Metal Gear Survive features op een rij [Gespeeld op gamescom 2017]

Article
vrijdag, 01 september 2017 om 10:05
xgn google image
Metal Gear Survive is de eerste game van Konami binnen de serie waaraan Kojima niet heeft meegewerkt. En de insteek is direct anders. In deze special kunt je lezen welke Metal Gear Survive features er allemaal op jou staan te wachten.

Creëer een eigen karakter en kamp

Voor een survivalgame heb je natuurlijk een overlevende nodig om mee te spelen. In Metal Gear Survive krijg je de mogelijkheid om dat karakter helemaal zelf aan te kleden. De game biedt zowel een single- als een multiplayer om mee te stoeien, waarbij progressie in de ene modus kan worden meegenomen naar de ander.
De singleplayer biedt spelers een grote open wereld waarin zelf bepaald mag worden wat er gedaan wordt. Door het verkennen van de omgeving kun je nieuwe voorwerpen vinden om niet alleen jouw karakter sterker te maken, maar ook om jouw homebase te laten groeien.
Denk hierbij aan beter hekwerk, een eigen voedsel- of watervoorziening of geschut om vijandelijke zombie-achtige wezens om te leggen. Want jouw thuishaven kan ook aangevallen worden en dat wil je voorkomen. Wordt jouw kamp vernietigd, dan raak je al jouw harde werk kwijt. Riskante spelers krijgen betere beloningen, maar tegen welke prijs?
117072

Een eigen craftingsysteem

Nieuwe spullen vergaar je dikwijls door blauwdrukken te verzamelen in de grote wereld van Metal Gear Survive. Met deze blauwdrukken kun je ontwerpen voor nieuwe wapens, gadgets of gebouwen vrijspelen, die je vervolgens kunt bouwen met de materialen die je als overlevende bij elkaar hebt gesprokkeld.
Hierbij geldt wederom, hoe verder je de wereld van de game betreedt, deste beter de loot die je vindt. Maar de sterkere vijanden en andere obstakels die je op jouw weg tegenkomt zorgen zeker voor de nodige uitdaging. Het is dus het best om rustig aan te beginnen, een basis op te bouwen die je nieuwe middelen geeft, om vervolgens de moeilijkere uitdagingen aan te gaan.
117073

Knallen in de co-op

Naast de singleplayer is de co-op ook een vitaal onderdeel van Metal Gear Survive en het is deze modus die speelbaar was tijdens gamescom 2017. In de gespeelde sessie stonden twee verschillende karakters klaar waaruit gekozen konden worden. Deze overlevers zijn door de ontwikkelaars zelf in elkaar gesleuteld om een goed beeld te krijgen van wat elk karakter precies kan.
Die verschillen zitten hem in de wapens en vaardigheden per karakter. Zo kan de een geschut neerzetten, terwijl de ander hekken kan plaatsen om de vijand te vertragen. Bovendien zit er verschil in de wapens. De ene klasse droeg enkel slagwapens bij zich, terwijl de ander het moest doen met pijl-en-boog en een shotgun.
Daarmee wordt snel duidelijk dat de gameplay van Metal Gear Survive best divers is en elke speler wel een eigen speelstijl kan ontwikkelen. Een co-op missie kan worden gestart door met zijn allen in een cirkel te staan binnen het traingingsgebied waarin iedereen eerst spawnt. De co-op in Metal Gear Survive is goed te vergelijken met horde-modi uit andere games.
Jij moet met maximaal drie andere spelers een boor beschermen tegen golven aan vijanden die je aanvallen. Elke ronde wordt lastiger, maar gelukkig is er een manier om tussendoor wat versterking te krijgen.
117074

Tijd voor zijmissies

En dat gebeurde tijdens de sessie op gamescom 2017 middels een zijmissie die tussen de rondes door van zich liet horen. Er werden twee mechs gesignaleerd die maar al te goed gebruikt konden worden tijdens de derde en laatste golf met vijanden. Een probleem, ze worden bewaakt door een aantal hele sterke Wanderers, zoals de monsters in Metal Gear Survive ook wel worden genoemd.
Met enige moeite worden deze tegenstanders toch in de pan gehakt en de mechs worden al snel naar de basis gebracht, al waar de derde ronde net in is gegaan. Met behulp van de grote mechanische strijdmachines lukt het om alle vijanden van ons af te slaan en de sessie met succes te beëindigen. Hadden we ervoor gekozen om de mechs links te laten liggen, dan was het wellicht heel anders gelopen.
Ook tijdens de co-op biedt Metal Gear Survive toch een glimp van de open-wereldgameplay die in de singeplayer terug te vinden is. Dit door missies aan te bieden die zich buiten de basis afspelen, waardoor je de wereld dus verder moet verkennen. De gameplay is tevens chaotisch, maar op een goede manier.
De vele vijanden die op je af rennen, exploderende granaten en ander geweld van je medespelers, het zorgt er allemaal voor dat het overleven een groot feest is. Hoe de rest van de Metal Gear Survive features precies zullen gaan werken is op dit moment nog niet bekend Het sluipen uit de Metal Gear Solid games is ver te zoeken, maar de actievolle co-op biedt in ieder geval al een heleboel plezier. Het is weer wat anders voor de serie en misschien is dat wel iets goeds.
Metal Gear Survive moet begin 2018 uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Populair Nieuws