Microsoft Event oktober 2015 - Dit is er onthuld

Article
dinsdag, 06 oktober 2015 om 19:24
xgn google image
Microsoft heeft vandaag een presentatie gehouden waarin het bedrijf een heleboel nieuwe producten heeft getoond. Heb je geen tijd gehad om de stream te volgen? Maak je geen zorgen, want wij hebben de tofste Microsoft Event oktober 2015 aankondigingen op een rijtje gezet.

5. Microsoft Band

Microsoft heeft tijdens zijn event een nieuwe versie van de Microsoft Band onthuld. Hoewel de naam niet veranderd is, is de wearable wel degelijk verbeterd. De armband heeft een gebogen OLED-scherm dat wordt beschermd door Guerilla Glass 3. Ook heeft de slimme armband Cortana-intergratie, wat voor de Microsoft Band inhoudt dat Cortana jou een reminder geeft als je bepaalde afspraken dreigt te missen.
Net als de vorige versie van de Microsoft Band bevat de nieuw aangekondigde wearable: een GPS, hartslagmeter, calorie- en slaaptracking, begeleide workouts en slimme notificaties. Nieuw in de zojuist aangekondigde Microsoft Band is de aanwezigheid van een barometer, die ervoor zorgt dat de armband doorheeft wanneer jij bijvoorbeeld een trap beklimt.
In de Verenigde Staten is de nieuwe Microsoft Band vanaf vandaag te reserveren voor een prijs van 249 dollar. Dat is 50 dollar meer dan de startprijs van de eerste Microsoft Band vorig jaar. Een Nederlandse releasedatum of prijs zijn op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt.

4. Lumia 550

Er gingen al geruchten over een goedkope nieuwe Lumia telefoon van Microsoft, en tijdens zijn Microsoft Event heeft het bedrijf dan eindelijk open kaart gespeeld. De Lumia 550 komt er echt aan, en is de ideale telefoon voor mensen met een krap budget. De telefoon gaat in de VS namelijk slechts 139 dollar kosten.

Lumia 550 specificaties

Voor die lage prijs krijg je een meer dan redelijke telefoon. De specificaties van de Lumia 550 zijn alsvolgt:
  • 4,7-inch scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels.
  • 5 megapixel camera achter, 2 megapixel camera voor
  • 8 GB opslagruimte, die is uit te breiden met een microSD-kaart
  • 1.2 GHz quad-core Snapdragon 210 processor en 1 GB werkgeheugen
  • Draait Windows 10
Misschien nog wel het meest unieke van de Lumia 550 is de ondersteuning voor 4G, iets wat binnen deze prijsklasse niet vanzelfsprekend te noemen is. Het nieuwe budgetmodel binnen de Windows Phone familie komt eind dit jaar uit, en een Nederlandse adviesprijs is op dit moment nog niet bekend.

3. Lumia 950 (XL)

Naast een nieuwe budgetphone heeft Microsoft ook twee nieuwe high-end telefoons onthuld: de Lumia 950 en de Lumia 950 XL. De telefoons huisvesten schermen van respectievelijk 5,2-inch en 5,7-inch. de Lumia 950 draait op een hexacore-processor van Qualcomm, terwijl de XL-versie een octacore-processor met zich meedraagt voor preformance.
Verder hebben beide telefoons 3 GB werkgeheugen en worden ze gekoeld middels vloeibare koeling. Hoe dit precies in elkaar steekt werd niet uitgelegd, maar het klonk zeker spannend! Verder is er op beide apparaten een 20-megapixel camera aanwezig, inclusief een nieuwe flitser die ervoor moet zorgen dat rode ogen op foto's verleden tijd zijn. Microsoft noemt het zelf een "Triple LED RGB natural flash".

Razendsnel opladen

Verder worden de telefoons opgeladen via een USB Type-C poort. Dit zorgt ervoor dat hoge datasnelheden kunnen worden bereikt als je wat op jouw telefoon wil zetten, en Microsoft claimt dat je de Lumia 950 en Lumia 950 XL in een half uur voor 50 procent kunt opladen.
Beide telefoons zijn vanaf december verkrijgbaar, en de Lumia 950 krijgt een adviesprijs van 549 dollar terwijl de Lumia 950 XL voor 649 over de toonbank zal gaan. Een Nederlandse adviesprijs is momenteel nog niet bekend.

2. Surface Pro 4

Fans van de Surface Pro 3 konden hun geluk niet op. Microsoft heeft namelijk zijn opvolger aangekondigd in de vorm van de Surface Pro 4. Dit nieuwe model heeft een 12,3-inch scherm die in hetzelfde frame is gedrukt als het 12-inch scherm van de Surface Pro 3. Hiermee beslaat het scherm nu een groter deel van de oppervlakte van de tablet dan bij zijn voorganger.
Tevens is er een vingerafdrukscanner aanwezig, en ook Cortana wordt ondersteunt door de nieuwe tablet-pc. Speciaal voor de Surface 4 Pro is zijn er een nieuw toetsenbordcover en Surface Pen ontworpen. Het toetsenbord heeft een grotere trackpad en meer ruimte tussen de toetsen voor optimale werkflow.

Aan de slag met de Surface Pen

De Surface Pen heeft 1024 drukpuntniveau's, wat duidelijk maakt dat de pen ongelooflijk accuraat is. Tevens is er voor het eerst een gumfunctie toegevoegd aan het arsenaal van acties voor de pen. De Surface Pro 4 is van binnen ook aangepast, en draait nu op een zesde generatie Intel-processor. Samen met 16 GB werkgeheugen en 1 TB opslaggeheugen kun je er even tegenaan met jouw nieuwe Surface tablet.
De Surface 4 Pro tablet is vanaf 26 oktober aanstaande verkrijgbaar met een startprijs van 899 dollar. Een concrete Nederlandse releasedatum en prijs zijn niet bekend op dit moment.

1. Surface Book

Naast de vertrouwde Surface tablets komt Microsoft ook met een eigen laptop. Op zijn eigen event heeft het namelijk de Surface Book aangekondigd, een hybride-laptop waarbij het 13,50-inch scherm tevens als tablet gebruikt kan worden. Het scherm zit vastgeklikt op een mooi ogende scharnier, die tevens als standaard voor de tablet dient.
De Surface Book wordt geleverd met een toetsenbord dat is uitegerust met backlight, waardoor typen in het donker geen probleem is. De trackpad op de Surface Book ondersteunt multitouch met een maximum van vijf gelijktijdige aanrakingen.

Extra grafische kracht in de Surface Book

Verschil met de Surface Pro 4 is dat de Surface Book ook gebruik kan maken van een Nvidia GeForce GPU, die in de standaard van het apparaat is uitgerust. Wil je gebruik maken van deze grafische processor, dan zul je jouw scherm dus wel aan het toetsenbord gekoppeld moeten houden. Diezelfde standaard is ook uitgerust met twee USB 3.0 poorten en een SD-kaartslot.
De Surface Book moet op een volle lading zo'n twaalf uur meegaan. Op die manier kun je rustig aan de slag met de laptop, zonder bang te zijn dat je zonder stroom komt te zitten. De Surface Book wordt vanaf 26 oktober verkocht met een startprijs van 1499 dollar. Een Nederlandse adviesprijs of releasedatum is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Populair Nieuws