Microsoft event verwachtingen - De belangrijkste nieuwe Windows 10 devices

Article
maandag, 05 oktober 2015 om 13:28
xgn google image
Er vindt deze dinsdag een groot event van Microsoft plaats in New York, waar het bedrijf officieel zijn nieuwe Windows 10 apparaten gaat introduceren. Het wordt naar verwachting een van de grootste events van Microsoft ooit en daarom hebben we hier de Microsoft event verwachtingen opgesteld.

Windows 10 updates

Windows krijgt een grote nieuwe update, namelijk de update met de codenaam "Redstone". Aangezien deze pas in 2016 naar ons toe komt, wordt hier waarschijnlijk niet veel informatie over gegeven tijdens het event dinsdag. Wel denkt men dat Microsoft ons meer gaat vertellen over de Windows 10 updates, Windows 10 Mobile en Threshold 2.
De Threshold 2 update werd verwacht in oktober, maar nu blijkt deze in november te komen. Dit geeft Microsoft de tijd om de update nog meer te optimaliseren. We verwachten meer informatie te krijgen over de updates en de releasedatum van de updates.
Naar verwachting gaat Microsoft ons meer informatie geven over de OS op de Xbox One console. Hierbij moet je denken aan meer details over de New Xbox One Experience en de officiële releasedatum van deze update.

Lumia 950 en 950 XL

Een van de grootste aankondigingen deze dinsdag tijdens het Microsoft event gaat over de Lumia 950 en de Lumia 950 XL. Het is alweer 18 maanden geleden, sinds Microsoft ons kennis liet maken met de Lumia 930 en het is ondertussen een jaar geleden sinds de komst van de Lumia 830. Met die reden kunnen Windows Phone fans niet wachten tot de officiële onthulling van de Lumia 950 en 950 XL.
Er is al veel informatie over de nieuwe telefoons op het internet verschenen. Gelekte informatie van de presentatie van Microsoft enkele dagen geleden bevestigt de meeste specificaties van de nieuwe telefoons. Ook zijn er al foto's in hoge resolutie verschenen van beide telefoons, waarin alle kanten van de telefoons te zien zijn. Dit is ook door Microsoft bevestigd, waarbij ze zeggen dat de informatie per ongeluk op de website is beland.
De enige informatie die nog ontbreekt en die we zeker morgen tijdens het event krijgen is de prijs van de telefoons en de beschikbaarheid.
Naast deze informatie zijn er ook enkele geruchten rondgegaan over de komst van een andere nieuwe telefoon: de Lumia 550. Er is wel duidelijk gemaakt dat de 950 en 950 XL de meeste podiumtijd krijgen, waardoor een presentatie van de 550 niet zeker is.
De Lumia 550 wordt een smartphone die beschikt over een interessante verkoopprijs, deze wordt namelijk verkocht voor onder de 150 euro. Wat al bekend is, is dat de telefoon voorzien zal zijn van een 4.7 inch AMOLED scherm met een beeldschermresolutie van 720p HD. Verder krijgt de telefoon een camera van 5 megapixels en een achtercamera van 2 megapixels. De telefoon wordt ook voorzien van een lange accuduur.

Surface Pro 4 en Surface XL

De race om wie de beste tablet kan produceren is druk in de weer. Zo heeft Apple vorige maand zijn nieuwe iPad Pro aangekondigd en heeft Google enkele dagen geleden zijn nieuwe Pixel C tablet bekendgemaakt tijdens een evenement. Met deze fikse concurrentie moet Microsoft hard aan de bak.
Het was al moeilijk genoeg om uit te blinken met de Surface Pro 3, dus Microsoft moet nog harder zijn best doen met de Surface Pro 4. Als we de Surface Pro 4 vergelijken met de nieuwe Lumia telefoons, dan kunnen we zien dat bij de tablet juist ongeveer alle specificaties nog een mysterie zijn.
Enkele informatie over de nieuwe tablet is wel bekend, zoals het feit dat het gaat lopen op een zesde generatie Skylake processor, het een verbeterd 12 inch scherm met een resolutie van 4K krijgt en waarschijnlijk zelfs een grotere batterij waardoor de tablet langer meegaat dan zijn voorganger.
Een ander gerucht geeft aan dat de Surface Pro 4 een broertje krijgt met een 14 inch scherm, die ook wel de Surface XL genoemd gaat worden. Deze schijnt dunner te worden dan de Surface Pro 3, krijgt een SSD kaart van 1TB, wordt aangedreven door een zesde generatie Intel Skylake CPU en krijgt ook ondersteuning van Windows' nieuwe functie: Windows Hello gezichtsherkenning.
Er is niet veel informatie beschikbaar, maar we krijgen naar verwachting een 14 inch versie van de Surface Pro 4 te zien tijdens het event deze dinsdag. Ook schijnt dit de eerste Windows 10 tablet te zijn met een RAM geheugen van 16GB en ondersteunt deze Xbox Game streaming. Dinsdag kunnen we zeker de missende specificaties te horen krijgen en de nodige bevestiging van de geruchten.

