Top 5 mini consoles die jullie willen zien!

Article
donderdag, 04 mei 2017 om 16:02
xgn google image
Met het succes van de NES Mini en de geruchten rondom een SNES Mini hebben wij jullie afgelopen week gevraagd om te stemmen in de poll voor de volgende mini console die jij graag zou willen zien. De stemmen zijn geteld en dit is het resultaat!

5. PlayStation 2 Mini console

We beginnen de lijst met de PlayStation 2, die net iets meer stemmen heeft gekregen dan de eerste PlayStation en de eerste Xbox. De PS2 kwam voor het eerst op de markt in 2000 en was een groot succes. De console is zelfs uitgegroeid tot de beste verkochte console ooit met meer dan 150 miljoen sales. Met zo'n groot succes is het geen wonder dat jullie de 17 jaar oude console als mini console terug willen zien.
Er zijn duizenden games waar de PlayStation 2 Mini uit zou kunnen kiezen om aan te bieden. Alle God of War, Ratchet & Clank en Jak & Daxter games lijken ons een must voor de miniatuur console. De lijst zou aangevuld kunnen worden met titels als GTA San Andreas, Devil May Cry en Kingdom Hearts. Welke games zou jij willen zien op een PS2 Mini?
110890

4. Dreamcast Mini console

De vierde plek is gereserveerd voor de Dreamcast. Deze console van SEGA verscheen in Europa voor het eerst op de markt in oktober 1999. De console deed het in eerste instantie niet heel slecht, maar naarmate de release van de PS2 dichterbij kwam werd de console steeds minder verkocht. In 2001 trok SEGA de stekker uit de Dreamcast en stopte daarna compleet met het maken van consoles.
Er is een aantal games die absoluut niet mag missen als er een Dreamcast Mini gemaakt zou worden. Shenmue is daar een goed voorbeeld van. Deze game heeft een groot aantal fans weten te verzamelen over de jaren die een Shenmue 3 kickstarter in recordtijd hebben betaald. Ook games als Crazy Taxi, Virtua Tennis en Jet Set Radio mogen absoluut niet missen.
110891

3. GameCube Mini console

Aangekomen in de top 3 vinden we de GameCube. Blijkbaar zien jullie het wel zitten om een kleinere variant van de in 2002 verschenen Nintendo console te kopen. De GameCube deed een hoop goed in zijn tijd en heeft een flinke lading goede games gekregen. De console is uiteindelijk ruim meer dan 20 miljoen keer verkocht, wat voor Nintendo erg weinig was tot de Wii U voorbij kwam.
Aan goede games heeft de GameCube geen gebrek, dus er is met gemak een indrukwekkende lijst samen te stellen met games voor de GC Mini. Super Smash Bros Melee is de eerste titel die naar boven komt. Ook titels als The Legend of Zelda The Wind Waker, Super Mario Sunshine, Luigi's Mansion, Pikmin en Metroid Prime kunnen niet overgeslagen worden op deze console. Welke games zou jij nog meer willen zien op een GameCube Mini?
110892

2. Nintendo 64 Mini console

Voor de GameCube was er de Nintendo 64, die jullie massaal naar een tweede plek hebben gestemd. Deze Nintendo console kwam hier voor het eerst op de markt in 1997. Tijdens de launch waren er maar twee games te koop voor N64: Super Mario 64 en Pilowings 64. Het gebrek aan games bleef een trend voor de N64 en uiteindelijk zijn er maar 388 game voor de console uitgebracht.
De game die uitgebracht werden, waren wel pareltjes die we nooit zullen vergeten. Alle Mario games kunnen we al op de lijst zetten van titels die wel willen zien op een Nintendo 64 Mini. Ook GoldenEye 007 mag niet ontbreken, aangezien dit het begin van moderne shooters was. The Legend of Zelda Ocarina of Time en Conker's Bad Fur Day zijn ook nog titels die niet mogen ontbreken mocht de N64 Mini ooit verschijnen.
110893

1. SNES Mini console

De console die jullie naar de eerste plek hebben gestemd en dus het meest willen zien als miniatuur versie is de Super Nintendo. De SNES werd voor het eerst naar Europa gebracht in 1992. Het SNES tijdperk ging gepaard met de meest extreme console oorlog ooit tussen Nintendo en SEGA. In reclames werd de concurrent rechtuit afgezeken om er zelf beter uit te komen.
Er zijn genoeg SNES games die het waard zijn om op een eventuele SNES Mini te zetten. We vroegen jullie al eerder welke titels jullie graag willen zien en The Legend of Zelda A Link to the Past kwam daaruit op nummer 1. Ook games als Donkey Kong Country, Super Mario World, Secret of Mana, Super Metroid en Final Fight mogen niet vergeten worden in de line-up.

Populair Nieuws

Laatste Reacties