Microsoft gamescom 2015 persconferentie - Wat kunnen we verwachten?

Article
dinsdag, 04 augustus 2015 om 9:37
xgn google image
Microsofts persconferentie tijdens de E3 was zeer geslaagd, maar toch ontbraken er een paar belangrijke titels. Gelukkig zien we deze terug tijdens de Microsoft gamescom 2015 persconferentie. Wij vertellen je wat Microsoft in petto heeft!
Games aankondigen is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt: om zoveel mogelijk mensen van een nieuwe titel te laten horen, is timing van levensbelang. Om die reden besloot Microsoft tijdens de E3 niet alle grote Xbox One-games te tonen, maar een paar aankondigingen te bewaren voor gamescom.
Een verstandige beslissing, want tussen al het E3-geweld kon niet aan alle titels voldoende aandacht worden besteed. Nu een paar grote aankondigingen al zijn gedaan, heeft een game als Crackdown meer ruimte op het podium. Maar Microsoft komt met meer aankondigingen, die je hier allemaal kunt terugvinden.

Crackdown

We hadden Crackdown hierboven al even genoemd. Niet voor niets, want Crackdown zal uitgebreid aan bod komen tijdens de Microsoft gamescom 2015 persconferentie. In de trailer bovenaan dit artikel kun je al een paar elementen van de game zien, zoals de setting (een futuristische stad vol kleurrijke neonlichten).
Daarnaast zal Crackdown ook heel veel actie bevatten, die soms wel heel erg over de top gaat. Zo rijdt in de trailer een vrachtwagen vol explosieven tegen een instortend gebouw op, als onderdeel van een kettingreactie die uiteindelijk een crimineel uitschakelt. Mogelijk wordt tijdens gamescom bekend wanneer deze spectaculaire game te koop is.
75910

Scalebound

Xbox-baas Phil Spencer had online al laten weten dat Scalebound, samen met Crackdown en Quantum Break (zie de volgende pagina) getoond zouden worden als onderdeel van de Microsoft gamescom 2015 persconferentie. In Scalebound, een actie avonturengame, kom je in een vreemde junglewereld terecht, waarin je een band opbouwt met een vuurspuwende draak.
Deze band geeft je ook speciale vaardigheden: in de trailer kon de hoofdpersoon bijvoorbeeld een harnas oproepen, dat sterk doet denken aan de schubben van de draak. Met dit wezen moet je kolossale monsters verslaan: dit doe je door met draak samen te werken en gebruik te maken van bijzondere krachten en wapens.
75911

Quantum Break

De tijd manipuleren is een thema dat we al vaker hebben teruggezien in games, maar Quantum Break lijkt zich binnen dit genre prima te kunnen onderscheiden. Het spel zal op gamescom voor het eerst live te zien zijn en belooft een bloedstollende actiegame met een diepgaand verhaal te worden.
In dat verhaal speel je met Jack Joyce, die na een verkeerd afgelopen tijdreisexperiment de kracht om de tijd te stoppen heeft ontwikkeld. Samen met andere personages, die ook tijdkrachten hebben gekregen, wordt hij achtervolgd door het sinistere bedrijf Monarch. De intriges binnen Monarch zullen in de stijl van een moderne tv-serie worden getoond.
75912

Inside

Het is niet bevestigd of Inside daadwerkelijk getoond zal worden tijdens de Microsoft gamescom 2015 persconferentie, maar die kans is vrij groot. Het is immers waarschijnlijk dat de game dit jaar nog uitkomt: de game zou oorspronkelijk begin dit jaar in de winkel liggen, maar ontwikkelaar Playdead zei iets meer tijd nodig te hebben.
Inside draait om een jongetje dat als enige persoon ter wereld zijn vrije wil nog heeft, terwijl alle andere mensen bestuurd worden alsof het robots zijn. De jongen zal zich een weg door deze donkere en gevaarlijke wereld moeten banen, waarvoor de game gebruik maakt van zowel stealth- als platformelementen.
75913

Meer verrassingen

Naast de al aangekondigde games zal Microsoft ook nieuwe onthullingen doen op gamescom, zo beloofde Phil Spencer. Ook krijgen eerder vertoonde games, zoals Cuphead, wellicht een releasedatum, aangezien de Microsoft gamescom 2015 persconferentie zich prima voor zulke aankondigingen leent.
Met welke verrassingen Microsoft nog meer op de proppen zal komen, blijft speculeren. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat de Microsoft gamescom 2015 persconferentie een paar sterke titels zal tonen. Misschien zitten daar ook een paar grote titels als Halo 5 en Forza Motorsport 6 bij.
De games op deze lijst zijn in ieder geval al voldoende om ons erg nieuwsgierig en enthousiast te maken!

Populair Nieuws

Laatste Reacties