HoloLens

Naar verwachting wordt de HoloLens van Microsoft weer een verrassingspakket. Microsoft deed dit al eerder dit jaar, toen het bedrijf de HoloLens introduceerde tijdens de lancering van Windows 10. Tijdens dit evenement liet het bedrijf zelfs een demonstratie zien van dit apparaat.
De HoloLens is een smart glasses headset, dat in principe een draadloze Windows 10 computer is. Het maakt gebruik van geavanceerde sensoren, een stereoscopisch HD display scherm en stereo geluid voor augmented reality toepassingen.
Verder werd al tijdens de E3 van dit jaar aangekondigd door Microsoft dat de HoloLens gebruikt kan worden om het populaire 3D spel Minecraft te spelen. Het lijkt een zekerheid dat er meer informatie zal volgen over de HoloLens tijdens het event deze dinsdag. Ook krijgen we dan waarschijnlijk een releasedatum te horen voor het nieuwe apparaat.

Microsoft Band 2

Het is alweer een jaar geleden sinds Microsoft de eerste versie van de Microsoft Band uitbracht. Deze fitness gadget bracht genoeg populariteit met zich mee, maar viel niet in de top zeven van draagbare gadgets.
Microsoft schijnt na enkele negatieve reacties op de Band van Anthony Tosie van Neowin besloten te hebben om zijn opbouwende kritiek van harte te nemen en nu zijn er dan ook foto's verschenen van de Band 2 die een gebogen scherm heeft gekregen. Het design is verder zo'n beetje hetzelfde gebleven als de originele Band, maar heeft wel een luxueuzere uitstraling gekregen.
Het schijnt dat de nieuwe Band 2 al maanden in de testfase is en dat Microsoft hiermee tijdens het event nieuwe gebruikers wil aansporen tot aanschaffing. De specificaties van het nieuwe product zijn nog niet bekend, dus deze zullen tijdens het event waarschijnlijk worden onthuld. Ook wordt verwacht dat het zal werken op de Windows Phone, Android en iOS apparaten. De bevestiging hiervan zullen we dinsdag waarschijnlijk te horen krijgen.
.

Apparaat accessoires

Naast de grote aankondigingen over de Lumia telefoons en de Surface Pro 4, wordt er ook verwacht meer informatie beschikbaar te worden over enkele andere apparaten en accessoires waar Microsoft mee aan slag is geweest.
Zo wordt er naar verwachting een presentatie gegeven over de vernieuwde Treasure Tag. Dit apparaatje werd voor het eerst geïntroduceerd in 2013. Het apparaat gebruikt NFC of Bluetooth waardoor je het kunt opsporen met je telefoon. Samen met een bijhorende app kun je daardoor altijd de Treasure Tag opsporen.
Aangezien het alweer twee jaar geleden is sinds het apparaat uitkwam, wordt er misschien een nieuwe, verbeterde versie geïntroduceerd tijdens het event.
Verder wordt er een presentatie verwacht van de nieuwe Microsoft Display Dock, die ondersteuning biedt voor de 'Phone Continuum' feature in Windows 10 Mobile. Deze functie zorgt ervoor dat een gebruiker een toetsenbord en muis kan verbinden met de telefoon en deze vervolgens kan verbinden met een display, waardoor de telefoon verandert in een mini Windows 10 computer.
Waar we waarschijnlijk tijdens het event ook meer informatie over krijgen is de introductie van een Smart Cover voor de nieuwe Lumia telefoons en ook over een speciale stylus voor de Lumia 950 XL.