haar vijand is het conglomeraat en diens krachtige veiligheidsdienst KrugerSec, onder leiding van Gabriel Kruger: een man die zijn leven wijdt aan het behouden van de huidige orde en aan het beschermen van deze orde tegen zowel interne als externe vijanden. Voor Kruger heiligt het doel de middelen, en hij is bereid alles en iedereen op te offeren om zijn doelen te bereiken.
Mirror's Edge Catalyst details

Geheel free-roam

Een van de nieuwe Mirror's Edge Catalyst details is het feit dat Glass City compleet free-roam zal zijn. Je kan dus als Faith gaan en staan waar je maar wilt. Wanneer je op nieuwe plekken komt kan je hier missies oppakken, maar vrijheid staat ten alle tijden bovenaan. Vanwege de hoge prioriteit van vrijheid bevat het spel geen laadtijden of losse levels.
Door middel van de verhaallijn van het spel krijg word je geleidelijk aan door de hele stad geleid. Deze verhaallijn wordt verteld via een serie aan elkaar gelinkte missies, maar tussen deze missies door hebben spelers totale vrijheid om de stad zelf te verkennen. Dit kan je doen door middel van races, puzzels en meer.
Een voorbeeld is Dash, een soort race waarbij je zo snel mogelijk van punt A naar punt B moet komen. Dash is zowel een uitdaging voor je vaardigheden om zo snel mogelijk te bewegen en momentum op te bouwen, als een uitdaging voor jouw navigatievermogen in de stad. Ook zijn er volgens de Mirror's Edge Catalyst details op de website van EA andere puzzels in het spel die zich richten op de omgeving, zoals Billboard Hack, waarbij Faith bovenop een billboard moet klimmen om deze te hacken.

Geen vuurwapens

Hoewel de focus van het spel op vloeiend bewegen ligt, heeft Faith ook vijanden en zal ze soms moeten vechten. Volgens de nieuwe Mirror's Edge Catalyst details zal de combat in het spel zich focussen op vlotte bewegingen en snelheid, en Faith zal hierbij geen vuurwapens kunnen gebruiken. Dit aspect is namelijk compleet verwijderd uit de game: je kan zelfs geen wapens van de grond oppakken. In plaats van wapens zal Faith gebruik maken van opgebouwde snelheid, timing en omgeving om haar vijanden uit te schakelen, maar nooit te doden.
In verdere Mirror's Edge Catalyst details werd bekendgemaakt dat Faith ook skills zal hebben die zich kunnen ontwikkelen, waardoor haar bereik groter zal worden. Dit bereik kan nog verder vergroot worden door het gebruik van gadgets, waardoor Faith zich uiteindelijk zal kunnen wagen aan plekken die onmogelijk te bereiken lijken te zijn.
Mirror's Edge Catalyst draait om skill, maar zowel amateurs als professionals kunnen van het spel genieten. Je kan van dak naar dak rennen om de nieuwe high score te proberen te breken, of je kan een poging wagen om een moeilijk te bereiken plek te verkennen. De vrijheid van keuze is compleet aan jou, wat een van de belangrijkste Mirror's Edge Catalyst details lijkt te zijn.
Mirror's Edge Catalyst details

Mirror's Edge Catalyst details - Release op 23 februari

Het duurt nog even tot Mirror's Edge Catalyst uitkomt, maar het spel is al wel te pre-orderen. Wanneer je de digitale versie van het spel pre-ordert op de PC, de Xbox One of de PS4 kan je overigens ook exclusieve in-game items krijgen. Het gaat om twee items genaamd de Combat Runner Kit en de Speed Runner Kit.
De Combat Runner Kit bevat een shader met het thema combat, waardoor je kan veranderen hoe je er uitziet in de werelden van andere spelers. Ook bevat het een Runner Tag, die te zien zal zijn in de leaderboards. Verder bevat het een unieke achtergrond voor de Screen Hacks in de game. De Speed Runner Kit bevat een shader met het thema snelheid, een andere Runner Tag voor in de leaderboards en een andere unieke achtergrond voor de Screen Hacks.

Populair Nieuws